Penger

Ikke tankene å bli litt skitten? Samle ormer for kontanter!

Ikke tankene å bli litt skitten? Samle ormer for kontanter!

Hvilket underjordisk dyr kan ha formen av et dollarskilt? En mark!

Og mens det er de som gjør gode penger på å dyrke ormer hjemme, er det en annen måte å tjene på disse wigglers uten å avlive dem i huset ditt eller garasjen. Du kan tjene gode penger på å samle ormer i sitt naturlige miljø.

Ormer har flere forskjellige markeder, men det vanligste er som fiske agn. Som barn gravde brødrene mine og ormer i skogen og solgte dem med dusin til naboer som likte å fiske. Vi legger dem i papir kopper eller noen beholdere vi kunne finne.

Et annet marked er gartnere. Ormer, spesielt røde ormer, aerate og gjødsle jorden, noe som gjør det bedre for dyrking av grønnsaker. Du kan også selge ormer som kjæledyrmat til fugler, slanger, fisk og noen andre små dyr.

Så hvordan samler du dem til salgs? Her er et par måter å komme i gang med.

Grav for Wiggly Treasures

Du kan ganske enkelt gjøre som vi gjorde som barn, og grave for ormer. De er spesielt folkerike der du ser råtnende organisk materiale, som under gamle hauger av blader eller gressklipp. Hardwood skogene i Nord-Michigan var våre beste jaktområder. Dessverre er graving for dem sannsynligvis den minst effektive måten å samle regnormer på.

Grunt for en Living

Hvis du ser Mike Rows TV-show "Dirty Jobs," kan du ha sett episoden på ormgrunting. I den viser Gary Revell hvordan han lever på å gjøre dette. I utgangspunktet pounder du en trepinne kalt en "stub" i bakken og gni en "rooping iron" (et flatt stykke metall) over toppen. De resulterende vibrasjonene fører til at alle nærliggende ormer kommer ut av bakken, hvor du enkelt kan hente dem opp.

Hvis du er god nok, kan du vise dine ferdigheter og bli kronet ormen grunting konge eller dronning på den årlige Worm Gruntin 'Festival i Sopchoppy, Florida.

Plukk dem av fortauet

Ormer kommer ut av bakken når det regner tungt. Ulike teorier forsøker å finne årsaken til denne jordmaskens utvandring (og du får se dem parre hvis du ser på videoen). Nylige studier tyder på at vibrasjonene som er forårsaket av regnfall, høres ut som de som er laget av mol, og det kommer ut av bakken, og ormens forsøk på å forhindre å bli spist.

Oppkjørsler, fortau og parkeringsplasser er noen ganger dekket med tusenvis av ormer etter et godt regn. Alt du trenger å gjøre er å plukke dem opp og legge dem i bøtter som er fulle av løs smuss.

Forberede og selge ormene dine

Hold ormene i bøtter eller hyller med meget løs jord, og pakk dem med dusin eller pund når du er klar til å selge dem. Våtkrøllet avis brukes ofte som sengetøy til lagring og transport.

Mange typer containere vil fungere hvis du selger dem personlig ved lokale fiskeplasser, eller fra dør til dør til gartnere. For eksempel vil en sak med 1000 skumskåler og et deksel med lokk som passer dem, koste deg ca $ 100 på Amazon.com - ca 10 cent hver. Det er ikke ille hvis det er din eneste utgift for et dusin ormer som selger for $ 1,50. Pass på å kaste hull i dekslene for å tillate luft inn.

Hvis du planlegger å selge på nettet og sende dine ormer til kunder, trenger du bokser. Ifølge WormsEtc.com, Det er vanligvis best å sende produktet ditt ved hjelp av US Postal Service fordi de har en bedre oversikt over å levere ormene trygt og fordi UPS og Federal Express krever at du blir en sertifisert avsender.

Hvor mye kan du selge ormer?

Det avhenger av ormen typen, størrelsen og markedet. For tiden selger røde ormer på Amazon.com for rundt $ 9 for 300.

Night crawlere fra familieoperasjoner selger for rundt $ 30 til $ 32 per pund. Du vil selge ca 350 til 400 nattkrypere per pund, så du vil få omtrent $ 0,08 hver hvis du selger dem detaljhandel i bulk.

På lokale fiskeplasser i nærheten av meg, får nightcrawlers $ 2 per dusin.

I tillegg til å selge ormene dine, kan du engros dem til butikker. De finnes i sportsartikler av noen Walmart butikker, og vanligvis kjøpt fra lokale leverandører. Aksebutikker er det mest åpenbare grossistmarkedet. Du kan også prøve å selge til dyrebutikker som bærer ormevinnende dyr. (Liker denne ideen? Klikk for å tweet det!)

Din sving: Vil du vurdere ormen grunting å tjene litt ekstra penger?

Skrive Inn Din Kommentar