Mat

Min familie er på et budsjett, men jeg kjøper fortsatt økologisk kjøtt. Dette er hvordan.

Min familie er på et budsjett, men jeg kjøper fortsatt økologisk kjøtt. Dette er hvordan.

Kyllinglår 69 cent et pund!

Munnen min falt da jeg sjekket skiltet.

Derimot koster det sertifiserte økologiske, frittgående, beite- og menneskelig hevede kyllinglår i kurven min $ 3,99 per pund.

Jeg innrømmer at jeg hadde et øyeblikk av svakhet. Når du er på et begrenset matbudsjett, kan du ta med hjem 6 pund kjøtt til prisen på en en stor kupp.

Men det var bare et øyeblikkelig bortfall. Jeg forlot butikken med organiske kyllinglår på grunn av min personlige smak, og etikk og helseproblemer. Jeg tror på økologiske dyr oppdratt under humane forhold, som inkluderer å leve i et fritt område og spise et mer normalt kosthold.

Økologisk kjøtt er en av de dyreste matvarer i min begrensede budsjett. Ikke å spise kjøtt ville selvsagt hjelpe med å spare penger, men jeg liker kjøtt. Så i stedet har jeg lært disse syv tåpelige måtene å spare penger på økologisk kjøtt.

1. Se porsjonsstørrelser

Delekontroll er en av de enkleste måtene å spare på kjøtt. The American Heart Association sier en servering av kjøtt er 2 til 3 kokte unser. Jeg beregner 4 gram rå kjøtt per porsjon fordi det mister ca 25% av vekten i matlagingen. Denne målingen varierer basert på hvor fet kjøttet er og om det er et bein.

Med denne regelen i tankene kan du dele den 1-pounds benfri mørbradsstekken i fire 4-ounce porsjoner. At 8 ounce utbenet kyllingbryst vil gjøre to porsjoner. At 8 ounce slak av svinekjøtt ribber, derimot, er bare en servering på grunn av sin fett og bein.

2. Spis hvit kjøtt oftere

Rødt kjøtt, som biff og lam, er generelt mye dyrere enn hvite kjøtt, som kylling, kalkun og svinekjøtt. Og de fleste kjøttene er utskiftbare i oppskrifter, slik at du kan spare opptil halvparten av kostnaden per pund ved å kjøpe hvitt kjøtt over rødt.

Et pund av bakken lam koster et gjennomsnitt på $ 9,00, mens et pund av biff kjøper $ 7,00. Sammenlign det til $ 4,00 et pund for kylling, kalkun eller svinekjøtt, og du kan se besparelsene. Og det er bare bakken kjøtt. Andre røde kjøttpålegg kan koste opptil 125% mer enn hvitt kjøtt.

Når jeg erstatter hvitt kjøtt for rødt, bruker jeg hele bakken og stewed meats utskiftbart over de fleste oppskrifter. For stekte kjøttoppskrifter erstatter jeg biff eller lammesteg med svinesteg, eller en hel kylling eller kalkun. Jeg liker også å bruke kyllinglår i stedet for lam fordi det mørke kyllingekjøttet har en gaminess som ligner på lam. Og i biffoppskrifter erstatter jeg vanligvis svinekoteletter.

3. Kjøp de billige kuttene og delene

Generelt krever de billige økologiske kuttene og delene den mest matlagingstiden, som mørkekylling, kylling eller svinekrok. Billigere kutt kommer fra mindre kjøttige områder eller områder med mer tunge muskler, sener og ledbånd. Mørk kalkun og kylling kjøtt er billigere på grunn av økt etterspørsel etter hvitt kjøtt.

Mens en billigere pris er en stor fordel, blir disse mindre dyre kuttene også lastet med mye smak. Langsomtbakkede lamshylster er vanligvis mer smakfulle enn lamskoteletter, og jeg foretrekker den dype smaken av kyllinglårene over kyllingebrystene. En annen fordel med de billige kuttene er at de er vanskeligere å tørke ut når de lagrer mat.

Følgende prisklasser viser hvor mye du kan spare ved å velge de billigere kuttene:

  • Økologisk biff chuck, mørbrad og rump roasts varierer rundt $ 7 til $ 9 en pund, mens en ribeye steke går $ 15 til $ 20 en pund.
  • Beef steker varierer fra $ 9 for mørbrad til $ 35 for filet mignon.
  • Pork roasts spenner fra $ 4 et pund for billigere kutt til $ 15 et pund for mørbrad.
  • Lam løper $ 6 til $ 40 per pund, avhengig av kutt.
  • Organiske kalkunben koster rundt $ 5 per pund i forhold til kalkunbryst, som ofte ligger i $ 12 per pund.

4. Handle Salg

Kjøpe kjøtt på salg og ha åpen fryseplass for å lagre større kjøp er de enkleste måtene å spare på økologisk kjøtt. Etterspørsel, helligdager og mattrender spiller store deler ved å kjøre opp eller ned kostnadene ved økologisk kjøtt. Endring av sesong er også en god mulighet for et salg, men mer på det i litt.

2017 sommeren vil være et fint år for å spise biff siden global etterspørsel kjører biffpriser ned. Dr. David Anderson, en ekspert i Texas A & M AgriLife Extension Service, sier at etterspørselen etter levendefôret storfe har økt fra fôrpotter og kjøttpakker som ser god fortjeneste som supermarkeder har biffprodukter og forbrukere svarer til de lavere prisene i butikkene.

Mattrender kjører også kjøttpriser. Mens kyllingebryst er fortsatt dyrt i forhold til mørkt kjøtt, er de mye billigere enn de var for 10 år siden. Bønder produserer flere bryster, og økologiske priser har falt fra $ 10 til $ 12 per kilo til rundt $ 6 til $ 8.

Høytider påvirker også kjøttprisene. Prisen på organisk kalkun faller opp til 40% på Thanksgiving og klatrer tilbake til faste priser for resten av året - det er en og annen liten dråpe rundt julen. Den beste tiden på året for å lagre ham er på påske og jul, når prisene kan falle med så mye som 60%. Gode ​​biffstykker og bakte kjøtt, slik kalkun, kylling og hamburger, er alle billigere rundt den fjerde juli.

5. Legg til Meaty Veggies, korn og bønner

Jeg lager ofte kjøtt i en oppskrift ved å legge til komplementære kjøttige grønnsaker, hele korn eller tørkede bønner til en oppskrift. Retten er sunnere mens du fortsatt er rikelig kjøttfull. En dobbel bonus.

Grønnsaker som passer godt sammen med kjøtt inkluderer aubergine, courgette, squash, gulrøtter og selvfølgelig løk. Farro, bygg, quinoa og de fleste gamle korn fungerer godt med nesten alle typer kjøtt.

Når det gjelder bønner, pleier jeg å bruke mørkere varianter, som nyre, pinto og røde bønner, med røde kjøtt og lysere farger, som cannellini og marinebønner, med hvite kjøtt. Men det handler om preferanse. Ikke vær redd for å prøve forskjellige smaker og være kreative.

En av mine favorittmåltider er tacos med bønner og hele korn for å strekke kjøttet. Jeg sauter 1 pund av biff, kalkun eller kylling med 2 kopper drenert, kokt sorte bønner og 1 kopp kokt bygg, farro eller tofu med taco krydder. Jeg topp tacos med hakkede salat, tomater, avokado, ost og rømme. Til slutt fullfører jeg måltidet med en servering av tortilla chips og salsa på siden.

Cottage Pie er en annen enkel oppskrift familien min liker. Jeg kombinerer 1 kilo stew lam eller biff, med 1 pund sopp og 1 pund grønnsaker, som gulrøtter, løk og grønne erter, alle hakket i samme størrelse i en rik saus smaksatt med rødvin og friske urter. Jeg plasserer blandingen i en grytepanne og topp den med resterende potetmos. Jeg bake den til boblende og server den med en salat for en komplett måltid.

6. Innkjøp fra en lokal bonde

Jeg elsker å kjøpe en del av et dyr direkte fra bonden. Ikke bare ser jeg hvordan dyrene blir hevet, men kjøp direkte fra bonden sparer meg 25-50% av kjøpt økologisk kjøtt.

Jeg finner mine lokale bønder gjennom bøndemarkedet. Dette gir meg muligheten til å bli kjent med bonden, gjøre ordninger for å besøke gården og smake kjøttet uten å forplikte seg til å kjøpe en hel del.

De fleste bønder vil selge deler av et dyr som spenner fra en fjerdedel til full. Sjelden vil de gå mindre enn kvart, men det gjør aldri vondt å spørre. Du kan også ta med en venn med deg for å dele kostnadene og kjøttet.

Hvis du ikke har en lokal bondes marked, spør vennene dine, se på nettet eller snakk med den lokale slakteren. Mens slakteren virker som et usannsynlig sted, er mange villige til å gi rabatt for å kjøpe i bulk.

En ting å huske når du kjøper en del av et dyr, er vekten som er oppgitt, og dyrets hengende vekt før de slaktes i deler og kutt. Du vil miste en tredjedel til halvparten av sitert vekt i behandlingen. Til tross for den tapte vekten har det alltid vært billigere å fylle fryseren på denne måten enn med kjøpt kjøtt. En ekstra bonus er at jeg skal bestemme hvordan jeg vil ha kjøttet behandlet, inkludert hvor tykk min steker er.

For en mer grundig titt på kjøp fra en lokal bonde, sjekk ut en gang i måneden måltider 'artikkel Slik kjøper du lokale greskfedbiff, som fungerer for typer kjøtt, ikke bare biff.

7. Spis hva som skjer i sesongen

I likhet med grønnsaker har økologisk kjøtt årstider. Mens du kan kjøpe alle typer kjøtt året rundt, kan innkjøp i sesong spare deg opptil 50%. Dette er et flott tidspunkt å lagre fryseren - du kan til og med nyte de dyrere kuttene og delene.

Din plassering bestemmer når hver sesong er.

  • Bønder slakter generelt lam etter et par måneder foraging på ømt vårgress.
  • Biffsesongen er vanligvis etter høstsesongens første kalde stave, som er når flyene dør av og la kyrene fredelig grøte på senhøstegress.
  • Svinens sesong er på slutten av høsten etter at grisene har mat på sen sesongfrukter og nøtter.
  • Kylling sesongen kommer på våren fordi egg er mer rikelig, noe som betyr at nye kyllinger kommer snart.

Og der har du det. Hvis du er som meg og vil fortsette å inkludere økologisk kjøtt i kostholdet ditt, vil disse syv tips og triks hjelpe deg med å spare penger.

Heidi Medina er frilansblogger, forfatter, redaktør og fotograf som driver matblogget Simply Sophisticated Cooking, mens han lever en uavhengig livsstil. Se hennes siste yummy kreasjoner på Instagram: SimplySophisticatedCooking.

Skrive Inn Din Kommentar