Penger

13 karrierer du kanskje ikke har vurdert som betaler mer enn $ 71 000 i året

13 karrierer du kanskje ikke har vurdert som betaler mer enn $ 71 000 i året

Når du tenker på høyt betalende jobber, tenker du på å bli en lege eller advokat eller slå den stor i teknologibransjen?

Du trenger ikke å gå til medisinsk eller juridisk skole, eller flytte til Silicon Valley, for å tjene en høy lønn.

Velge en karriere? Vurder disse 13 høytlønnjobbene

Hvis du er student eller vurderer en karriereendring, bør du vurdere en av disse yrkene.

1. Air Traffic Controller: $ 122,410

Hvis du er detaljorienterte og elsker alt luftfart, bør du vurdere å gå inn på flytrafikkontroll. Denne høyansvarskarrieren lønner seg med en gjennomsnittlig årslønn på $ 122.410.

Du vil være ansvarlig for å lede noen av de 87 000 flyene i USA-himmelen hver dag og følge retningslinjer og prosedyrer for å sikre flysikkerhet.

For å gå inn i dette feltet må du være amerikansk statsborger, starte FAA-akademiet innen 31. årsdag, og kunne passere bakgrunnskontroller og medisinske eksamener.

Du trenger også tre års videregående opplæring, samt litt arbeidserfaring - men du trenger ikke en høyskoleutdanning.

2. Regnskapsfører eller revisor: $ 76.730

Analytiske ferdigheter er nøkkelen til en vellykket karriere som revisor eller revisor. I dette feltet skal du utarbeide regnskap, tolke poster, gi råd og hjelpe enkeltpersoner og bedrifter med sine kostnader og budsjetter. Du vil også undersøke økonomiske poster og sørge for at folk og bedrifter betaler sine skatter riktig og til rett tid.

Å forfølge denne karrieren, som følger med a gjennomsnittlig årslønn på $ 76.730, du trenger en bachelorgrad.

Mange regnskapsførere forfølger også sertifisering som sertifisert revisor. Å tjene en CPA har en rekke karrieremessige fordeler, inkludert vanligvis tjene en 10% høyere lønn enn folk uten lisensen.

Hver stat har forskjellige avgifter knyttet til eksamen og lisensiering, og mange velger å ta et forberedelseskurs eller kjøpe selvstudium. I Minnesota kan det koste mer enn $ 3000 for å bli lisensiert.

3. Helseadministrator: $ 109,370

Sørg for at sykehus gir kvalitetsomsorg ved å gå inn i helsevesenet. Dette feltet betaler rundt $ 109.370 per år og du trenger en bachelorgrad, vanligvis i helsevesenet eller ledelsen.

Mange administratorer går også på å tjene en mastergrad i et beslektet felt for å øke sine kvalifikasjoner og bli enda bedre kandidater for høyt stillte stillinger.

4. Tannhygienist: $ 73,440

Hvis du er detaljorienterte og ikke har noe imot hverandres munn hver dag, kan du gjøre det som en tannhygienist.

Denne karrieren, som betaler en gjennomsnittlig lønn på $ 73,440 per år, innebærer rengjøring og undersøkelse av tenner, samt opplæring av pasienter om hvordan man skal ta vare på sine pearly hvite.

Du trenger en tilknyttet grad og en statslisens. Hver stat har forskjellige lisensregler, så sørg for å sjekke med staten din for oppdaterte krav.

5. Emballeringsingeniør: $ 85,110

Denne spesialiteten innen ingeniørfeltet er en blanding av industriell ingeniørfag, industriell design, materialvitenskap, markedsføring og logistikk. Forvente å jobbe fra bred designkonceptualisering rett gjennom produktplacering.

Du trenger minst en bachelorgrad, men du kan forvente å tjene $ 85,110 per år hvis du forfølge en grad i dette feltet.

6. Dataforsker: $ 124,150

Å jobbe med data til min informasjon, finne en rekke forskjellige trender og arbeid for å hjelpe bedrifter med å lykkes, er hva datavennere gjør hver dag. For dette tjener de en median lønn på $ 124,150.

Men i tilsynsroller kan de tjene litt mer. Datavitenskapere som leder et lag på inntil tre, tjener $ 140 000 i året, mens de som leder 10 eller flere, tjener $ 232 500 per år, ifølge en lønnstudie fra Burtch Works 2014.

7. IT Manager: $ 135.800

Tilbring dagene dine planlegging, koordinering og administrasjon av datamaskinaktiviteter for en Median lønn på $ 135.800 per år som IT-leder.

Du trenger vanligvis en bachelorgrad i datavitenskap eller informasjonsvitenskap og arbeidserfaring, og mange IT-ledere har også høyere grad.

8. Bedriftsoperasjonssjef: $ 116 090

Dette lukrative feltet hjelper bedrifter med å administrere den daglige og langsiktige forretningsytelsen. Forvent å bruke tiden mellom å skifte mellom administrerende retningslinjer, materialer og personell.

Du trenger vanligvis en bachelorgrad i forretninger eller logistikk, og du kan tjene en gjennomsnittlig årslønn på $ 116.090.

9. Legerassistent: $ 101,480

Arbeid med leger for å diagnostisere pasienter, skriv forskrifter og hjelpe pasientene til å komme seg fra sykdommer og skader. Du trenger en mastergrad fra et legeassistentprogram, men du vil tjene en gjennomsnittlig årslønn på $ 101.480.

10. Informasjonssikkerhetsanalytiker: $ 92 600

Arbeid med bedrifter for å opprettholde datasikkerhet, svare på sikkerhetsbrudd og virus, og bidra til å bevare digitalt privatliv.

Disse proffene tjener en gjennomsnittlig årslønn på 92 600 dollar for deres innsats for å holde selskaper digitalt trygge. Du trenger vanligvis en bachelorgrad i et beslektet felt for å få denne konserten.

11. Byggeleder: $ 99.510

Tilbring dagene dine med å håndtere byggeprosjekter, koordinere og overvåke personell, holde fast ved et budsjett, og sørg for at du er på rett spor for å fullføre prosjekter i tide.

Du tjener en gjennomsnittlig årslønn på $ 99.510 i dette feltet. Mange mennesker tjener denne jobben ved å jobbe seg opp i rekkene fra etableringsposisjoner på etableringsnivå.

12. Aktuar: $ 114,120

Hvis du elsker å jobbe med data og statistikk, bør du vurdere en karriere som aktuar. Du vil bruke dagene dine til å analysere data om ulykker, dødelighet, uførhet og pensjonsstatistikk, og bruk denne informasjonen til å prognose risiko og gjeld.

Du trenger en bachelorgrad og skal bestå av en rekke kvalifiserende eksamener. Aktuarer tjener a gjennomsnittlig årslønn på $ 114,120.

13. Politiske forskere: $ 112 250

Tilbring dager med å analysere politiske systemer, inkludert deres opprinnelse, utvikling og drift. Du kan til og med bruke din kompetanse til å gjennomføre opinionsundersøkelser og analysere valgresultat. Forvent a gjennomsnittlig årslønn på $ 112 250 i dette feltet.

Mange politiske forskere jobber for den føderale regjeringen, forskningsinstitusjoner, eller høyskoler og universiteter. Andre er konsulenter eller arbeider for lokale myndigheter.

Din sving: Er du en student eller karriereveksler interessert i noen av disse feltene? Gi oss beskjed i kommentarene!
Kristen Pope er frilansskribent og redaktør i Jackson Hole, Wyoming.

Skrive Inn Din Kommentar