Penger

Bitcoin: Hva kan du kjøpe med denne digitale valutaen?

Bitcoin: Hva kan du kjøpe med denne digitale valutaen?

Vil du kjøpe et hus - eller kanskje bare en drink eller to? Mens standardkursen kan være i dollar, tar en ny valuta tak i dagens skiftende markeder.

Bitcoin, en digital, uregulert valuta, vokser i popularitet. Med nok bitcoin, kan du kjøpe et lite stykke paradis i Nicaragua eller en million dollar eiendom, komplett med privat skog, i Canada - selv om de av oss med lettere lommer kanskje må betale for en drink eller to på en britisk pub.

Høres spennende ut? Her er en rask guide til bitcoin-fenomenet - og hva det kan kjøpe deg.

Hva er Bitcoin?

Bitcoin er en desentralisert valuta, noe som betyr at ingen enkelt bank eller et land regulerer det.

I stedet forvaltes den av en åpen kildekode matematisk bevis, skapt av en mystisk person (eller gruppe) under navnet "Satoshi Nakomato."

Teorien bak bitcoin er at ingen bankinstitusjon noensinne vil kontrollere eller devaluere en cryptocurrency i hendene til det bredere publikum. Investorer foretar kjøp og transaksjoner elektronisk, og mens ingen enkelt valutaenhet er noen gang fysisk trykt, bitcoin bærer samme verdi som dollar, euro, sterling og gull. (Liker denne ideen? Klikk for å tweet det!)

Når bitcoin først dukket opp på scenen i 2009 var en enhet verdt rundt 27 dollar. Det har kommet langt siden da: CoinDesk, et nettsted dedikert til digital valuta, viser sin verdi som $ 500 ved skrivingstidspunktet.

Slik begynner du å samle Bitcoin

Mens datakunnskapsfolk med alvorlig maskinvare kan være ivrige etter min bitcoin, foretrekker mange å kjøpe den gjennom en bytte eller direkte fra en enkelt selger. Du kan også besøke en bitcoin minibank. Når du kjøper din bitcoin, sørg for å beskytte den med en unhackable digital eller papir lommebok, og formuler en kompleks passord som du bare kan dekryptere.

Ikke bli så spent på muligheten for ubegrenset penger, selv om: Det matematiske beviset som styrer bitcoin sikrer at bare 21 millioner bitcoins kan eksistere.

Hva kan du kjøpe med Bitcoin?

Hvis eiendomsmegling er det du leter etter, har du noen få muligheter. Med den stadig voksende interessen for kryptokursen, realtors clamoring til liste egenskaper for bitcoin verdi. Denne viltvoksende, $ 7,85 millioner, 25.000 kvadratmeter Las Vegas herskapshus ligger ved siden av en golfbane. Hvis du vil ha noe litt mindre, bør du vurdere dette ranch-stil huset i Hamptons for bare $ 799.000.

Men hvis eiendommen er for bratt, kan du bare ta en pint på The Pembury Tavern i East London - verdens første bitcoin pub, sammen med sine søsterpubber i Cambridge, Norwich og Petersborough. Deres eier, Stephen Early, er en tidligere datavitenskapsmann som ikke var sikker på hva han skulle gjøre med sin tidlige investering. Etter åpenbaringen at hvis han ønsket å tilbringe sin bitcoin på en halvliter eller to, kunne andre også, han tilpasset sitt betalingssystem. Bartenderen oppretter bare en QR-kode på det digitale kasseapparatet, da bruker kunden sin digitale lommebok for å ta en skjermbilde av koden og bekrefte transaksjonen.

Alt som glitter er ikke bitcoin

Før du går og jager bitcoin-gullet, bør du vurdere risikoen som er involvert. Som enhver varm eiendom, er det nødvendig å være litt volatilitet - spesielt etter en nylig IRS-avgjørelse at bitcoin må behandles som eiendom. Par det med høyprofilerte nedleggelser av Bitcoin 24-utvekslingen i Tyskland og den elektroniske markedsplassen Silk Road i USA, samt Apples forbud mot bitcoin-relaterte apper, og hva som kommer, er noens gjetning. Det garanterer absolutt litt forsiktighet.

For mer om bitcoin, se CoinDesks detaljerte veiledning.

Din sving: Har du kjøpt eller mined bitcoin?

Akil Wingate (@AkilWingate) er en forfatter og sanger-songwriter, explorer, foodie og fitness entusiast. Han elsker å se verden fra lærplassen til en motorsykkel som heter eventyr.

Skrive Inn Din Kommentar