Penger

Vi spurte 10 skuespillere, artister og musikere hvordan de faktisk betaler regningene

Vi spurte 10 skuespillere, artister og musikere hvordan de faktisk betaler regningene

Mange av oss vokste opp med å se stjerner på storskjermen og drømte om en dag å være kjent.

Du fant deg selv som filmstjernen, rockstjernen på MTV, komikeren på Comedy Central. Men det var bare en drøm.

Har du sett folkene som faktisk fortsetter å gjøre disse tingene? Det tar mange år med a mye av hardt arbeid. Og mange år med å være veldig blakk.

Så hvis du faktisk ønsker å jage drømmen din, hvordan lager du ekstra penger til du slår den stor?

Vi snakket med 10 utøvere du aldri har hørt om å finne ut de kreative måtene de betaler regningene mens de venter på alt det harde arbeidet å betale seg.

1. Denne skuespilleren gjør $ 7 mil å vandre folk.

Skuespiller Chuck McCarthy supplerer hans inntekt ved å gå folk i Los Angeles.

Ja, jeg sa, "folk".

McCarthy selger sin tid som The People Walker og tar turer med folk for $ 7 a mile, tjene omtrent $ 150 per uke. Han startet sidegiget som et treningsutvalg, en måte å motivere klienter til å få mosjon og frisk luft uten intensiteten til en personlig trener.

Da den vokser over bare seks måneder, la han merke til klienter som tjenesten av flere grunner.

Noen mennesker liker bare følgesvennskapet, og noen anvender ham til å følge dem med sikkerhet - ikke helt livvakt, men mer som en avskrekkende til trakassering.

Det er "bokstavelig talt en grunn til å komme seg ut av huset" for noen mennesker, sier McCarthy.

Som konseptet fanger mye raskere enn han forventet, har McCarthy autorisert noen andre i sitt område til å være vandrere. For nå tjener han ikke penger fra sine turer. Men han planlegger å bygge en app som vil la han vokse virksomheten utover sin L.A.-sidegig.

Handlingen er fortsatt sin viktigste inntektskilde, men The People Walker har hjulpet ham med å skape en stabil inntektsstrøm.

"Jeg er definitivt ikke å kjøpe en Mercedes eller noe med mine People Walker-penger," påpeker han, "men jeg synes det er en fin måte å tjene penger og være fleksibel."

Arbeidet passer godt rundt sin skuespiller og auditionskjema. Han har fleksibilitet til å planlegge eller spørre andre vandrere å fylle inn når en siste audition kommer opp. De fleste andre vandrere i området er også skuespillere.

2. Denne komikeren tjener penger som barnepike og hundevandrer.

Chicago stand-up komiker David Freeburg jobbet på en kaffebar og en bar da han startet komedie, men måtte snart slutte baren på grunn av motstridende timer.

For å kompensere inntektene fant han en konsert som du kanskje ikke ville forvente å jive med stå opp: nannying.

Det er fornuftig når han forklarer det, men: "Timene fungerer veldig bra. Komedie skjer sent på kvelden, så det blir tøft å våkne klokka 6 for en kontorjobb. [Med nannying,] hvis barna er gamle nok, vil de være i skolen, så mange barnepikejobber starter ikke før middag eller tidlig ettermiddag. "

Da komedien begynte å kreve mye reise, forlot han den jobben. Nå tjener han penger som en hundevalser, en jobb som han sier at mange Chicago tegneserier gjør.

Dagtidene gjør hundevandring ideell for å gjøre komedie i byen. Det er lettere å planlegge viser fordi folk pleier å være mer fleksible med å forlate hundene sine hjemme alene enn barna sine, hvis man kan forestille seg.

Avhandlingen er imidlertid mye mindre lønn.

"Hunden går bra, men det er ikke så mye lønn (som nannying)," forklarer Freeburg. "Jeg gjør det som en overgangsperiode, og jeg knapt nok gjør nok."

Han sier at konserten ville knytte seg godt sammen med en annen deltidsjobb, hvis du finner riktig passform.

For Freeburg, dager fylt med hundvandring og netter og helger fylt med komedie, legger ikke mye plass til mer arbeid, så han er tilstrekkelig med den lavere lønnen. Han tror han kommer tilbake til å nekte når han finner den rette familien.

"Jeg anser meg selv mer barnevakt enn doggy omsorg," forklarer han.

Tross alt, "barn er en endeløs kilde til materiale," påpeker han. "På denne måten kunne jeg få vitser uten ansvar for å være foreldre."

3. Denne kunstneren doblet hans inntektskørsel med Uber.

Ved våren 2014 hadde Stefan Davis jobbet heltid som komiker i mer enn tre år, men pengene skjedde ikke.

"Jeg hadde ganske mye mandag til onsdag helt gratis hver uke," sa Davis The Penny Hoarder. "Og jeg brukte ikke den tiden klokt. Mest sett ser Netflix og [surfing] på internett. "

Han hadde god tid i løpet av uken, men aldri en jevn tidsplan. Han reiste ofte for å utføre, og trengte en sidegig som ville støtte det.

Han hørte om Uber fra andre komikere og meldte seg på når rideselskapet lanserte i sin by.

Kjøring med Uber la han fylle de frie dagene hver uke og økte sin ukentlige inntekt. Inntektene dine beregnes ved å legge til et grunnpris, pluss tid og avstand som er reist etter opphentingen, og Uber tar betalt avgift.

Dette kan være en naturlig sidegig å plukke opp hvis du allerede har brukt til å jobbe som artist, forfatter eller artist.

4. Denne trommeslageren er en salgsrepresentant om dagen, og har fortsatt tid til å rocke og spille om natten!

Dan Sorensen var en heltids profesjonell musiker i omtrent fem år tidlig på 2000-tallet.Han spilte med flere band, spesielt bandet han fortsatt er trommeslager for - The Orange.

"Vi turnerte landet i en varebil, delte scenen med mange bemerkelsesverdige band og hadde et ganske fantastisk eventyr underveis," minner han.

Da, "Jeg ble forelsket, giftet meg og startet en familie. Det livsstilsvalget krevde ting som helseforsikring, et boliglån og et nivå av finansiell stabilitet som jeg ikke sikkert kunne levere musikk på heltid på den uavhengige scenen i den perioden. "

For å gi stabilitet kom han inn i snekring og deretter IT, før han endelig landde i salg. Han fortsatte å spille musikk, men skiftet fokus fra å turnere til lokale forestillinger og studioopptak for å imøtekomme sin familie og arbeidsplan.

Nå jobber Sorensen i salg av programvare om dagen, en heltidsjobb som deler seg mellom kontoret, jobber hjemmefra og reiser til kundesider.

Selv om han jobber på heltid, tilbyr jobben sin egen fleksibilitet.

"I denne karrieren kan du jobbe 40 timer per uke eller 80; det varierer veldig med hvor du står med dine mål, sier han. "Ytelsen måles ved å oppnå kvote, i motsetning til timer logget på en PC. Det gir meg den fleksibiliteten jeg trenger for å jobbe på heltid, heve familien min og fortsatt spille musikk så ofte som mulig.

"Innenfor grunn har jeg muligheten til å sette min egen tidsplan og kan jobbe hvor som helst i landet. Reise er en del av jobben, så det er ingen forventning om å slå en klokke hver ukedag i et bestemt kontor. Dette gir den fleksibiliteten jeg trenger for repetisjoner, opptakssessioner og konserter med bandet.

"Jeg vil anbefale salg til en hvilken som helst musiker med rimelige mellommenneskelige og tidsstyringsevner," Sorensen antyder. "Uavhengighet gir suksess på deg, men flipsiden av det trykket er fleksibiliteten til å forfølge din musikalske lidenskap, samtidig som du gir stabilitet for familien din."

5. Denne ledesanger gjør grafisk design, slik at han kan nyte sin familie og fortsatt spille musikk.

Sorensens bandkammerat i The Orange, sanger og gitarist Ben Karis-Nix, jobber som freelance grafisk designer. Det gir fleksibiliteten til å ha en familie som å være en heltidsmusiker ikke kunne.

"Jeg pleide å spille musikk full tid, leve i fellesskap med bandmedlemmene mine i en RV, tur rundt i landet," minnes han. Men nå, "på slutten av 30-årene, kommer min større oppfatning fra mitt forhold til familien min."

Å gjøre grafisk design gir ham fleksibiliteten til å registrere og utføre, men også stabiliteten til å være hjemme hos familien.

"For meg har det vært en gledelig tidslinje av eventyr som har faset seg inn i et mer balansert liv, med kunst og musikk fortsatt en del av landskapet, snarere enn den dominerende kraften," sier han.

6. Denne komiker leverer mat gjennom Uber Eats.

"Jeg vil anbefale dette, hvis noe, for planleggingsfleksibiliteten alene," sier Clint Nohr, en komiker i New York. "Hvis du er veldig hustling og kan navigere i byen, kan du faktisk gjøre anstendig penger."

Touring og betalt flekker i byen utgjør størstedelen av Nohrs inntekt. Leverer med Uber Spiser gjør det enkelt for ham å tjene ekstra penger rundt en hektisk tidsplan.

"Jeg liker at du kan slå (appen) når som helst og begynne å jobbe, planlegge selv rundt steder i byen."

Krav til å være en leveringsdriver med Uber er enklere å møte enn de som har sin rideservice også. Bare ha et førerkort, forsikring og kjøretøy registrering; være 19 år og ha minst et år med kjøreopplevelse.

I tillegg har du ikke fremmede i bilen din.

Mens det fleksible arbeidet tillater ham å ellers gjøre det han vil, noterer Nohr, "[Jeg liker ikke] at jeg er i 30-årene og leverer kinesisk mat til stoned college kids. Det er en påminnelse om at jeg ikke overlever utelukkende på komedieinntekt. "

7. Denne ledesanger hjelper også med å kjøre en webutvikling og designfirma.

Sam Farrell, som han forklarer det, har egentlig ikke en dagjobb. "Jeg spiller i en mengde band, produserer en haug med poster og utformer en rekke nettsteder."

Med partner Kindra Goehler driver Farrell det Wisconsin-baserte webdesignfirmaet Dirigible Studio. Han spiller også med flere band: The Last, J-Council og Cory Meisel og Wandering Sons, pluss andre som fortsatt "går av bakken".

"Noen ganger jobber jeg knapt og noen ganger legger jeg i 14-timers dager," beskriver han sin eklektiske karriere. "Alt avhenger av hva som kommer opp. Dens boom eller byste, men på en god måte. "

Selv om det er krevende, er hans webdesignarbeid fleksibelt. Farrell kan planlegge oppgaver rundt store designprosjekter og omvendt. Livsstilen ligner freelancing, peker han på.

Musikken forblir sitt fokus, og han tilbringer de fleste dager som produserer, prosjekterer og blander plater.

"Ærlig talt," sier han, "den vanskeligste delen om å lage bandets arbeid, gjør planleggingsarbeidet mellom alle de forskjellige bandene. De andre jobbene er en ettertanke som fyller i sprekkene. "

Han sier at han definitivt vil anbefale denne typen arbeid til andre musikere, men det kan ikke være lett for alle å falle inn i dette feltet.

"Jeg har planlagt dette hele livet mitt, og har med vilje fulgt en grad i noe jeg kunne gjøre på veien," forklarer han, "og har jobbet for å utvikle ferdigheter som gjør meg nyttig til andre musikere hele tiden."

Han forklarer at utførelsen er bare ett aspekt av sin karriere i musikk. Han har utviklet ferdigheter som produsent, så han forblir verdifull og kan tjene penger fra "den kreative siden av musikk" når han ikke klarer seg.

8. Denne komikeren er en eiendomsmegler i Brooklyn om dagen.

Taylor Clark har jobbet for Nooklyn siden selskapets tidlige dager. Han beskriver det som en "tech oppstart / eiendomsmegling."

Han har gjort stand-up komedie på og av i ca 10 år. Selv om hans eiendoms karriere er mye yngre, betaler han regningen for ham, hans kone og deres unge datter.

Clark kan diktere sin lønn og tidsplan, men han innrømmer i realiteten at "mine klienter gjør timeplanen min for meg." Med munn å mate og New Yorks høye levekostnader, har dagjobben ofte forrang over komedie.

Likevel fortsetter han å henvise andre tegneserier til selskapet fordi jobben gir en sjelden mulighet for både fleksibilitet og en anstendig inntekt.

"Du har ikke en sjef, så for mange komikere som har autoritetsproblemer, er det bra for dem å bare kunne klare sin egen tid," forklarer han.

Betalingen er 100% provisjonsbasert, så du må være en selvstarter, sier Clark.

Som med enhver sidestrøm, legger han til, "Jeg tror uansett hva dagjobben din er, hvis du prøver å gjøre komedie og støtter deg selv, kommer du til å sette på 90 timer i uken. Du må gjøre jobben din, og da må du gjøre din arbeid.”

9. Denne komiker tjener gjennom fleksible temp jobber.

Liz Donehue er en stand-up komiker basert i Seattle. Hun gjør endene møter med temp jobber.

Senest har hun jobbet for King County Elections for behandling av valg for 2016 generalvalget. Mens jobben krever heltids timer - 8:30 til 6:00 - det holder hennes netter åpne for å utføre.

Før dette jobbet hun som en personlig assistent for en radiopersonlighet, "gjør alt fra å betale regninger til hval som sitter til planlegging av avtaler og reisearrangementer."

"Jeg vil definitivt anbefale en temp jobb og / eller en dag jobb for de som ønsker å gjøre komedie," sier hun.

En heltidsdag jobber utfordringen med å få dager til å reise til gigs for langt unna for å komme seg til kvelden. Temp-stillinger kommer med den ekstra fleksibiliteten til tidsavbrudd mellom jobber, når du kan planlegge ut-av-byen turer.

10. Denne skuespilleren og poeten skriver mens han jobber som medisinsk kommunikasjonsspesialist.

Nathan J. Reid er en muntlig tekstartner, skuespiller og skribent i Madison, Wisconsin. I tre år har han også vært en heltids kommunikasjonsspesialist for et lokalt sykehus, som han forklarer, "bare betyr at jeg er en glorifisert sentralbordoperatør."

Selv om avdelingen hans må være bemannet døgnet rundt, er Reid heldig å jobbe for det meste morgen og ettermiddagsskift, og frigjør hans netter for å utføre.

Han krediterer sine veiledere med å gjøre miljøet godt egnet for ham.

"De opprettholder en fast tro på at folk har liv utenfor arbeidet og ofte går ut av deres måte å sikre at en ansatt er i stand til å opprettholde engasjement i hans / hennes aktiviteter og interesser," forklarer han.

Jobben kommer også med nedetid som gjør at han kan skrive eller lese gjennom hele skiftet, så han trenger ikke å ofre kreativitet i åtte-timers strekker.

"Jeg jobber med musikere, grafikere og andre forfattere, og vi utnytter alle våre fritid mellom samtaler og sider," sier han.

Han anbefaler ikke nødvendigvis denne jobben for andre utøvere. Jobber i call centers og i det medisinske feltet har en tendens til å være høyt stress, peker han på, "slik at du kan forestille deg hvordan det er når de to områdene blir kombinert."

I stedet legger han vekt på å finne de rette elementene i dagjobben, uansett feltet.

"Det er en delikat balanse: Hvis jeg måtte jobbe forskjellige timer ... hvis jeg ikke hadde gode fordeler eller en fleksibel tidsplan ... hvis sjefene mine var forskjellige mennesker, ville jeg vurdere en annen jobb.

"Så lenge du kan finne en" dagjobb "som ikke kveler kunsten din, så gjør du det bra."

Din tur: Er du en utøver, bygger din karriere fortsatt? Hva ser du etter i en dagjobb?

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).


Skrive Inn Din Kommentar