Penger

Hvem trodde det var en god ide? 10 Spektakulær virksomhet mislykkes

Hvem trodde det var en god ide? 10 Spektakulær virksomhet mislykkes

For seks år siden snublet jeg på RantBlogger.com, et nettsted som betalte besøkendes meninger. Jeg sendte en to-lags rant på et politisk tema og mottok $ 8 via PayPal innen en time. Flott ide for et nettsted? Kanskje ikke - nettsiden var borte innen noen få måneder. Tilsynelatende ønsket flere mennesker skrive rants enn å lese dem.

Noen ganger er ideer ikke så gode som de virker, eller de er dårlig utført. Og det er ikke bare små bedrifter som feiler. Better Place, en elektrisk bil selskap, mislyktes etter å ha brukt nesten en milliard dollar. Selskapet spilte på ideen om å ha stasjoner der brukerne handlet i batterier for ferskt ladede. Logistikken til å bygge en landsomfattende infrastruktur viste seg å være for mye.

Følgende galte (eller ikke så galne) ideer som gikk ned i flammer er morsomme å lese om, men de er ikke bare underholdende. Hvis du tror at du har den neste million dollar-ideen, kan du også lære noen få leksjoner fra disse forretningsidéene som mislyktes.

1. Homeless Tours

Da Mike Momany startet sine "hjemløse turer" i 2013, fikk han mye press, inkludert en skriving på CNN. For $ 2000 fikk kundene til å tilbringe noen guidede dager på gatene med de hjemløse. Sammen med pressedekningen fikk Momany også mye negativ tilbakemelding, med minst en kritiker som kalte planen "patetisk og elendig utnyttelse."

Så Momany fikk folk til å snakke. Men det han tilsynelatende ikke få var nok kunder. Hans nettsted, RealViewTour.com, forsvant raskt, og det har ikke vært noen oppfølgingshistorier i pressen.

En mulig leksjon: Vær forsiktig med å velge offensive forretningsideer.

2. Frokost Cola

Selv store bedrifter gjør feil, og DailyFinance viser Pepsi A.M. som en av de største produktflops av all tid. Hvorfor trodde Pepsi at folk ville ha cola til frokost? Vel, det gjør har koffein, så hvorfor ikke anta at det kan erstatte kaffe? Ja sikkert. Forresten, Crystal Pepsi, en klar cola, floppet også.

En mulig leksjon: Baser dine produkter på markedsundersøkelser i stedet for antagelser.

3. Drive-Through Strip Club

Fra rapporten på RoadsideAmerica.com virker det som at Climax Gentlemans Club drive-through-stripklubbur faktisk har lyktes en stund. For $ 10 per minutt kunne kundene parkere sine biler der et vindu fikk dem til å se handlingen inne, og virksomheten var operativ i ni år. Men da klubbens eier døde, lukkede klubben.

En mulig leksjon: Noen forretningsidéer kan ta en spesiell type entreprenør for å lykkes.

4. Laxerende Potet Chips

Frito-Lays Wow-potetgull var fettfri, takket være en blanding som heter Olestra. Men ifølge Fast Company er molekylene i denne fettutbytten for stor til å fordøye og gå rett gjennom fordøyelseskanalen, med en effekt som laktativ. Skrekkhistoriene var snart over nyhetene og en del av komedierutiner for sen kveld, og salget falt dramatisk. Et nytt navn (og muligens en ny formulering) kom snart etter.

En mulig leksjon: Dårlige anmeldelser vil spre seg raskt og kan drepe et produkt. (En annen leksjon: Test produktene dine før du slipper dem for større salg!).

5. flaskevann for kjæledyr

"Thirsty Dog" og "Thirsty Cat" gjør Yummly-listen over verste mat feiler. Flaskevann for katter og hunder? Yep, og de kom i to smaker; "Crispy Beef" og "Tangy Fish." Igjen er dette et produkt som har mye press, men ikke mye salg.

En mulig leksjon: Stor press betyr ikke nødvendigvis at det er stort salg.

6. Ben-Gay Aspirin

Hva tenker du på når du ser "Ben-Gay?" De fleste tenker på den sterke lukten og den varme følelsen av selskapets smertelindrende krem. Det kan være hvorfor Ben-Gay Aspirin ikke lyktes, ifølge Investopedia. Potensielle kunder kan ha forestilt seg å kvele ned en pille som brenner.

En mulig leksjon: Hvis firmanavnet ditt allerede er sterkt knyttet til et bestemt produkt, kan det hende du må starte nye produkter under nye etiketter.

7. Colgate Frozen Meals

Selger til massene sier Colgate sterkt markedsført sin linje med frosne måltider, men til ingen nytte. Den store Colgate-logoen på boksene gjorde at folk forbinder maten med smak av tannkrem, som tilsynelatende ikke er hva de vil at måltidene skal smake på.

En mulig leksjon: Som Ben-Gay Aspirin, vær forsiktig med foreningene knyttet til etiketten din.

8. Luktemitterende datamaskiner

Du kobler til iSmell USB-enheten, og når du besøker et nettsted eller får en epost, sendes en duft. Kul idé? Kanskje ikke. Start Up Over sier DigiScents, firmaet som opprettet produktet, økte $ 20 millioner, men raskt floppet.

En mulig leksjon: Bare fordi en ide er unik eller interessant, betyr det ikke at det er et marked for det.

9. koffeinholdig alkohol

Tanken om å kombinere to ting som selger godt virker lyd nok. Og Fire Loko, en drink med alkohol og koffein, solgt godt. Men Phusion Projects, selskapet som gjorde drikken, måtte slutte å sette de to stoffene sammen etter at noen drikkere ble innlagt på sykehus og 20 advokater generelt rettet mot produktet, rapporterer Washington Post.

En mulig leksjon: Farlige produkter som tiltrekker seg offentlige myndigheters oppmerksomhet, kan mislykkes raskt, selv om det finnes det er et marked for dem.

10. Sjokoladepølse

Bildet av Jimmy Dean Chocolate Chip Pancakes & Pølse på en pinne på PopSugar.com kan være appetittvekkende til noen folk, men ikke nok. Produktet, lansert i 2006, varede ikke lenge. Forestill deg det.

En mulig leksjon: Du kan ikke bare kombinere ting folk liker og antar at de også vil like det resulterende produktet.

En siste leksjon

Det er lett å le av de mislykkede forretningsidéene her, og å tro at fiasko var det opplagte utfallet, men ikke vær så sikker. Tenk på det faktum at LuckyWishBone.com har lykkes å selge falske wishbones i mange år. Hvem ville ha gjettet? Og ta en titt på listen over andre rare bedrifter som faktisk tjener penger. Cremation smykker og sokabonnementer? Jepp.

En mulig leksjon: En gal ide kan tjene penger hvis du har gode forretnings- og markedsføringsevner.

Din sving: Fortell oss om dine favorittbedriftsideer som mislyktes - eller lyktes.

Steve Gillman er forfatteren av "101 rare ting å tjene penger" og skaperen av EveryWayToMakeMoney.com. Han har vært repo-man, stavkarpe, søkemotorevaluator, husflipper, trikkdriver, prosessserver, mock juror og roulette croupier, men på mer enn 100 måter har han tjent penger, skriving er hans favoritt (så langt) .

Skrive Inn Din Kommentar