Penger

Watch Out, LinkedIn: Facebook Bare lansert en helt gratis jobbstyring

Watch Out, LinkedIn: Facebook Bare lansert en helt gratis jobbstyring

Søker på jobber suger. Vi vet alle det.

Du må formatere et CV, skrive omslagstavler for hvert program, sende det ut, skrive oppfølgingsmeldinger, vent på (nei) svar og deretter til slutt ringe ... og ring ... og ring ... til du kommer til et menneske.

Men Facebook prøver nå å forenkle prosessen.

Som om du ikke allerede var nok, rullet Facebook ut en ny funksjon den 15. februar som vil "smake" dine crush's selfies, dele smarte memes og søker etter din neste jobb alt på ett sted.

Den nye Facebook Job Posting Feature

Ikke mange kan tenke å se på Facebook for jobber, men nå har de muligheten til å.

I den nye Jobs-funksjonen kan arbeidsgivere legge inn jobber direkte til selskapets side uten begrensning på innlegg. Og i et forsøk på å konkurrere med LinkedIn, som belaster både jobbsøkere og arbeidsgivere for premium tilgang, er Facebooks plattform helt gratis. LinkedIns grunnleggende versjon er også gratis, men det begrenser hva brukere og arbeidsgivere kan se.

Brukere kan bla gjennom jobber direkte i appen. Når jeg prøvde det, var oppføringene som kom opp relativt nær min plassering.

Når brukere kommer over en liste som interesserer dem, klikker de bare på «Søk nå», og et program åpnes i Messenger-appen.

Facebook trekker automatisk data som navn, by, e-post, telefonnummer, erfaring og utdanning fra brukerens profiler for å fylle ut søknaden. Disse svarene kan endres før søknad, skjønt.

Det er også et alternativ til å sende inn et svar på 1000 tegn eller mindre for å presentere deg selv og forklare hvorfor du passer til rollen. Det er ikke noe sted å sende inn et CV, så vær sikker på å snakke deg selv!

Hvis selskapet er interessert i en søker, det kan bare kontakte dem direkte via Messenger-appen, fjerne risikoen for tapte e-postmeldinger eller telefonsvarene dine går uhørt.

For tiden er den nye funksjonen bare tilgjengelig i USA og Canada - men hvem vet, kanskje dette vil bli det neste store for jobbsøknader over hele verden!

Din sving: Vil du søke gjennom Facebook-stillingsverktøyet?

Kelly Smith er en junior forfatter og engasjementspesialist ved The Penny Hoarder og en senior ved University of Tampa. Fang henne på Twitter på @keywordkelly.


Skrive Inn Din Kommentar