Penger

Disse 12 infrastrukturkarriere oppvarmes - og krever ikke høyskole

Disse 12 infrastrukturkarriere oppvarmes - og krever ikke høyskole

President Donald Trumps infrastrukturplan kan bety tusenvis av høyt betalende jobber som ikke krever en høyskoleeksamen.

Så hva er de mest lovende karriere i infrastruktur?

Ved å bruke 95 karriere fremhevet av flere Brookings Institute studier på infrastruktur analyserte vi US Bureau of Labor Statistics data om omfanget av hver bransje, prognosen for jobbvekst og selvfølgelig lønn for å bringe deg De 12 beste jobbene i infrastruktur.

1. Elektriker

Median lønn: $52,720
Jobbvekst gjennom 2024: 13.7%

Elektrikere installerer og vedlikeholder alle elektriske komponenter i en rekke bygninger og infrastrukturer. De må ha den elektriske knowhowen, men de må også kunne lese blåkopier og konsultere byggere.

Du kan få en start på en lærling med Pre-Apprenticeship Certificate Training programmet fra Homebuilder Institute. I fjor snakket vi til flyselskapet Danny Elmore, som foreslo å sjekke ut din lokale union - det var det han gjorde for 38 år siden.

2. Byggearbeideren

Median lønn: $33,430

Jobbvekst gjennom 2024: 12.7%

Dette er litt av en bred kategori, men vurderer viktigheten av disse arbeidstakere til store infrastrukturprosjekter, det er definitivt en lovende karriere. Det er også en veldig lav barriere for oppføring: Ingen videregående skole er nødvendig.

Disse karriere er et godt hoppepunkt fordi de generelt hjelper andre håndarbeidere, og gir deg en god referanseramme når du bestemmer hvilken spesialitet du skal forfølge.

Arbeidernes Internasjonale Union av Amerika er et godt utgangspunkt for informasjon om denne karrieren.

3. Kaptein, kompis eller pilot av et vannfartøy

Median lønn: $72,680
Jobbvekst gjennom 2024: 17.2%

"Tatt i betraktning alle vannveier og porter i USA, vil jeg si at disse jobbene er lovende," sa Ken Simonson, sjeføkonom for Associated General Contractors of America.

Det betyr at du kan kjøre, overvåke eller hello ut på en slepebåt som bidrar til å utvide en havn, eller til og med jobbe i reiselivsnæringen som fergebåtkaptein.

Denne har en veldig bred lønnsprofil - mellom $ 34,950 til $ 134,390 - og krever mer skolegang og en sertifisering fra US Coast Guard. Wikipedia har denne nifty listen over maritime høyskoler for å gi deg et godt utgangspunkt.

Åh, og du kan til og med fange en jobb så fantastisk som å henge ut med haier som denne kapteinen gjorde.

4. Rørlegger, Pipefitter eller Steamfitter

Median lønn: $51,450

Jobbvekst gjennom 2024: 11.5%

Som elektriker, rørleggere, pipefitters og steamfitters er en klassisk infrastruktur spesialitet som alltid vil være etterspurt.

Tenk på det - hva har hvert hus eller bygning? Rør.

Rørleggere, pipefitters og steamfitters reparerer, vedlikeholder og i utgangspunktet sannsynligvis alle byggeprosjekter i USA, installere rør som bærer vann eller kloakk, gass eller andre viktige verktøy.

Erfarne rørleggere er involvert i selve planprosessen, og hjelper byggere i begynnelsen av planleggingsprosessen.

United Association, en sammenslutning av rørleggere, pipefitters, sveisere (en annen flott jobb!) Og serviceteknikere, har ressurser på lærlingprogrammet.

5. Buss- og lastbilmekaniker eller dieselmotorspesialist

Median lønn: $45,170

Jobbvekst gjennom 2024: 12%

Som selvkjørende teknologi fortsetter å blomstre, er det en jobbkategori som ikke vil bli fanget i dens krysshår: Dieselmotorspesialister og lastbilmekanikere.

Disse spesialistene kan jobbe i et bredt spekter av sektorer, fra lokale garasjer til statlige myndigheter. Du trenger sannsynligvis et kommersielt førerkort for å teste ut kjøretøyene du jobber med.

National Institute of Automotive Service Excellence utsteder den nødvendige sertifisering for arbeidere i dette feltet, og National Automotive Technicians Education Foundation har ressurser på en skole i nærheten av deg.

6. Konstruksjonsoperatør

Mediebetaling: $45,170

Jobbvekst gjennom 2024: 10%

Jeg er en av de få folkene som ba om en Bobcat hvert år til jul, fordi det ikke er noe kulere for meg enn gutta som kommer til å grave, knuse og rive steiner og smuss rundt i byggmaskiner.

Disse arbeiderne driver bulldozere, graver og laster maskiner og piled elver - du har sikkert hørt bang, bang, bang av en av disse hvis du bor i nærheten av en by.

Det skjer også at folk i disse jobbene kan tjene så mye som $ 80 000 årlig i en bransje som vokser 3% raskere enn gjennomsnittet.

The International Union of Operating Engineers har gitt en liste over akkrediterte skoler for å komme i gang på denne karriereveien.

7. Elektrikerens hjelper

Median lønn: $29,350

Jobbvekst gjennom 2024: 18%

Veksten i antall elektrikeres hjelpere krevde det neste tiåret, er den høyeste på denne listen. Det er ingen overraskelse gitt mengden arbeid Elmore nylig fortalte oss om og hvor attraktivt bransjen er.

"Plikter inkluderer bruk, levering eller vedlikehold av materialer eller verktøy, og rengjøring av arbeidsareal og utstyr," ifølge BLS. Dette er hovedsakelig hva du skal gjøre som lærling.

Igjen foreslo Elmore å se på din lokale elektrikerforening for læringsmuligheter.Du finner enda mer informasjon fra nettsiden til National Electrical Contractors Association.

8. Septiktankservicer og kloakkrenser

Median lønn: $36,430

Jobbvekst gjennom 2024: 16.3%

OK, okay. Jeg vet hva du tenker.

Det kan ikke være den mest glamorøse konserten, men det er en av de raskest voksende yrker, ifølge estimater fra US Bureau of Labor Statistics. Det er som mange av de karriere som er diskutert ovenfor - viktig for praktisk talt alle infrastrukturarbeid.

Det er en rekke jobber som går sammen med denne bransjen, så forvent ikke å måtte passe opp til ren kloakk hvis du ikke vil. Ifølge karrieresiden O * Net OnLine, et datterselskap av US Department of Labor, omfatter disse oppgavene kjørebiler for å transportere mannskap og materialer, forberede og holde oversikt over det faktiske arbeidet og måle utgravningssteder.

Det er ikke noe bestemt skole- eller lærlingsprogram, så du kan sannsynligvis starte med å nå ut til lokale septiktank eller kloakkentreprenører for å se om de ansetter.

9. Rørlegger

Median lønn: $38,410

Jobbvekst gjennom 2024: 11.4%

Enda en rør-sentrisk jobb på listen, er rørlagene arbeidere som faktisk lager plass til alle avløp, avløp og vannstrøm gjennom graving av grøfter og å legge ned noen av de større linjene.

Denne jobben krever et høyt nivå av fysisk kondisjon, i følge flere stillinger på ZipRecruiter.

"Som andre i de ulike byggebransjen, vil en rørlegger måtte tilbringe flere år som lærling under en mer erfaren journeyman pipelayer før de kan jobbe alene eller trene lærling pipelayere," ifølge karriere nettsted Sokanu.

10. Taxi-drivere og sjåførere

Median lønn: $24,300

Jobbvekst gjennom 2024: 13.1%

Median lønn er så lav for denne jobben fordi den blir mer og mer en populær sideoppgradering med eksplosjonen av tjenester som Uber og Lyft - 20% av drivere var deltid i forhold til de siste tilgjengelige dataene fra US Bureau of Labor Statistics fra 2014 .

"Sysselsetting av drosjesjåfør og chauffør forventes å vokse 13% fra 2014 til 2024, raskere enn gjennomsnittet for alle yrker," ifølge BLS. "En økning i ridesøkende tjenester, som utnytter elektronisk hailing gjennom smarttelefonapplikasjoner, skal bidra til vekst i sysselsettingen."

Det kommer definitivt til å være en solid sidegig for en stund, hvis du har båndbredden for den. Vi har en mengde ressurser på hva det er å kjøre for Uber.

11. Rørlegger, Pipefitter eller Steamfitter Helper

Median lønn: $29,030

Jobbvekst gjennom 2024: 13.4%

Det er ikke mye mer å si om dette, som ikke var dekket av rørleggerne, rørleggerne og dampleggerne eller elektrikerhjelpens oppføringer ovenfor, men igjen er dette en annen oversett karriere som kommer til å vokse til nesten dobbelt så mye som alle karrierer som helhet i det neste tiåret.

United Association kan komme i gang på denne karriereveien.

12. Paving, Surfacing og Tamping Equipment Operator

Median lønn: $38,970

Jobbvekst gjennom 2024: 9.2%

Flattende ting er kult. Flattende ting for å leve er enda kjøligere.

Som bane-, surfacing- og tamping-utstyrsoperatør kjører du de store maskinene som brukes til å legge ned og flate betong, overflategater, parkeringsplasser og flyplassbaner, eller spre steiner og grus, ifølge US Bureau of Labor Statistics.

Det er en mer spesialisert versjon av den tunge utstyrsoperatørens jobb som ble diskutert tidligere, og International Operations Engineers International er din beste innsats som utgangspunkt hvis du vil gjøre dette til din spesialitet.

Alex Mahadevan er data journalist på The Penny Hoarder. Han drømmer fortsatt om å eies en Bobcat en dag.

Skrive Inn Din Kommentar