Penger

Tenker på å starte en freelance-bedrift? Les dette først

Tenker på å starte en freelance-bedrift? Les dette først

Du finner mange måter å tjene penger på The Penny Hoarder, men En av de beste måtene å tjene ekstra penger er å hoppe inn med begge føttene og starte en frilansvirksomhet.

Enten du ønsker å bli en heltidssolopreneur, eller du bare vil bruke dine gale ferdigheter til å tjene litt ekstra penger, så er det du trenger å vite om å starte en frilansvirksomhet.

Velg bedriften din forsiktig

Du skal tilbringe mye tid med freelance-virksomheten din, så velg den nøye. Et populært Venn-diagram tyder på at ideell virksomhet bør være en kombinasjon av:

Hvis du tar sikte på det krysset, vil du posisjonere deg selv mot suksess.

Vær imidlertid oppmerksom på at noen av de beste bedriftene kommer ut av venstre felt, så hvis du føler at tarmen din drifter deg i en bestemt retning, kan du alltid velge å følge den og se hva som skjer.

Med Internett er oppsettet enkelt

Hvordan setter du opp en frilansvirksomhet? Ofte er det like enkelt som å lage et nettsted.

Enten du vil være freelance skribent, fotograf, klær designer eller en liv coach, alt du virkelig trenger å gjøre er å få tak i et domenenavn og henge ut din online shingle.

Program og plattformer som WordPress kan hjelpe deg med å lage et profesjonelt nettsted raskt, og når du jobber med PayPal, blir det enkelt å ta betalinger fra kunder.

Å bygge din kundebase er halv kampen

Det er en av de skitne små hemmelighetene i å drive en frilansvirksomhet: Du kan lage de beste hånddekkede babydoekene i verden, men ingen vil aldri vite med mindre du tar deg tid til å bygge din kundebase.

Internett er fullt av frilansere, mange av dem gjør akkurat det samme du vil gjøre. Bare fordi du legger ut din elektroniske singel betyr ikke at kundene vil begynne å klikke på døren din.

Du må sakte bygge opp din fan base, en fornøyd kunde om gangen.

Hvordan bygger du en kundebase? Massevis av elektroniske ressurser diskuterer de finere detaljene i e-postlister, kampanjer, Facebook-forretningssider og Google-annonsekampanjer.

Men den virkelige måten å bygge en kundebase på er å lage gode produkter (eller tilby gode tjenester), få fornøyde kunder, og bruk en kombinasjon av reklame og munn til å ta sakte flere og flere mennesker til din bedrift.

Tyngdepunktet er selvfølgelig på sakte. Det er svært få overnatter suksesser, så vær forberedt på å ha mange magre måneder til du begynner å slå en seriøs fortjeneste.

Alt du trenger å vite om fortjeneste

Her er hva du trenger å vite om fortjeneste: Pass på at du lager en.


En av de største feilene som freelance bedriftseiere gjør, er å prøve å undersell konkurransen, eller antar at de bare kan belaste lave priser fordi de er nye og / eller uerfaren.

Du må tjene penger på hvert enkelt produkt eller tjeneste du selger. Du må også sørge for at du inkluderer både kostnadene for materialene dine og overhead, så vel som kostnaden av tiden din.

For eksempel: la oss si at du gjør morsomme, funky belter ut av gamle pulp fiction bokomslag. Og la oss si at det koster deg $ 20 i materialer og tar to timer å lage hvert belte.

Hvor mye skal du belaste for et belte? $ 25? Det setter tiden på $ 2,50 i timen, og det er en fin måte å drive virksomheten din i bakken.

I stedet, prøv å selge belter på $ 45. Det er $ 25 i fortjeneste for hvert belte, som nå betyr at tiden din er verdt $ 12,50 en time.

(Tenk $ 12,50 i timen er ikke nok til å leve på? Du har nok riktig - hvis du vil kjøre en seriøs frilansvirksomhet, må du belaste enda mer, eller finne ut måter å redusere overheadkostnadene dine så mye av det $ 45 blir fortjeneste.)

Dette er en veldig forenklet forklaring på hvordan du kan pris dine produkter og tjenester og tjene penger.

Bruk det som en retningslinje, men husk at du sikkert vil ha ekstra virksomhetsutgifter - tenk domenenavn, visittkort, coworking-rom - for å trekke ut av bruttoavkastningen, så du vil faktorere alle disse kostnadene sammen før du bestemmer deg for hvordan du kan pris dine produkter og tjenester.

Ikke glem at du også må legge til side en viss prosentandel av overskuddet ditt for skatter!

Skatter, lisenser og tillatelser

Når du begynner å tjene penger gjennom en frilansvirksomhet - selv en deltid - må du være forberedt på å betale føderale, statlige og noen ganger til og med byskatter.

Med føderal skatt må du være forberedt på å betale kvartalsvis anslåtte skatter gjennom året. Siden frilansebetalinger ikke har skatter tatt ut av dem, må du ta ut skatten selv og foreta en estimert skattebetaling hver tredje måned.

Hver stat har sine egne individuelle regler om beskatning, så gjør noen undersøkelser av statens småbedrifter regelverk for å lære mer om hvordan frilans bedrifter er beskattet. I tillegg til statens inntektsskatt, kan det hende du må betale en ekstra forretningsskatt.

På samme måte krever mange amerikanske byer freelance bedriftseiere å betale byskatt, så sørg for at du har bekreftet om du vil være ansvarlig for de ekstra skatter.

Og ikke glem om salgsskatt - hvis du selger varer til andre, må du lære hvordan ulike typer salgsskatter gjelder for deg.

Mange typer bedrifter krever også lisenser eller tillatelser. Kontroller alltid for å se om du trenger forretningslov eller tillatelse før du begynner, selv om du vil starte en "liten" virksomhet som en deltid freelance skrivevirksomhet!

Hvordan lærer du om hvilke lisenser og tillatelser du trenger, samt hvilke typer skatt du er ansvarlig for å betale? Forskning, forskning og mer forskning.

Start med Small Business Administrations ressurser til selvstendig næringsdrivende og uavhengige entreprenører, og se etter tilsvarende ressurser i både din stat og din by.

Din sving: Har du noen gang startet en frilansvirksomhet? Hvilke råd har du for andre solopreneurs?

Merk: Hverken forfatteren eller The Penny Hoarder er skattefagfolk. Hvis du vil vite mer om å betale skatt på inntektene og lisensene dine, må du konsultere en profesjonell rådgiver.

Nicole Dieker er seniorredaktør på The Billfold, og hennes arbeid har også dukket opp i The Toast, The Write Life, Boing Boing og Popular Science.

Skrive Inn Din Kommentar