Investere

De store fordelene ved Roth IRA for å betale undervisning

De store fordelene ved Roth IRA for å betale undervisning

Roth IRA er som superheltene i pensjonsalderen. De tilbyr et stort antall fordeler over andre investeringskomponenter som 401 (k) s og 403 (b) s.

Men det er noen spesielle fordeler de har når det gjelder å betale for undervisning.

For å få en generell ide om Roth IRAs fordeler, sjekk ut dette papiret som T. Rowe Price satt sammen som viser hvor mye mer utvinnbar inntekt er tilgjengelig med en Roth IRA i pensjon over tradisjonelle IRAer.

I tillegg til de ovennevnte fordelene ved en Roth IRA, i denne artikkelen vil vi fokusere på hva som gjør en Roth IRA flott for å betale for høyskoleopplæring.

Mer kontroll over pengene dine med en Roth IRA

Når det gjelder å spare på collegeundervisningen, finnes det en rekke alternativer. Her er bare noen få:

  • sjekk Uttak fra en 401 (k)
  • sjekk 529 Plan
  • sjekk Coverdell
  • sjekk regelmessig sparekonto
  • sjekk CDer
  • sjekk aksjemarkedet portefølje

Problemet med de første tre er tap av kontroll over pengene dine og straffer. Regjeringen låser i utgangspunktet pengene dine når du legger den inn i en skattefordelte konto.

Du kan få tilgang til det, men det er vanligvis bratte straffer. Du mister likviditet med disse kontoene. Når som helst du trenger tilgang til midler, må du betale for det.

De tre siste alternativene gir mer fleksibilitet, men det er ingen skattefordeler.

I stedet, hva om du kunne ha fleksibiliteten til en sparekonto med skattefordeler. Det er der en Roth IRA kommer inn.

I tillegg til fleksibilitet tilbyr Roth IRAs langt mer investeringsvalg enn de andre nevnte skattefordelene. 401 (k) s er begrenset av ERISA og 529 og Coverdell planer har også investeringsrestriksjoner.

Du lurer kanskje på hva en Roth IRA har å gjøre med å betale for undervisning.

La oss komme inn på detaljene.

Betaler undervisning med en Roth IRA

Måten en Roth IRA jobber med, er at du legger til etter skatt i din Roth IRA-konto. Maksimumbeløpet du kan bidra per år er $ 5500 eller $ 6500 hvis du er over 50.

Skattfordelene til en Roth IRA kommer på distribusjonssiden. Når penger blir tatt ut av en Roth IRA, er det skattefritt. Du kan også begynne å fjerne penger fra en Roth IRA før alder 59 1/2.

Sophia Bera, en CFP og grunnlegger av finansiell rådgivende firma Gen Y Planning, hadde dette å si om å trekke penger fra en Roth IRA, "hvis en nødsituasjon kommer opp, kan du faktisk ta ut pengene fra din Roth IRA og bruke den til noen hensikt."

Dette er selvsagt om kontoen har vært åpen i minst fem år eller du er over alderen 59 1/2.

Det er to måter å ta uttak for kvalifiserte utdanningskostnader før alder 59 1/2:

1.) Roth IRA som har vært åpen i minst fem år. Med dette alternativet kan du ta uttektsskatt og strafffritt.

2.) Roth IRA som ikke har vært åpen i minst fem år. I dette tilfellet er uttak strafffrie, men du må betale skatt på eventuelle inntekter.

Ved å maksimere en Roth IRA hvert år, lagrer du ikke bare for pensjonisttilværelse, men gir også et alternativ åpent som lar deg betale for undervisning.

Gjør Roth IRA-tilbaketrekk din FAFSA

FAFSA er det gratis programmet for studenthjelp. Det brukes til å bestemme en students kvalifisering for studentstøtte.

Mens en Roth IRA gir store fordeler når du betaler for utdanning, er det noen ting du vil huske på for å ytterligere maksimere fordelene.

Utbetalinger fra en Roth IRA kan påvirke FAFSA, og redusere mengden økonomisk hjelp du kan få.

Rick Wilder, direktør for studentfinansielle saker ved University of Florida, nevner at "Studenter som søker behovsbasert finansiell hjelp er pålagt å rapportere inntekter og eiendomsinformasjon på FAFSA."

Pensjonsregnskapet regnes ikke som eiendeler på FAFSA. Imidlertid regnes uttak fra en pensjonskonto, for eksempel en Roth IRA, mot FAFSA.

Hvis tilbaketrekningen bare gjelder bidrag og ikke inntekt, har den mindre effekt på studentens FAFSA.

En liten planlegging fremover og muligens selv å snakke med en konto kan bidra til å få mest mulig ut av FAFSA og din Roth IRA for utdanningskostnader.

Den store ulempen

Utover FAFSA-implikasjonene, er den store ulempen ved å bruke en Roth IRA for høyskoleopplæring at du trekker deg fra en pensjonskonto "midt i livet". Siden du er begrenset av hvor mye du kan bidra, tror du at du vil gjøre opp tapet over tid? Det er vanskelig å si.

For eksempel, la oss si at du begynner å spare maksimalt på $ 5 500 per år akkurat nå og fortsett i 18 år. Kanskje det er vokst til $ 150.000 totalt. Det er kult. Men hvis du begynner å trekke ut $ 25 000 per år i 4 år, er du nå tilbake til $ 50 000.

Ikke misforstå, $ 50,000 for en 22 år gammel er kjempebra - men hva er den tapte muligheten for den ekstra $ 100.000?

Over 40 år kunne $ 100 000 ha vokst til $ 2,172 000 - skattefritt. Og det er uten ekstra bidrag! Hvis du tar den originale IRA, fortsetter du å legge til $ 5 500 per år, får du $ 4 682 000 i en alder av 62 år!

Hvis du starter med venstre over $ 50.000 og bidrar med $ 5.500 per år, vokser du nå bare til $ 2.500.000. Ikke en dårlig avkastning, men du kommer til å miste 50% av verdien din potensielt.

Det er den store ulempen.Å trekke penger ut av en skattekontrollert konto som en Roth IRA "midt i livet" eller "tidlig liv" hindrer virkelig fremtidig avkastning på pengene. Og det ville være skattefrie penger.

Gitt at det finnes andre alternativer for å spare på college (som en 529 plan), dette er noe du virkelig trenger å vurdere sterkt.

Siste tanker

Roth IRA er gode kilder til finansiering for kvalifiserte utdanningskostnader. For å få mest mulig ut av dem, krever en liten planlegging.

Hvis du planlegger å bruke en Roth IRA hovedsakelig for undervisning, kan du maksimere skattefordelene ved å åpne kontoen minst fem år før du går på college. På denne måten får du ikke bare skatt og strafffri tilbakekalling av bidrag, men også inntjening.

I tillegg, ved å trekke ut bare bidrag og ikke inntjening, minimerer du effekten på potensielt FAFSA studenthjelp.

Vil bruke vurdere å bruke Roth IRA midler til høy utdanning utgifter? Hvorfor eller hvorfor ikke?

Skrive Inn Din Kommentar