Penger

Dette Verktøyet hjelper Aspiring Chefs Tjen penger på å servere hjemmelaget mat

Dette Verktøyet hjelper Aspiring Chefs Tjen penger på å servere hjemmelaget mat


Hvis du noen gang har funnet deg selv å rope på TVen under "Hell's Kitchen" eller drømt om å åpne din egen restaurant, er det en ny måte å slå på din lidenskap for å lage mat i en bedrift - uten å rope på av Gordon Ramsay eller ta en stund boliglån.

Catherine Nissen tjener penger hosting middagsselskaper på hennes Washington, D.C., hjemme. Hun belaster opp til $ 65 en plate gjennom EatWith, som tar sikte på å "bringe kokker og foodies sammen ett måltid om gangen."

"Jeg kan passe 12 personer ved bordet mitt, og en annen åtte på telleren på høye avføring," sa Nissen. Ved å gjøre matematikken, kan en utsolgt hendelse bringe inn opp til $ 1,300. Etter at EatWith tar 15% kutt for å legge til rette for transaksjonene, Nissen ville tjene $ 1,105 for en enkelt middag.

Koking opp en karriere Bytt som en kokk

Nissen er ikke en profesjonell kokk, men sa at hun bruker EatWith til å endre karrieren sin.

"Jeg er ikke helt ny til matlaging," forklarte hun. "Jeg mentorerte med en berømt libanesisk kokk i 8 år, men jeg har ikke kulinarisk skole eller profesjonell kjøkkenopplevelse."

Likevel har den tidligere sko- og smykkedesigneren et blast på plattformen som lar henne uttrykke sin kreativitet på en ny måte. Siden hun begynte i april 2016, eksperimenterte hun med nye menyer og sammenkoblinger, og elsket "øyeblikkelig tilfredsstillelse" for å se gjestene nyte noe hun gjorde.

Nissen krediterer moren hennes for å inspirere kjærligheten til matlaging. "Hun kan gjøre den mest vanlige ingrediensen ekstraordinær," forklarte hun. "Hun er definitivt en perfeksjonist og en veldig grundig kokk og hun satte mine standarder veldig høyt."

Hosting er ikke helt en heltidsinntekt ennå, men Nissen er sikker på at det kan være. For å følge hennes lidenskap for matlaging hadde hun tenkt å gå på matlagingskolen. Ved å bestemme seg for å være vertskap for EatWith, forklarte hun: "Jeg følte at jeg kom rett inn i det, en liten albuefett og hosting street smarts, ville være den beste skolen for meg."

Hun la til: "Forskjellen mellom mine retter da jeg startet, og mine retter nå er natt og dag takket være EatWith. Øvelse gjør mester."

Og hun er fokusert på å øke sin virksomhet.

"EatWith tillater meg å lære å være entreprenørskap - med noen som holder hånden min på siden hvis jeg trenger det," forklarte Nissen. Hun planlegger partnerskap med lokale spesialforretninger og organiserer arrangementer for lokale matbloggere og hotellkonserter.

Feeding Strangers ... i huset ditt?

Jeg spurte Nissen om hun var nervøs for å invitere fremmede til sitt hjem, men som hun påpekte: "Mesteparten av tiden er gjestene mer engstelige", og legger til at du kan godkjenne eller avslå noen forespørsler om bestilling gjennom EatWith-systemet.

"Ingenting vågnet, ingenting fikk," sa hun, smilende.

EatWith er en av flere oppstart som tar sikte på å forstyrre restaurantindustrien ved å tilby private dining erfaringer med kjempebra amatør kokker. Andre inkluderer Feastly, Bon Appetour, og VizEat, som alle gjør at du serverer mat og vert for foodies i ditt hjem.

Disse plattformene er gratis å bli med, men har en "streng" vettingprosess for å sikre at middagsopplevelsen er trygg og deilig for gjester over hele verden.

For eksempel vurderer EatWith individuelt hver verts søknad, og et kvalitetskontrollmedlem besøker ditt hjem for å evaluere uniktheten og rensligheten av vertskapet ditt, smaken av maten din og din generelle lidenskap.

Hvordan denne hjemmekokken fant sine første kunder ... og holder dem tilbake

Mens Bon Appetour og VizEat imøtekommer reisende og turister, sa Nissen at de mest vanlige restaurantene er lokalbefolkningen ute for en unik første date eller et enestående kveldsparti som de ikke trenger å være vertskap for. Etter hennes første par middager begynte ordet å spre seg, og gjenta kunder vil bringe vennene sine til å prøve det siste menyalternativet.

"Ærlig, alt kommer ned til bildene," Nissen sa, etter at jeg spurte henne hva som gjorde at hennes oppføringer stod ut på EatWith-plattformen.

"Vi spiser først med øynene våre, og så kommer våre andre sanser til spill, spesielt når det er online. Jeg skyter hver tallerken fra to vinkler, og legger til noen bilder av spillestedet, "forklarte hun.

Utover munnvennlige bilder, forbedrer Nissen også synligheten av oppfordrer gjestene til å legge vurderinger på EatWith. En anmelder skrev: «Jeg skal til huset hennes nå for tredje gang i de siste to månedene, hovedsakelig for kokosrisen og å stå i sitt Pinterest-verdige åpne kjøkken,» og la til: «Hva gjør denne opplevelsen så minneverdig er Catherines lidenskap for matlaging. Hun er så gjennomtenksom og omhyggelig om ingrediensene hun bruker, det vil inspirere deg til å prøve noe nytt. "

Juridiske hensyn

Er dette enda lovlig? Trenger du en matbehandlerens tillatelse eller brennekort?

Som mange delingsøkonomiske plattformer, spiser EatWith de uunngåelige spørsmålene om regulatoriske og lisensieringskrav; Det står at "hver vert er ansvarlig for å forvalte sin egen juridiske og lovgivningsmessige overholdelse," og anbefaler verter konsultere en advokat.

Nissen sa at hun fikk en vanlig matbehandler tillatelse og har ikke løp inn noen juridiske problemer så langt. Gjestene tar med seg sin egen vin, som de kan til noe annet middagsselskap.

EatWith gir verter med en $ 1 million tredjeparts forsikringspolicy for å dekke "den sjeldne begivenheten en gjest lider av en eller annen type skade" under hendelsen.

Hva det er å hoste gjennom EatWith

På menyen denne uken er seared vietnamesisk reker, chardonnay-simmered linser og stekte kyllinglår med sprø poteter. Nissen godtar reservasjoner opptil to måneder i forveien, men hadde noen åpninger for datoer innen syv dager.

Når ingen bøker en reservasjon, trenger hun ikke å kjøpe mat eller betale en servitør, noe som gjør det til en lavrisiko, lav-overhead-operasjon.

Ved $ 65 per tallerken, Nissen nett $ 55,25 per gjest etter EatWith plattformen gebyr. Hvis hun tjener 10 personer, er det $ 552,50 i inntekt, hvorav hun kanskje bruker $ 100 eller $ 120 på råvarene - netting henne $ 430 eller så.

Middagsselskapet varer to timer, på toppen av hvilket Nissen har flere timers shopping, prep og oppryddingstid. EatWith behandler utbetalingene tre ganger i uken.

Selvfølgelig, jo flere gjester du kan huse på en enkelt hendelse, desto bedre er resultatet.

"Seks gjester er mitt minimum" Nissen forklarte, men la til at hun gjorde noen mindre hendelser da hun startet, både for å øve oppskrifter og bygge opp noen positive vurderinger.

Hvordan sammenligner vertsmåltid med hennes tidligere karriere? Ifølge Nissen, "Cooking er mye morsommere! EatWith gir meg frihet og fleksibilitet til å sette min egen meny, timeplan og middagsopplevelse. "

Din tur: Vil du noensinne være vert for fremmede i huset ditt til middag? Hva ville du tjene?

Nick Loper er forfatter av Kjøp knapper: Fast-Track-strategien for å tjene ekstra penger og starte en bedrift i din fritid. Han er også vert for toppkarakteristikken Side Hustle Show podcast på SideHustleNation.com, et voksende fellesskap og ressurs for aspirerende og deltidsansatte.


Skrive Inn Din Kommentar