Penger

Nylig Graduate Guide til å sette opp den perfekte LinkedIn-profilen

Nylig Graduate Guide til å sette opp den perfekte LinkedIn-profilen

Når du har en lang arbeidshistorie, er det enkelt å fylle ut LinkedIn-profilen din, men hva hvis du er en ny grad som nettopp begynner din arbeidsreise?

Ikke bekymre deg: Du kan fortsatt sette opp en nyttig profil som vil vokse etter hvert som du får arbeidserfaring.

Slik oppretter du en LinkedIn-profil som glitrer, uansett hvor begrenset arbeidshistorikken din kan være.

1. Registrer deg for en gratis LinkedIn-konto

Gå over til LinkedIns nettsted for å registrere deg for en gratis konto. Du må skrive inn en e-postadresse for å konfigurere profilen din, så det er nå en god tid å sørge for at du ser ut og høres faglig nok til å dele med potensielle arbeidsgivere.

Det er mange gratis e-posttjenester å velge mellom, så lagre "hippiechick4lyfe" for å bruke med venner og familie og heng en annen e-postadresse basert på navnet ditt.

Du må svare på noen få grunnleggende spørsmål under registreringsprosessen.

Hvis du er en ny grad, er det greit å oppgi din jobbtittel som «student» hvis du ikke er ansatt. Faktisk tilbyr rullegardinmenyen flere forslag, inkludert Ph.D. student, student og studentassistent.

Du blir også bedt om å gi det nyeste selskapet der du har jobbet. Gå videre og oppgi din høyskole hvis du ikke har en arbeidshistorie ennå.

Systemet kan be deg om å velge en bransje fra en forfylt liste hvis den ikke gjenkjenner høyskolen eller universitetet ditt. Velg bransjen som best beskriver feltet der du vil jobbe.

2. Konfigurer profilen din

Når du har fullført registreringsprosessen, ser du oversikten. Det fungerer mye som et Facebook-feed, viser nyheter, jobbrekommendasjoner og oppdateringer fra personer i nettverket ditt.

Øverst på siden klikker du på knappen som sier "Me", og deretter klikker du på "Vis profil." Her er hvor du vil legge til detaljer i profilen din.

Fokuser på disse viktigste tingene når du lager din LinkedIn-profil.

Bildet ditt

Det er ikke nødvendig å bruke penger på en profesjonell fotograf for å ta ditt LinkedIn-profilbilde med mindre du vil. Men på den annen side er dette ikke stedet for selfies, uansett hvordan på punktet de ser.

Sett på ditt beste intervju skjorte og be en venn å snap noen headshots, velg deretter favoritten din og last den opp til profilen din.

din overskrift

Din LinkedIn-overskrift er det første folk ser før de klikker på profilen din, så sørg for at det skiller seg ut. Feltet er forhåndsbefolket med jobbtittel og firma (eller skole) du oppgav ved registrering, men det er ikke nyttig hvis du er en ny grad med svært liten arbeidserfaring.

Heldigvis er det enkelt å endre overskriften til noe snappier som beskriver typen arbeid du leter etter.

Ledende rekrutterer Pete Leibman sier overskrifter bør inneholde fire typer informasjon:

  • Hva du gjør
  • Hvem hjelper du
  • Hvordan du forbedrer andres liv eller arbeid
  • Bevis på din troverdighet

Leibman tilbyr dette eksempelet på en flott overskrift: "Personlig trener som hjelper videregående idrettsutøvere blir sterkere og raskere. Sertifisert av American Council on Exercise. "

Unngå buzzwords som "guru" eller "ninja" og ikke vær redd for å markere dine prestasjoner. Det er ikke bragging; det er å la ansette ledere vet hvor fantastisk du er!

Din utdannelse

Du jobbet hardt for din grad, så bruk utdanningsdelen for å vise den! Du kan legge til så mange skoler som du vil, noe som er flott hvis dine utdannede og grunnskoler er forskjellige.

Pass på å oppgi noen sertifisering, yrkesopplæring eller spesialiserte opplæringskurs du har tatt.

Din arbeidserfaring

Oppgi arbeidshistorikken din, som begynner med den nyeste jobben din først.

Ikke bekymre deg hvis du bare har hatt ett eller to jobber. Arbeidsgivere forstår høyskole er en stor forpliktelse som ikke alltid gir studentene tid til å få mye arbeidserfaring.

Din frivillige opplevelse

Her er din sjanse til å markere grupper eller organisasjoner som du har donert tid, men du må legge til en seksjon i profilen din hvis du vil markere frivillig opplevelse.

"Mer enn tre av hver fjerde HR-ledelse tar hensyn til en søkeres faglærte frivillig erfaring når han tar en ansettelsesbeslutning, og tro det gjør dem til en mer ønskelig kandidat, "ifølge forskerfirma Deloitte.

Dine ferdigheter

Bruk Ferdigheter-seksjonen for å la potensielle arbeidsgivere vite om spesielle talenter du tar med til arbeidsplassen.

Populære ferdigheter inkluderer ferdigheter i dataprogrammeringsspråk, dataanalyse, skriftlig og fremmedspråk.

3. Lag tilkoblinger med andre medlemmer

Når du har fullført profilen din, er det på tide å koble deg til andre medlemmer og øke nettverket ditt.

Hvis du allerede kjenner folk som bruker LinkedIn, send dem bare en invitasjon til å koble til. For et dypt dykk inn i hvem du kjenner på plattformen, synkroniser du kontaktene dine fra Google Kalender, Google Kontakter eller Outlook for å la LinkedIn finne folk for deg.

Det er fint å sende invitasjoner til folk du ikke kjenner godt, men sørg for å tilpasse hver tilkoblingsforespørsel, til og med til din beste venn.

"Har du bare møtt dem på et arrangement? Hadde noen du begge vet, anbefale at du skal koble til dem? Bli vant til å gi alle en grunn til at de skal godta forbindelsesforespørselen din, sier LinkedIn-ekspert Melonie Dodaro.

Husk at du er på LinkedIn for å bygge ditt profesjonelle nettverk, ikke bryte posten for de fleste tilkoblinger. Fokusere din innsats på kvalitetsforbindelser over kvantitet.

Pass på å bokmerke din LinkedIn-profil slik at du kan finne og dele den raskt neste gang du søker om en jobb eller går på karriere.

Godt nettverk!

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun elsker å hjelpe leserne til å lande sin drømmejobb, så se henne på Twitter @ lisa hvis du har et tips å dele.

Skrive Inn Din Kommentar