Penger

7 uunnværlige gratis verktøy som hjelper meg å kjøre min freelance skriving virksomhet

7 uunnværlige gratis verktøy som hjelper meg å kjøre min freelance skriving virksomhet

Da jeg begynte å skrive frilans for fem år siden, kjørte jeg en ganske ydmyk operasjon og satt sammen en og annen artikkel.

Men da jeg fikk mer eksponering og antok at ansatte skrev roller med flere nettsteder, måtte jeg begynne å se freelancing som mer enn en uformell konsert. Selv i sine tidlige stadier er freelancing en virksomhet.

Etter hvert som virksomheten min vokste fra uformell sideforflytelse til vanlige prosjekter og klienter begynte å nå ut til meg, skjønte jeg at jeg trengte hjelp. I stedet for å legge ut på jobbbrett som søker en ubetalte praktikant, søkte jeg ut de beste verktøyene som ville tillate meg å fokusere på arbeidet mitt, og enda viktigere, skalere det.

Å gå fra en klient til fem, 10 eller mer, betyr mye organisering, tidsstyring og prioritering. Heldigvis er det mange (gratis!) Programmer som kan hjelpe deg. Her er de øverste syv gratis verktøyene jeg bruker til å kjøre freelance-virksomheten min.

1. Grammatisk

Kostnad: Gratis, med en betalt versjon tilgjengelig

Som forfatter er jeg stolt av min beherskelse av engelskspråk og grammatikk. Imidlertid skriver jeg tonn - artikler, sosiale medier innlegg, e-postmeldinger og til og med dagligvare lister - så det er forfriskende å ha en slags sanntidsredaktør for å hjelpe min skriving å se sitt beste ut.

Hvis jeg begår en feil i en enkel e-post korrespondanse med en klient, eller verre, a potensial klient, det reflekterer dårlig - spesielt vurderer jeg legger et prosjekt som fokuserer på mine sterke sider som forfatter og redaktør.

For å hjelpe med dette installerte jeg grammatisk på nettleseren min, og det er enda en Microsoft Office-integrasjon. Selv om jeg gir alle mine brikker en andre og tredje gjennomlasting, hjelper Grammarly meg til å gjøre det første utkastet mye mer polert.

Det er som å samarbeide med en redaktør mens jeg skriver, og den reduserte tiden jeg bruker på redigering betyr at jeg kan tjene mer penger på kortere tid. Ved hjelp av grammatisk kan jeg fokusere på innholdet og bekymre seg mindre om grammatikken.

2. Trello

Kostnad: Gratis, med betalte nivåer tilgjengelig

Prosjektledelse er ikke mindre viktig i en frilansvirksomhet enn det er på en tradisjonell arbeidsplass, men det er viktige forskjeller: Du er din egen sjef, og uten lønn, som ikke holder deg på dine frister betyr det ikke å bli betalt.

The Write Life tilbyr seks timestyringstips for frilansere, inkludert planlegging, prioritering, organisering og tidlig start. Jeg utfører disse oppgavene med Trello.

I hovedsak et Kanban-kort gir Trello meg mulighet til å lage forskjellige kort for prosjekter, og dra og slippe kort i kolonner.

Jeg satte meg opp som redaksjonell styre for å visuelt opprettholde mine skriveoppgaver. Det er en ganske enkel, men effektiv løsning for å spore prosjektstatus. Jeg bruker fem kolonner, som representerer stadiene av min skriveprosess: Artikkelplassering, Forskning, Skriving, Redigering, Innlevering og Publisering.

Når jeg takler et nytt prosjekt, lager jeg et kort i kolonnen Article Pitch. Når stykket beveger seg gjennom skriveprosessen, gjør det også kortet mitt.

For å angi prioriteringer legger jeg til etiketter (grønt for lavt, gul for medium, rødt for høyt), tilordne forfallsdatoer og opprette en sjekkliste for deltakere. Jeg mottar til og med meldinger om forestående frister fra Trello apps på smarttelefonen og nettbrettet.

Trello gir et vell av ressurser for å skape arbeidsflyter og lage maler, og det er enda en dedikert ressursavdeling for frilansere og konsulenter. Malerne er ganske bare-bein, men Trello-bloggen tilbyr en samling brukssaker og bestemte ideer.

3. Tomat Timer

Kostnad: Gratis

Som min egen sjef er jeg ansvarlig for å administrere tiden min. Jo, å jobbe hjemmefra betyr at jeg hopper over den lange pendelen, men fleksibiliteten og innstillingen har sine egne utfordringer. Jeg fant meg selv å bli distrahert enkelt, spesielt først.

Da oppdaget jeg Pomodoro teknikken og begynte å bruke Tomat Timer. Francesco Cirillo grunnla dette konseptet på 80-tallet, og den enkle produktivitetsstrategien gir store fordeler.

Jeg satte en timer i 25 minutter og jobber med en bestemt oppgave (og bare den oppgaven) i løpet av den tiden. Når timeren går av, har jeg fullført den første Pomodoro og belønnet meg selv med en tre til fem minutters pause. Etter fire Pomodoros tar jeg en 20- til 30-minutters pause.

Så hvorfor bruke Pomodoro teknikken? Mens jeg elsker friheten til selvstyring, hjelper denne metoden meg til å komme i gang raskere. I stedet for å stirre inn i tomrommet til et tomt tekstdokument, Jeg starter min timer og rase for å få mest mulig utført i løpet av 25 minutter.

Plus, det hjelper meg med å stoppe procrastinating. Uansett om du jobber på et kontor eller hjemme, har du sannsynligvis blitt truffet med trang til å sjekke Facebook, Twitter, Reddit eller noe annet som ikke virker.

Pomodoro Teknikken og dens innebygde pauser er som intervalltrening, men for arbeid. En liten hvile mellom sprints hjelper meg å holde fokus lenger og være mer produktiv når jeg er på oppgave.

Jeg bruker den gratis tomattimeren siden det ikke kreves nedlasting, men du kan velge mellom mange andre gratis apps.

4. Wave

Kostnad: Gratis, med betalte nivåer tilgjengelig

Som forfatter stoler jeg meg selv på å være i stand til å beregne et tips, men mine matteferdigheter slutter ganske mye der. Til slutt er jeg ikke en regnskapsfører.

Men freelancing betyr at du må holde deg unna problemer som å betale kvartalsskatt, bestemme fradrag, registrere og selvfølgelig fakturering. Wave, merket som "ekte regnskap for ikke-regnskapsførere", er et fantastisk verktøy jeg har brukt til å forenkle disse prosessene.

Dens regnskaps-, kvitteringsskanning og faktureringsprogramvare er alle gratis og ganske omfattende, og du kan integrere PayPal, Microsoft Excel og bankkontoen din.

Mange nettsteder jeg skriver for, enten som tilbakevendende eller engangsprosesser, betaler via PayPal, og Wave viser automatisk hver transaksjon. Jeg bruker mitt kredittkort og PayPal for både forretnings og personlige forhold, så det er flott at Wave tillater meg å skille disse transaksjonene. Dette forenkler bokføring og budsjettering.

Verktøyet håndterer selv transaksjoner i flere valutaer, en spesielt fantastisk inkludering for oss digitale nomader.

Som noen frilanser vet, eller vil raskt lære, å holde oversikt over kvitteringer er et must. Kvitteringsfunksjonen hjelper meg å holde orden og holde detaljerte poster med web-, mobil- og e-postopplastinger.

5. Zapier

Kostnad: Gratis, med betalte nivåer tilgjengelig

Min virksomhet innebærer mange bevegelige deler. Jeg bruker e-post og Slack for kommunikasjon, Trello for prosjektledelse, en rekke sosiale medier, og en rekke innholdsstyringssystemer. Zapier lar meg sette opp tilpassede integrasjoner mellom disse verktøyene.

For eksempel konfigurerte jeg Zapier å sende Trello varslinger til Slack. Når jeg flytter et Trello-kort, sender Zapier et slakkvarsel som lar meg, eller andre freelance-stabsforfattere, kjenne den oppdaterte prosjektstatusen.

Zapier hjalp meg også til å koble Gmail og Trello. Når en klient kontakter meg med et prosjektforslag, kan jeg lage Trello-kort direkte fra e-posten.

Når jeg offisielt aksepterer et prosjekt, merker jeg det med "Freelance" -merket i Gmail. Dette genererer automatisk et kort i Trello med egendefinerte felt som inkluderer e-postkroppen. For å redigere kortet må jeg fortsatt gå inn i Trello, men dette er fortsatt mye mindre arbeid enn å skape det fra bunnen av. Jo flere prosesser jeg kan automatisere, desto mer kan jeg fokusere på selve prosjektet.

Zapier tilbyr nær ubegrensede muligheter, og den ganske raske frie planen lar meg kjøre fem Zaps (automatiserte integrasjoner) med opptil 100 oppgaver i måneden.

6. og 7. Buffer og Hootsuite

Kostnad: Gratis, med betalte versjoner tilgjengelig

For frilansere er sosiale medier et landskap til nettverk, vise talent, holde kontakten med klienter og mer. Jeg har landet oppgaver og fått uvurderlig eksponering ved å ta artikler viral gjennom sosial vekst hacking. Et tech selskap rekrutterte meg til å bidra til sin blogg etter å ha sett arbeidet mitt på sosiale medier, og filmskapere sender meg ofte screenere eller sette opp intervjuer via Twitter og Facebook.

Buffer og Hootsuite strømlinjeforme min sosiale medier ledelse; Slik administrerer jeg min Twitter, Facebook, LinkedIn, Pinterest, Google Plus og Instagram.

Ved å planlegge mine sosiale medier innlegg i en blokk, lagrer jeg uvurderlig tid. I stedet for å navigere til hvert sosialt medieområde enkeltvis, planlegger jeg bare innholdet mitt for å dele gjennom Buffer og Hootsuite. På omtrent 10 til 15 minutter kan jeg sette opp alt innholdet jeg vil dele de neste dagene.

Den gratis Hootsuite-tieren gir ubegrenset planlegging og mer omfattende analyser, mens Buffer gratispakke tilbyr et strømlinjet brukergrensesnitt, men bare 10 planlagte innlegg per konto.

Imidlertid begrenser Hootsuites gratis plan meg til tre sosiale medier profiler, mens jeg har satt opp Facebook, Twitter, LinkedIn og Google Plus gjennom Buffer. Bruke en hybrid av Buffer og Hootsuite gir meg fleksibiliteten til å planlegge innlegg over alle mine sosiale nettverk.

Din sving: Hvilke gratis verktøy bruker du til å drive din frilansvirksomhet?

Moe Long er grunnlegger / redaktør i Cup of Moe, og personellforfatter for MakeUseOf, TechBeacon, Cliqist, Bubbleblabber og EpicStream. Når han ikke hamrer bort på tastaturet, kan han bli funnet å drikke alt for mye kaffe og rewatching "Star Trek: The Next Generation."


Skrive Inn Din Kommentar