Mat

Hva er den beste, mest rimelige naturlige jordnøtt smør?

Hva er den beste, mest rimelige naturlige jordnøtt smør?

Det er lite i dette livet som alle er enige om. Men en ting kommer ganske nært nær: peanøttsmør.

Beklager, folk med mutterallergi. Du vet at du fortsatt vil spise den hvis du kunne.)

Jordnøtt smør er deilig. Og hvis du ikke tror det - sier jeg dette så kjærlig som mulig - du har feil.

Så da The Penny Hoarder ble enige om å la meg smake-test flere glass for å finne ut hvilket merke som gir mest verdi, kan du forestille meg nivået av entusiasme. Da fortalte de meg at de skulle betale meg for det Hvordan liker du meg nå, alle som spurte hva jeg ville gjøre med den engelske graden?

Hva er den beste og beste naturlige jordnøtt smør?

Jeg vil ikke kaste bort mye tid før vi kommer til de gode greiene. Men siden dette er for vitenskap, fulgte vi noen regler.

Vi sørget for at konsistensen holdes konsistent, så alle undernærte peanutbøtter er av kremaktig variasjon. (For rekorden er jeg fast i den krøllete leiren selv. Men som det viser seg, er kremaktig litt mer universelt adored.)

Vi har også valgt de "naturlige" tingene, som vanligvis inneholder få ingredienser i tillegg til jordnøtter og salt. Naturlig peanutbøtere er uten tvil sunnere, og de har en tendens til å være pricier, noe som betyr at det er mer penger å bli reddet ved å finne det billigste, fortsatt fantastiske alternativet. Faktisk et par merker - som du vil legge merke til ikke ha et sted på denne listen - ringte inn på godt over $ 7 per pund. Yikes!

Og til slutt, jeg sørget for å bruke det samme leveringssystemet for hvert peanøttsmør jeg prøvde. Jeg undret over beslutningen et øyeblikk: Selleripinner? Apple skiver? Ritz kjeks?

Men hvem tuller jeg? Det mest gane-nøytrale alternativet var også det jeg var mest tiltrukket av: Å spise direkte fra skjeen.

1. Skippy Natural Peanut Butter

$ 2,79 for 15 gram (18,6 cent per unse)

Først trodde jeg at denne merkelige lille krukken var et markedsføringsmerke for å gjøre et dyrere produkt virke billigere. Men det viste seg at dette var faktisk, bare knapt, den minst kostbare av gjengen.

Skippys "naturlige" peanøttsmør inkluderer sukker og palmeolje på ingredienslisten sammen med gode gamle nøtter og salt. En to-spiseskje servering holder litt færre kalorier - og et par gram gram sukker - enn de fullstendig nedtrukne versjonene.

Den kommer i en plastkanne med en sikkerhetssegling, noe som viser et meget fint lag av olje på toppen. Det skinner godt, med oljen blandes i smør jevnt og jevnt ... men smaken er unremarkable, og tekstur er litt tynn, på en eller annen måte.

Dette kan være på grunn av tilsatt palmeolje, som er ment å bidra til å minimere den naturlige oljeseparasjonen som rene mutterbøtere utviser. For forbrukerne som brukes til hydrogenerte produkter, kan det være litt icky å skure gjennom et lag med klar væske. Men palmeolje kan forandre smørets smak og tekstur, selv om det ser bra ut på skjeen.

Også, dette peanøttsmør går ikke dårlig til april 2018, noe som synes å si. Bør "naturlig" PB så lenge?

Kjennelse: Dette ganske mye smaker som ordbok-definisjon peanøttsmør, men det har noen tilsatt sukker og olje. Så selv om det er relativt billig, kan det ikke være verdt å oppgradere til det "naturlige" alternativet.

2. Smucker er naturlig jordnøtt smør

$ 2,99 per pund (18,7 cent per unse)

Jeg vil bli ren: Jeg er en Smucker jente, gjennom og gjennom, og har vært i årevis. Og etter å ha smakt det ved siden av de andre butters, følte jeg at min fordom er validert.

Denne jordnøtt smør består bare av jordnøtter og salt, og kommer i en solid glassburk. Du blir møtt av et fint, tykt lag med olje når du åpner den. (Sidebeskrivelse: Selv om du ikke trenger å kjøle det, solidiserer oljen hvis du gjør det, og det er det fantastisk.)

Lukten er definitivt mindre søt enn Skippy, og jeg kan se de faktiske flekkene av jordnøttene rundt felgen. Tekstur er bare litt kornet og ujevnt smakfull, noe som gir mening fordi det bare har ett gram naturlig forekommende sukker per porsjon.

Det smaker akkurat som det er: peanøtter, med bare et snev av salt.

Kjennelse: Så vidt jeg er opptatt av, er det perfekt ... men kjørelengde kan variere hvis du er vant til søtere, hydrogenerte oljefyllte ting.

3. JIF naturlig jordnøtt smør

$ 2,99 per pund (18,7 cent per unse)

Denne kan være den samme prisen som Smucker, men det handler om alt de har til felles.

Med en ingrediensliste som inneholder sukker, palmeolje og til og med melasse, er det et rart at JIF kan markedsføre produktet som "naturlig" i det hele tatt.

Kanskje jeg er primed for det, men jeg lukter melassene med en gang når jeg river av sikkerhetsseglingen. Det er absolutt null olje på overflaten. Når jeg graver i skjeen, skopter den opp super tykk og pastaaktig, akkurat som de superbehandlede, sukker-søte Reese-tingene jeg spiste som barn.

Jeg spyttet ut skjeen jeg tok. Det er ikke verdt å spise.

Spesielt etter å smake på noe som Smucker, kan du bare fortelle at peanøttsmør er blitt forfalsket.Den er tykk i forhold til gluey-ness, og det er denne rare, kunstig smaksprøve som nesten umiddelbart går seg vill, fordi blandingen sitter fast i tannkjøttet. Æsj.

Kjennelse: Hvis du vil ha et peanøttsmør som er "naturlig" bare ved etikett - og dobler som sement - gå videre og kjøp denne.

4. Peter Pan "Simply Ground" Peanut Butter

$ 3,36 for 15 gram (22,4 cent per unse)

Ok, jeg ble lurt. Ved nærmere inspeksjon finner jeg ordet "naturlig" ikke på denne krukken.

Men det er åpenbart markedsført mot samme demografiske, med etikettens skildring av hele jordnøtter og den minimalistiske logoen. Det var også i samme seksjon på dagligvarehyllen.

Og selv om det ser ut til å love å inneholde ingenting, men vel, "bare jordet" peanøtter, sier et blikk på ingredienslisten ellers. Dette jordnøtsmør inneholder tilsatt sukker, så vel som hydrogenerte bomulls- og rapsfrøoljer. Det er mindre enn 2% ... men fortsatt.

Igjen finner jeg ingen av oljeseparasjonene jeg forventer i et naturlig jordnøttsmør. Jeg kan imidlertid faktisk se flekker med peanøtter suspendert i det som ser ut som den samme typen tykk, falsk følelse som jeg møtte med JIF. Det lukter også overraskende nøytralt.

Når jeg smaker det, er det rart: Mindre søtt enn JIF, sikkert, men også mye søtere enn Smucker, spesielt på mål. Den annonserer seg som "kremaktig med litt knase", og jeg liker de små biter av peanøtter, selv om de bare er for show.

Noen kan kritisere produktet for ikke å passe helt inn i enten peanøttsmørkategori - men kanskje det kan løse noen husholdningsargumenter!

Kjennelse: Det er absolutt en strekning å kalle det "naturlig" ... men kanskje er dette et godt alternativ hvis familien din ikke kan bestemme seg mellom klumpete og glatte?

5. Santa Cruz Organisk Mørk Ristet Peanøttsmør

$ 5,79 per pund (36,2 cent per unse)

Ved nesten dobbelt prisen på de billigste "naturlige" alternativene, hadde dette vært bedre.

Santa Cruz jordnøtt smør inneholder bare stekte peanøtter og 1% eller mindre salt. Det er også økologisk, noe som kan ha noe å gjøre med det forsterkede prispunktet.

Og oh Mann, dette lukter deilig når jeg åpner den. Du kan definitivt identifisere det "mørke ristede" aspektet. Duften er bare litt varmere og toastier enn vanlig jordnøtt smør, og det har et lag olje omtrent tykk som Smucker har.

Når jeg smaker det, er det en nesten vanilje-ish smak; Den ekstra steking synes å gi litt naturlig søthet uten å legge til noe sukker. Oljen er også litt mindre gjennomgripende enn den er i Smucker, og peanøtbitene er litt finere.

Blandingen er tykk, kremaktig og helt deilig, med en smak som er dypere og mer kompleks enn jeg forventer vanligvis jordnøtt smør.

Kjennelse: Siden "mørkbrente" peanøtter endrer smørens smakprofil, er det kanskje litt urettferdig å sammenligne dette med de andre - men du kan fortelle at Santa Cruz gjør et fint produkt.

Hvem lager den beste naturlige jordnøtt smør? Den endelige dommen

Tydeligvis er den eneste personen som kan bestemme det beste merket av peanøttsmør for deg ... er du. Individuell smak varierer, og du kan elske den samme, jevne, oljefrie JIF tekstur jeg ikke kan stå.

Men for mine penger, tilbyr Smucker's et fantastisk naturlig peanøttsmør alternativ. Den er deilig, har en god olje-til-peanut-forhold, og inneholder ikke noen tilsatte oljer eller sukker. Faktisk er de eneste ingrediensene jordnøtter og salt.

Og på 18,6 cent per unse, er det priset ganske darn konkurransedyktig med andre, mer ferske naturlige peanut butters med pared-down ingredienser lister. (Som et referansepunkt er den gigantiske krukken av Walmart merke kremaktig omtrent 10 cent per unse.)

Min andre favoritt peanøttsmør var Santa Cruz, men igjen gjør "mørkt ristet" aspektet det litt vanskelig å dømme ganske. Og selv om per-unse prisen er dobbel Smucker, ville jeg nøle med å si det er to ganger så bra.

Ønsker du flere måter å spare penger på naturlig jordnøtt smør?

Hvis du virkelig vil sørge for at du spiser enkel, naturlig peanøttsmør, og du ikke vil gå gjennom (deilig!) -eksperimentet for å finne ut ditt favoritt jarred-merke, du kan vurdere lage din egen hjemme. Alt som trengs er peanøtter, en matprosessor og kanskje litt honning og salt.

Faktisk er en av de kuleste delene om dette alternativet at du har total kontroll over hva som går inn i peanøttsmør - og derfor kroppen din. Du kan også spille med å legge til morsomme ekstramateriale som kakaopulver eller vanilje ekstrakt, og best av alt, vil det komme ut akkurat som knasete eller kremaktig som du vil.

Hvis du kjøper nøtter i bulk, kan du stå for å lagre en bunke på din peanøttsmørkeavhengighet. På noen leverandører kan du få et helt pund av dem for mindre enn prisen på en krukke - selv om du splurge for pre-stekt peanøtter.

Selvfølgelig, den prisen er før frakt, så det er verdt å sjekke bulkbinsene på dine lokale dagligvarebutikker og spesialforretninger.

Og en endelige peanøttsmør pengerbesparende taktikk? Ikke la en dråpe gå bortkastet! Du kan stikke krukken i mikrobølgeovnen i noen sekunder for å løsne de siste sta spoonfuls - eller gjør som jeg gjorde, og bare hold din darnfinger (eller en spatel) i krukken.

Tross alt må vi Penny Hoarders gjøre ofre i navnet på besparelser. Jeg mener, bare se på torturen vi setter våre forfattere gjennom.

Jamie Cattanach (@jamiecattanach) er en freelance skribent som har vært omtalt på Ms Magazine, BUST, Veier og kongedømmer, The Write Life, Nashville Review, Word Riot og andre steder.

Skrive Inn Din Kommentar