Penger

Jeg har en Stalker. Vil en utleier leie til meg uten bakgrunnskontroll?

Jeg har en Stalker. Vil en utleier leie til meg uten bakgrunnskontroll?
Kjære Penny,

Huset vi har leid de siste åtte årene blir solgt. Vi må være ute den 1. juli.

Mitt ubehagelige pengeproblem er at jeg har en stalker. Derfor må jeg være privat.

Jeg kan ikke ha kreditt eller bakgrunnssøk gjort, for det er slik han har funnet meg tidligere. Vi tilbyr to til tre måneders leie på forhånd, et glødende brev fra vår nåværende utleier, og et brev fra min advokat om stalker og fastholdelsesordren. Men ingen er villige til å hjelpe oss ut.

Har du noen forslag? Jeg kan ikke tillate noen søk. Det er for risikabelt. Det er virkelig et spørsmål om livet mitt.

-C


Jeg kan bare forestille seg stresset du føler akkurat nå. Flytte er det verste når alt er normalt; Når du er redd for din sikkerhet, må stresset sikkert være sammensatt.

Leietakerrettigheter varierer mye fra stat til stat, men en ting er sikkert: En utleier eller eiendomsforvaltning vil ønske å sjekke søkerens bakgrunn på en eller annen måte. Alle kan komme til et åpent hus med et smil og halvveis anstendig håndskrift og virke troverdig; det er ikke før utleiere kjører kontrollene av deres valg at de kan være sikre på at potensielle leietakere vil betale leien i tide.

Å spørre en potensiell utleier om ikke å gjøre en bakgrunns- eller kredittsjekk er et stort rødt flagg. Selv om du ikke er i feil i denne situasjonen, er en historie med en stalker noe som vil slå av mange utleiere fra selv å vurdere deg. Utleiere ønsker en dramafri eiendom nesten så mye som du gjør.

Våre liv er mer offentlige og lett tilgjengelige nå enn noensinne før - mer enn noen av oss ønsker sannsynligvis. Når noen har nok informasjon om deg til å sjekke opp dine saker utover det som er enkelt å Google, er det ikke så mange steder igjen å skjule.

Fra brevet høres det ut som at stalkeren din har tilgang til databaser som ikke er tilgjengelige for publikum. Hvis stalkeren din kan se hvem som nylig kjørte din kreditt, kan han kanskje spore deg til din nye plassering.

Hvis du ikke kan forlate ditt geografiske område, kan det være på tide å ringe i forsterkninger utover din fastholdelsesordre og advokatnotat.

Trettiseks stater har adressert konfidensialitetsprogrammer for å beskytte ofre for stalking og vold i hjemmet. Programmene gir erstatningsadresser som kan brukes til offentlige dokumenter og med offentlige organer. Programmer som disse er ikke sannsynlig å være nyttige hvis stalkeren allerede kjenner adressen din, men de kan forsinke søket hvis han ikke gjør det.

Hvis du mener at stalkeren din finner informasjon om deg med ditt personnummer, kan du spørre Sosialadministrasjonsadministrasjonen for et nytt nummer. Du må gi bevis for hvorfor du ber om et nytt nummer, men søknadsprosessen er gratis.

Stalking Resource Center på National Center for Crime Victims har ressurser du kanskje vil vurdere. Det nasjonale nettverket for å avslutte hjemmevold har et flyttet tipsark for folk som arbeider med stalking.

I et filmskript vil jeg fortelle deg å endre navnet ditt, klippe håret ditt og få pokker ut av byen. Men dette er virkeligheten. Arbeid med advokatprogrammer og lokale offer for talsmenn, og be om hjelp fra venner, familie, arbeidsgiver og noen andre som kan holde øye med ditt velvære.

Har et vanskelig penger dilemma? Send det til [e-postbeskyttet]

Ansvarsfraskrivelse: Utvalgte spørsmål og utvalgte svar vil vises i The Penny Hoarder's "Kjære Penny" kolonne. Jeg vil ikke kunne svare hvert eneste brev (jeg kan bare skrive så fort!). Vi forbeholder oss retten til å redigere og publisere dine spørsmål. Ikke bekymre deg - din identitet forblir anonym. Jeg har ikke en psykologi, regnskap, økonomi eller juridisk grad, så mitt råd er kun til informasjonsformål. Jeg lover imidlertid å gi deg ærlig råd basert på min egen innsikt og virkelige erfaringer.

Skrive Inn Din Kommentar