Penger

Vil du bli betalt for å kjøre bilen din? Kast en skjegg på forsiden

Vil du bli betalt for å kjøre bilen din? Kast en skjegg på forsiden

Du bruker sannsynligvis en god sum penger på bilen din, mellom forsikring, gass og vedlikehold. Hvorfor kan det ikke betale for noe av det?

I løpet av de siste månedene har vi delt detaljer om bruk av tjenester som Relay Rides og Getaround for å tjene penger fra bilen din. Men disse alternativene passer ikke bra for alle: mange bileiere har ikke lyst på ideen om å levere nøklene til en fremmed.

Hvis det høres ut som deg, ikke vær redd den voksende populariteten til ridesharing selskaper betyr at du har potensial til å tjene gode penger bak rattet på bilen din. Disse transportalternativene, inkludert Lyft og UberX, revolusjonerer offentlig transport ved å sette på borgerne for å flytte sine naboer rundt.

Og det krever ikke en lys gul taxi - alt du trenger er et kjøretøy, et par ekstra timer hver uke, og viljen til å chaufførere fra punkt A til punkt B. Slik kommer du i gang.

Hvordan jobber ridesharing?

Uber startet opprinnelig som en profesjonell kjøringsservice - det som nå heter UberBLACK - hvis sjåfører måtte være kommersielt forsikret. Lyfts inngang til markedet, som gir alle over 23 år mulighet til å kjøre sine egen bil med standardforsikring, oppfordret Uber til å introdusere UberX - som siden har blitt sin mest utbredte tjeneste.

Begge tjenestene omfavner enkelhet. De opererer fra en app på smarttelefonen, og penger endrer aldri hender. Førere og passasjerer vurderer hverandre etter hver tur, og appen sporer plasseringene til sjåfører og passasjerer, slik at du kan lete etter nærliggende pickup.

For passasjerer betyr dette trygg, pålitelig og hyggelig transport. For drivere er det en solid mulighet til å tjene penger. Du trenger en relativt ny bil i god stand, en nesten skinnende kjøreoppføring og en forkjærlighet for sjarm. Lyft opererer i 64 byer over hele USA, mens Uber kjører landsomfattende, så vel som i 38 andre land.

Hvor mye kan drivere tjene?

Det er ganske enkelt å tjene noen ekstra penger som en sjåfør. Hva er mer imponerende? I den rette byen og med litt ekstra innsats, kan du faktisk tjene til å jobbe for Lyft eller UberX. (Liker denne ideen? Klikk for å tweet det!)

Nigel Larson, en stand-up komiker, fortalte oss at han oppdaget Lyft mens han lette etter en deltidsgig som ville samsvare godt med sin uforutsigbare komedieplan. I løpet av uker er han mindre opptatt og trenger pengene, legger han seg på å gjøre $ 1000 til $ 1300. Når han er opptatt av å bestille komediegigger, vil han bare kjøre to eller tre dager i uken og tjene $ 400 til $ 500.

Og så er det selvfølgelig de immaterielle fordelene. På en tur til flyplassen var Larson overrasket over å oppdage at passasjeren faktisk var Vice President of Lyft, og slo opp en god samtale. Silas Lindenstein, en annen sjåfør, en gang offisielt et bryllup i sin bil - ikke akkurat en typisk dag på kontoret.

Få mest mulig ut av kjøretiden din

Når du kjører for disse tjenestene, er du en entreprenør, ikke en ansatt. Du har ingen sjef til å rapportere til, noe som betyr at du kan planlegge din egen tidsplan. Når du er logget inn i appen, anses du tilgjengelig for å godta rides. Ferdig jobbet for dagen? Bare logg ut. Trenger du ledig tid? Det er ingen som søker godkjenning fra; ingen å varsle.

Friheten og inntjeningspotensialet er det som inspirerte Lindenstein til å bli en sjåfør. Han er en far og en komiker, så muligheten for en kontrollerbar inntekt og fleksibel tidsplan var nøkkelen. Da jeg snakket med ham, forberedte han seg på datterens feltdag på skolen.

"Det er flott at Lyft og Uber har satt meg i stand til at jeg fortsatt kan ha mitt liv, karriere og datteren min. Tjene penger og balansere et liv - det er spesielt vanskelig for artister å gjøre. "

Larson anbefaler at du får mest mulig ut av kjøringen din ved å fokusere på høy etterspørselstider: i rushtid og i helgene. Men, advarer han, vær klar til å håndtere fullfylte mennesker. Lyft kompenserer deg for kunder som kaster opp i bilen din - noe Larson lærte på den harde måten.

Skal du kjøre for UberX eller Lyft?

Drivere for begge tjenestene tjener 80% av prisen for hver tur. Så, hvordan velger du mellom dem?

Selskapene har utviklet forskjellige personligheter: UberX er "din private driver" - det handler om eksklusivitet. Lyft er derimot "din venn med bil" - det handler om moro. Tross alt identifiserer sjåfører seg med en stor, rosa mustasje fast på forsiden av bilene sine!

Larson kjører for begge tjenestene (men er aldri logget inn på begge appene på en gang - det er et stort nei-nei). Noen dager er hans valg basert på etterspørsel; andre dager, på hans humør. Hvis du ikke føler deg chatty, kjør du for UberX - høflig, polert og profesjonelt. Føler ekstrert og energisk? Kjør for Lyft - passasjerene dine hopper på forsetet og det er en god sjanse at du vil bli Facebook-venner.

Komme i gang er enkelt. Sjekk instruksjonene om å bli en driver for Uber eller Lyft.

Hva med forsikring?

Både UberX og Lyft garanterer nå at bilforhandlerne har dekket dekning på toppen av en sjåførs personlige bilforsikring:

  • Tier 1: Du er logget inn i appen, men har ikke akseptert en tur
  • Tier 2: Du har akseptert en tur, men har ikke en passasjer ennå
  • Tier 3: Du transporterer en passasjer

På Tier 3 tilbyr begge selskapene $ 1 million i sjåføransvar, sparker inn hvis din personlige forsikring nekter kravet eller ikke dekker det fullt ut. For øyeblikket er det ikke nødvendig med kommersiell forsikring - selv om det er en juridisk hindring, står begge selskapene overfor.

Fremtiden for ridesharing

Enten du kjører for disse tjenestene, vil være et godt alternativ for deg, hovedsakelig avhengig av hvor du bor. Både Lyft og UberX står overfor utfordringen med å overbevise lokale myndigheter om deres verdi. Ridesharing er en forstyrrende tjeneste som påvirker levebrødene til taxi- og limo-drivere, det er det som argumenterer for det.

Områder med solid fan support gir gode muligheter for drivere. I Seattle samarbeidet Uber og Lyft for å få 36.000 signaturer til å løfte den foreslåtte cap på drivere - dobbelt det de trengte. Lawmakers i Colorado passerte en regning i mai 2014 som vil legalisere tjenestene og regulere sine drivere. Utsiktene er imidlertid ikke så gode i kommuner som Miami og Virginia's Arlington County, som har pålagt forbud mot ridesharing-tjenester, eller i Europa, hvor Uber dekker 20 byer og har inspirert utbredt streik med taxi- og limousinfører i Storbritannia, Paris og Berlin.

Uber og Lyft har begge gjort godt byggepartnerskap og kapitalmidler, så det er en god sjanse at de ikke går overalt når som helst snart. Men det betyr ikke at kampen ikke vil fortsette i enkelte byer og i utlandet, og tjenestene vil trolig gå gjennom noen iterasjoner.

Din sving: Vil du kjøre for en ridesharing-tjeneste for å tjene ekstra penger?

Sara Frandina er en New York-basert tekstforfatter og redaktør med en ubarmhjertig kjærlighet til ord og en umettelig appetitt for bøker, reiser og popcorn. Hun tilbringer sine dager lykkelig til å lage kopi og lage innhold for sine klienter på sarafrandina.com.

Skrive Inn Din Kommentar