Penger

Min mors kjæreste kjæreste har en skummel måte å unngå pricy drikkeflikker på

Min mors kjæreste kjæreste har en skummel måte å unngå pricy drikkeflikker på
Kjære Penny,

Mors kjæreste, "Don", er et vandrende, vanskelig penge-dilemma.

Don tjener gode penger, men han er en stor cheapskate. Han holder en løpsliste i hodet hans som tok opp den siste kategorien, og han nøler ikke med å ringe folk ut.

Men når vi går ut for drinker og noen bestiller en runde for gruppen, bestiller han noe pricy som en dobbel Long Island iste med fancy-schmancy topp hylle brennevin. Da, når det er hans tur til å kjøpe en runde, bestiller han en krukke med billig øl for gruppen.

Det er ikke engang pengene som plager meg. Det er det faktum at denne jerken mener han smiler oss hver gang, og jeg vil virkelig kalle ham ut på den. Kanskje du kan hjelpe meg med å komme opp med noe litt høfligere enn "Hei, du har det, du vet hva du gjorde det" neste gang han sprer seg for en krukke Miller High Life etter at noen andre har betalt for kvalitetsavdrag?

Jeg ville gi ham en pause hvis han gjorde vondt for penger, men han har fått mye mer av det enn noen i familien min.

PS! Vær så snill, vennligst ikke foreslå aktiviteter som ikke innebærer å drikke med Don. Hvis du møtte ham, ville du få hvorfor det ikke er et alternativ.

Vennlig hilsen,

Drikke og mislykkes


Kjære D og D,

Det eneste som er vanskeligere enn foreldrene som er dating, er når de daterer noen du ikke er fullstendig rooting for.

Jeg er sikker på at det er skuffende når din generøsitet blir møtt av denne fyrens intense følelse av sparsomhet. Men som du vet, er det ikke som om du bare kan bøye seg ut fra hver familiesammenkomst for resten av livet ditt. Don kommer til å være rundt, uansett kapasitet, med mindre moren din bestemmer noe annet.

Snakker om din mor: Har du prøvd å diskutere dine bekymringer med henne? Hun kan være så enamored med denne fyren at hun ikke skjønner at han er billig til å forstyrre deg.

Det verste fallet av den samtalen ville være at hun ikke ser kjæresten sin som om det er snakket i det hele tatt, og da vil du føle deg dårlig. Men bare for en liten stund. Fordi du vet dypt ned, er han gjerrig.

I beste tilfelle vil hun plukke opp Don's vaner og begynne å ribbe seg om det. En lekfull "Don, vær ikke så billig!" Som kommer fra din mor ville høres mye bedre ut enn om du gjorde det. Sannsynligvis fordi moren din ville smile som hun sa det, mens du ville være våpenkrysset på ham over toppen av den kanen i High Life.

Et annet alternativ: Bruk dine interaksjoner med Don som en øvelse i din egen frugalitet.

Foreslå at gruppen går ut for hva som helst billig drikke Applebees serverer denne måneden. Ta en tur gjennom Groupon før du tar opp planer. Sjekk Ibotta for tilbakebetalinger på barer og restauranter som kan gjøre opp for Don's Long Island vane.

Det vil være din egen private oppgave: Kan du utøve en frugaler?

Du kan ikke endre hvordan Don bruker pengene sine (eller velger å ikke bruke pengene sine). Men du kan holde disse vanvittige interaksjonene underholdende ved å forsøke å få det beste i sitt eget spill.

Innboksen er åpen. Send inn et spørsmål eller send dine bekymringer til [email protected], og jeg vil se hva jeg kan gjøre for å hjelpe.

Ansvarsfraskrivelse: Utvalgte spørsmål og utvalgte svar vil vises i The Penny Hoarder's "Kjære Penny" kolonne. Jeg vil ikke kunne svare hvert eneste brev (jeg kan bare skrive så fort!). Vi forbeholder oss retten til å redigere og publisere dine spørsmål. Ikke bekymre deg - din identitet forblir anonym. Jeg har ikke en psykologi, regnskap, økonomi eller juridisk grad, så mitt råd er kun for generelle informasjonsformål. Jeg lover imidlertid å gi deg ærlig råd basert på min egen innsikt og virkelige erfaringer.

Lisa Rowan er en senior forfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar