Penger

Love Farmers and Craft Markets? Tjen ekstra penger som porter

Love Farmers and Craft Markets? Tjen ekstra penger som porter

Glem kjøpesenteret: Lokale markeder for alt fra ferske råvarer til kunst og håndverk er popping opp i nabolag store og små. Tilbudene på disse markedene kan være vanskelig å motstå, men tøffe på lommeboken din.

Men hva om du kunne utnytte ditt lokale marked for å tjene litt ekstra penger i helgene?

Det du kanskje ikke ser når du leser ditt lokale marked, er de hardt arbeidende bærerne som bistår leverandører gjennom hele dagen. Disse bærerne hjelper selgerne med å laste sine kjøretøy, sette opp sine telt og pakke seg på slutten av dagen. Hvis leverandørene må parkere langt fra sin stilling for dagen, kan bærere være uvurderlige for å bevare varer eller lette lasten for leverandører.

Hvem hyr markedsportører?

Amina Ahmad begynte å selge håndlagde lys og miljøvennlige hjemvarer for flere år siden på Fenton Street Market i Silver Spring, Maryland. I de første årene av markedet var portvaktene frivillige og kom hovedsakelig fra lokale videregående skoler. Ahmad sier at hun tipser $ 5 eller $ 10 til en porter som hjelper henne å flytte sine varer fra bil til nettsted om morgenen og gå tilbake til hjelp om ettermiddagen.

Nå er hun ikke bare en leverandør, men også leverandørforholdet og markedsføringsansvarlig. Etter hvert som Fenton Street Market har vokst, har det lagt til to bærere til lønnslisten. "En av [de bærerne] har vært med markedet siden den andre sesongen," sa hun og tjente tips fra leverandørene på toppen av lønnen hans.

Jessica Blaszczak, markedssjef for Sparket Creative Market i Crystal City, Virginia, husker betalende bærere $ 10 per time på tidligere markeder, med tips på toppen av det. Siden Sparket er et nytt marked i lunsjen, stoler hun på en assistent for å hjelpe leverandører satt opp på markedet.

"De er glade for å ha på markeder fordi de hjelper både leverandørene og markedssjefen, spesielt hvis markedssjefen sier, fem meter høy og ikke liker å sette opp telt, sier Blaszczak. "Telt er en nødvendighet på utendørs markeder, men kan være en smerte i rumpa. Det er hyggelig å ha noen der for å hjelpe dem. "

Når denne decoupaging kunstneren setter opp på andre markeder, vil Blaszczak tipse $ 15 eller $ 20 til en porter for å hjelpe henne å sette opp teltet sitt om morgenen og ta det ned etter at showet er over.

Hvordan finne jobb som portvakt

Ønsker du å bli frisk med ditt lokale marked? “Snakk med markedsføreren. Hvis han eller hun ikke kan hjelpe deg, kan de peke deg i riktig retning, sier Ahmad.

"Helt sikkert Bli kjent med leverandørene, Sier hun. "De trenger kanskje en pause senere på dagen for å hente lunsj eller bruke på badet, og bærerne kan stoppe for å hjelpe." Noen spesielt nyttige bærere blir rekruttert for å bistå leverandører på andre markeder.

Lurer på om du har det som kreves for å være markedsførere? Alt som trengs er en vilje til å hjelpe og evnen til å gjøre litt tung løft. Hvis du er en tidlig riser, er du perfekt for markedsplassen.

Hvor mye kan du gjøre?

Basert på tips alene, kan det hjelpe et par leverandører å tjene deg mellom $ 40 og $ 80 per dag. Legg i skjønnhet ute (la oss bare håpe på godt vær!), Sjansen til å møte dine naboer, og muligheten til å nyte lokale aktiviteter og kunst. Kan det være en bedre helggig?

Hvis du ikke er sikker på hvordan du kan finne ut om markeder i nærheten av deg, kan du sjekke disse nettstedene:

VolunteerMatch

Mens dette nettstedet katalogiserer frivillige muligheter, husk at de fleste bærere er betalt i tips, og erfarne leverandører anerkjenner dette.

Lokalt innhøsting

Søk etter bønder markeder i nærheten av deg og husk at mens leverandører kanskje trenger en hånd, kan andre gjester som musikere trenge hjelp med deres utstyr også.

Yelp

Du kan bli overrasket over antall personer som har vurdert deres favoritt lokale råvarer og håndverk markeder.

Lokale turistkontorer

Din fylke eller statsturisme styret sannsynligvis har sesongmessige markeder på sin nettside.

Din sving: Har du jobbet som markedsportør? Hvor mye ekstra penger har du gjort?

Skrive Inn Din Kommentar