Liv

Hvordan ett tusenårsdagspar overlevde å kjøpe et hus for første gang

Hvordan ett tusenårsdagspar overlevde å kjøpe et hus for første gang

Jeg var helt clueless om hvordan det ville være å kjøpe et hus.

Jeg hadde sett en uanstendig mengde HGTV, og alle og deres mor er en eiendomsmegler. Hvor vanskelig kan det være å finne en rimelig fixer-øvre og gjøre det Pinterest-verdig?

Ingen "reality" show kunne ha forberedt meg på denne virkeligheten.

Ingen ønsker å se vår historie utfolde seg på et tv-show.

Min mann og jeg er ikke en søt par på en gård eller attraktive kanadiske tvillinger. Vi knapt skummel. Men vi har plottet vendinger, blanke stirrer og mye frossen pizza, så kanskje det er verdt å gi oss et show - eller i det minste en YouTube-video.

Hvordan ble vi uhell som husjegere

Våre navn er Jen og Travis.

Vi er et typisk tusenårsbarn: vi giftet seg i vår siste 20-årene, og vi venter på å få barn.

Den rare tingen om oss er at vi brukte vårt første ekteskapsår, og satt på 60% av vår totale inntekt mot å betale av våre studielån.

Ellers er vi helt normale.

Vi var helt glade leietakere - til vår utleier ringte og sa at han skulle forvandle leiligheten til en Airbnb.

Vi hadde 60 dager å finne et nytt sted å bo, og ingen penger lagret for å gjøre det.

Søket begynner

Vi gjorde det ansvarlige og begynte å se på utleie. Det varte en dag.

Spoiler varsling: Boligprisene har økt mye de siste to årene.

Vi ønsket virkelig å være villaeiere, men uten besparelser klare til å bli brukt til nedbetaling, trodde vi ikke at kjøp var et alternativ for oss.

På den annen side vil vi bli ganske gode sidehustlere og sparere. Så med ingenting å miste, ringte vi opp en tilfeldig realtor vi fant på nettet og startet vårt eventyr.

Den gode tingen om å betale av studielånene er at det bringer kredittpoengsummen opp og din gjeldsinntekter langt ned. Vi var i stand til å bli forhåndsgodkjent for vårt ideelle lånebeløp innen noen timer, selv uten mye penger i banken.

Dramaet

Vi begynte å se på fixer-oppers, og jeg underholdt drømmer om kvarts benkeplater og ser at mannen min gjør manuell arbeidskraft.

Dessverre er jeg ikke den eneste personen som likte fixer-oppers. Investorer som betaler penger for hus, smitter dem opp innen timer etter at de er på markedet. Bokstavelig talt, timer.

Så vi så på allerede vendte hjem. Jeg tilbrakte søket mitt gjentatte ganger skuffet over stygge granitt benkeplater, dusinvis av nyanser av taupe og unøyaktig oppføring nettsteder.

Vi fant et hus med akseptabelt laminatgulv og satt inn et tilbud på $ 5000 under notering, fordi det er slik du spiller hardball.

Jeg var så naiv da. Vi ble umiddelbart overbudt av et fullpris tilbud.

Vi legger tilbud på et annet hus senere denne uken, og selv om noteringsagenten ga en verbal aksept av tilbudet til vår agent over telefonen, hadde han faktisk allerede tatt imot et tilbud.

Jeg ble knust og ganske mye over homebuying prosessen. Det konkurransedyktige markedet, skyggefulle eiendomsmeglere og spise Cheerios til middag gjorde meg inn.

Men jeg var for dyp. Jeg skulle se denne tingen gjennom hvis den drepte meg.

Kjærlighet ved første blikk

Med en beseiret ånd gjorde jeg hva noen voksne gjør og kastet mer penger på problemet. Vår boliglån megler fortalte oss at vi kunne vært forhåndsgodkjent for mye mer enn vi spurte, men jeg ville ikke bli fristet av nummeret, så jeg spurte aldri om det.

Men jeg gjorde se på bedre hus for å få meg til å føle meg bedre.

Travis ble kalt inn i arbeid, så jeg satte meg ut med vår agent. Jeg fant en tropisk grønn bungalow på Zillow som hadde blitt oppført 14 dager før. Det betyr vanligvis at det allerede er solgt, men åpent hus var ikke til neste dag, og bildene var bare for perfekte for å passere.

Når vi trakk opp og gikk inn, var det kjærlighet ved første øyekast. Bryggetakene, marmorplater og kvarts benkeplater gjorde at jeg glemte hvert hus som noen gang hadde skadet meg.

Noen sa en gang at eiendomsmegling er i strid med alt vi har lært om å ta store beslutninger. Du skal ta deg tid og forskning før du tar beslutninger, men i fast eiendom, hvis du tenker for lenge, har du mistet avtalen.

Jeg sluttet å tenke og tilbød alle pengene mine. Heldigvis, min tilfeldig utvalgte eiendomsmegler endte opp med å bli fantastisk og fikk meg til å legge min lommebok unna.

Hun brukte sin magi for å få selgerne til å betale de fleste avslutningskostnader, gebyrene i tillegg til vår forskuddsbetaling og hadde kontraktsdetaljer utarbeidet før vi forlot huset.

Nevnte jeg at mannen min ikke hadde sett huset? Han var mindre enn begeistret, men da vi gikk til åpent hus neste dag for å skremme bort potensielle kjøpere, elsket han det. Vi møtte flippene og gjorde dem til våre beste venner, slik at vi kunne videre sikre at de ville akseptere vårt tilbud.

De 28 dagene som fulgte var en uskarphet av skrivekontroller, utfylling av skjemaer (på nettet og på papir), pakking, spising frosne pizzaer og kjøring ved huset for å sikre at "For Sale" -tegnet ikke var fortsatt oppe.

Vårt lykkelige hjem

Da vi endelig lukket på huset og ferdig med å signere den siste bunken av papirer, følte jeg meg som en stor vekt hadde løftet.

Å flytte inn var en glede, minus å bli syk fra de ekstra timene jeg hadde jobbet for å få råd til de avsluttende kostnadene.

Vi gjorde vår første boliglånsbetaling i forrige måned og bare 16% gikk til rektor - så mye for ikke å kaste bort pengene våre på leie! Men vi elsker det her, og ingen kommer til å gjøre det til en Airbnb bortsett fra oss.

Å kjøpe et hus var ikke noe som jeg trodde det ville vært. Markedet er helt annerledes nå enn det jeg hadde sett i løpet av de siste 10 årene. Det som hadde vært "kjøperens marked" er moden for selgere nå.

Det er mange ting å vurdere når man kjøper et hus. Hvis du bestemmer deg for at det passer deg, så ønsker jeg deg så mye suksess som vi hadde!

Jen Smith er en redaksjonell intern og bloggeren bak Saving with Spunk. Hun skriver om å spare penger og betale av studielånene dine nå, slik at du kan gjøre flere morsomme ting med pengene dine i fremtiden.

Skrive Inn Din Kommentar