Investere

Skulle du faktisk fortelle folk hva er i porteføljen din?

Skulle du faktisk fortelle folk hva er i porteføljen din?

John og jeg pleide å spille golf regelmessig til en dag da han begynte å spørre meg om hvilke aksjer jeg investerte i. På dette tidspunkt nektet jeg å fortelle ham hva jeg spesielt gjorde før han nevnte hva han gjorde og ville bare vet hvorfor jeg gjorde hva jeg gjorde.

Mens vi satt i vognen og ventet på en veldig treg gruppe, overtalte han meg endelig til å dele med meg hva jeg gjorde. Jeg fortalte ham flere av mine stillinger, hvordan de hadde utført, og hvorfor jeg investerte i disse selskapene. Da jeg gjorde det, avsluttet han i utgangspunktet samtalen.

Snart ønsket John ikke å spille golf med meg så mye. Det viser seg også, han stoppet å blogge (han hadde en enkel blogg der han delte sin innsikt), og bare i utgangspunktet ble kald for meg. Jeg fant ut årsaken: En av aksjene vi snakket om, endte med å miste mye penger etter vår prat. Han mistet mye penger, og skyldte meg for ikke å gi avkastningen han ventet. Jeg har ingen kontroll over hans investeringsbeslutninger, så er det egentlig min feil?

Aldri avsløre dine investeringer

Jeg hadde kjent John i årevis (siden videregående skole) og det sørger meg for at vi ikke lenger henger ut. Problemet er, han sammenligner seg med alle på en rekke plattformer. I mitt tilfelle var det å investere valg, men han gikk også etter biler, og så huser.

Det var en feil å avdekke mine investeringsvalg til ham. Jeg burde ha visst at han ville ha tatt dem som aksjer han skulle kjøpe. Men jeg kommer ikke til å be om unnskyldning for å tjene penger på visse aksjer mens han ikke gjorde det. Det er en av feilene i investeringen jeg snakker om hele tiden: blindt følge andre.

Problemet var, jeg prøvde bare å ha samtale med ham. I stedet burde jeg ha fortsatt å fokusere på strategien bak aksjeplukkene. I stedet bestemte han seg for å ignorere strategien, kjøpe aksjene mine, og deretter beklage tapet han pådro seg.

Pros av Ikke Dele aksjeplukkene dine

Det er mange positive grunner til at du ikke deler aksjeplukkene dine med andre:

 • Du kan alltid spille din investeringsprestasjon nede, og du kommer ikke til å møte vredelse fra andre som er mindre vellykkede.
 • Omvendt - du kan alltid spille opp ytelsen din hvis behovene dikterer.
 • Du trenger ikke alltid å føle seg forpliktet til å dele aksjeplukkene dine på møter med venner eller med din onde onkel på familiemiddager.
 • Du kan blande inn med alle andre.
 • Ingen vil noensinne prøve å få deg ned, fordi de ganske enkelt ikke vet hvor godt du gjør.

Tider når du kan dele aksjeplukkene dine

Samtidig er det grunner til at du bør vurdere å dele aksjeplukkene dine. Imidlertid gjelder mange av disse ikke for private investorer.

 • Vis meg beviset: Ingen vil tro på deg hvis du konsekvent slår markedet og deler aldri beviset.
 • Hvis du holder deg til brede eksempler, kan du virkelig være nyttig med andre som starter.
 • Å dele feilene dine er vanligvis alltid ok - folk liker å vite at du er feilbar.

Smart strategier for å gjenvinne investeringene

Hvis du av en eller annen grunn føler deg tvunget til å avsløre dine investeringer og aksjeplukkene, bruk disse strategiene for å bestemme hva du deler og hva du unngår:

 • Du kan avdekke lagerbeholdningen din hvis du ikke lager over gjennomsnittlig aksjemarkedsavkastning, pluss litt. Hvis du knuser det, kan det være best å unngå å dele det.
 • Hvis du holder en bred indeksfondstrategi, sier du bare det som gjør at folk flest ikke vil vite mer.
 • Hvis du mistet penger eller mislyktes, verdsetter folk vanligvis disse historiene mer som lærdommer.

Hvis du virkelig vil vite. . .

Neste gang noen prøver å få investeringen din plukker ut av deg, stå sterk og hold detaljene til deg selv. Hvis du føler at du må dele, hold den grunnleggende. Du trenger ikke å gå inn i nitty-gritty detaljer.

Men folk vil alltid vite hva andre gjør - det er bare menneskets natur. Og i investeringsrommet er det så mye informasjon, så mye data, og andre gjør så mye, det er fornuftig at du vil vite hva andre gjør.

Derfor er det et område hvor jeg føler meg komfortabel med å dele mine tanker: Premier Forum. Dette er vårt signaturbetalt produkt, og hvis du er villig til å bli med og betale, kan du lære akkurat hva jeg ser på og investerer i. Siden du betaler for å lese mine innsikt, bekymrer jeg egentlig ikke hva du gjør med informasjonen, spesielt siden du sannsynligvis er en mye mer erfaren investor som er villig til å betale for å delta i et privat forum.

Utover det, investerer alltid penger når du går inn i dem. I forumet deler vi bransjer når vi lager dem - ikke ett til to år senere. I historien ovenfor investerte John i en aksje der jeg allerede hadde låst i store gevinster i løpet av de foregående 1,5 årene. Han var for sent til festen. Hvis du ikke vil være sen til en investering, må du komme inn på kjøpet, ikke holdet.

Lesere, hva er dine tanker om å dele dine investeringer med mennesker, selv dine nærmeste venner og familie?

Skrive Inn Din Kommentar