Pensjonering

403b vs 401k: Hva er forskjellen?

403b vs 401k: Hva er forskjellen?

Jeg vet at du mistet søvn fordi jeg ikke hadde skrevet et innlegg enda som skisserer forskjellene mellom en 403 (b) vs 401 (k). Åh vent ... du var ikke?

Jeg trodde alle var en pensjonskode for frivillig skatt som jeg. ?

Uansett kan du eller noen du kjenner, ha muligheten til å finansiere en 403 (b) og forstå hvordan den sammenlignes med en 401 (k), kan vise seg å være nyttig. Når folk først ansettes i en heltidsjobb og noen deltidsposisjoner, får de en rekke papirer og beslutninger de må gjøre med en gang som en ny ansatt.

Blant disse elementene er etableringen av en pensjonskonto for deres potensielle pensjonsbesparelser fra inntekter.

Forskjellen mellom en 403b og en 401k

 1. 401 (k) Plan - Grunnleggende
 2. 401 (k) Investeringsalternativer
 3. 403b Plan - Grunnleggende
 4. Spesiell MAC-regel med 403 (b) Planer
 5. 403 (b) Investeringsalternativer
 6. Sammendrag: 403 (b) vs 401 (k)

De fleste bedrifter tilbyr i dag en standard 401 (k) pensjonsopptatt sparing plan. Men hvis en person jobber for regjeringen eller noen organisasjoner, som nonprofits, kan forskjellige alternativer komme opp, inkludert 403 (b) planen. Dette reiser spørsmålet om som er bedre mellom en 401 (k) vs 403 (b).

En rekke pensjonsordninger eksisterer i dag, godkjent av Internal Revenue Service som juridiske skattehytter for inntjening. I nesten alle tilfeller, med unntak av en Roth IRA, involverer planene inntekt før skatt som er utsatt til en holderkonto og fikk lov til å oppnå fortjeneste og renter gjennom sammensetning og investering.

Når midlene endelig trekkes tilbake, vanligvis senere i en persons liv, bør de - i teorien - være en del av en større pensjonsbalanse som kan brukes når en person ikke lenger arbeider, ergo til en lavere skattesats.

Dette maksimerer verdien av dollarene som er lagret, selv med inflasjon tatt i betraktning. Hver av disse planene har et numerisk navn, med henvisning til statskoden for skattekode som tillater aktiviteten og gitt planen.

401 (k) Plan - Grunnleggende

De fleste kjenner til eller er kjent med 401 (k) pensjonsplanen. Men om du er eller du ikke er, her er planens høydepunkter:

Inntektsskattbehandling. Bidrag til en 401 (k) plan er fradragsberettiget fra skattepliktig inntekt i året de er laget. Investeringsinntekter i kontoen akkumuleres på utsatt skatt.

Både bidrag og investeringsinntekter blir skattepliktige ved uttak, og legges til din andre inntekter for året som de blir tatt.

På denne måten skifter du skattebyrden fra i dag til du går på pensjon, da vil du antagelig være i en lavere skattekonsoll.

Bidragsgrenser. For 2018 er det maksimale bidraget du kan gjøre til en 401 (k) plan $ 18 500. Hvis du er 50 år eller eldre, er det en oppsigelsesavsetning på 6000 dollar, slik at du kan bidra maksimalt til 24 500 dollar per år.

Arbeidsgiver Matching. Arbeidsgivere kan og ofte matche en ansattes bidrag til en 401 (k) plan. En typisk kamp er 50% av arbeidstakerens bidrag, opptil 6%, noe som betyr at arbeidsgiveren bidrar med 3%, og det totale bidraget til 9%.

Det er ofte en opptjeningsperiode for arbeidsgiveravgift, opptil fem år, hvorpå det totale beløpet av arbeidsgiveravgiften anses å være "ansatt" av den ansatte (det er så fullt av medarbeiderens penger). I teorien kan en arbeidsgiverkamp - pluss det maksimale ansattes bidrag - være så høyt som $ 55 000 per år, hvilket er det maksimale bidraget per ansatt i henhold til IRS regelverket.

Uttakskrav. Du kan begynne å ta uttak fra din 401 (k) plan når du når alder 59 1/2, og igjen vil disse fordelingene bli lagt til din inntekt for skattemessige formål. Hvis du tar uttak før du slår 59 1/2, må du betale en tidlig uttakstrafgift på 10% av fordelingen, i tillegg til den vanlige skatteforpliktelsen som skal skyldes.

Nødvendig Minimum Distribusjon (RMD). I likhet med nesten alle andre pensjonsplaner (unntatt Roth IRA) krever 401 (k) planer at du begynner å ta uttak av plan senest når du når alder 70 1/2. Hvis du ikke trekker en RMD, må du ikke trekke hele mengden av RMD, eller ta ikke RMD innen gjeldende frist, Beløpet som ikke er trukket, blir beskattet til 50%.

401 (k) Lånebestemmelser. En av fordelene med en 401 (k) er at du kan ta et lån mot kontoen din, så lenge det er tillatt av arbeidsgiveren din (de er ikke lovlig forpliktet til å gjøre det). Du kan låne opp opptil 50% av planverdien, opp til maksimalt $ 50.000, og må betale tilbake lånet innen fem år.

Men hvis et 401 (k) lån tas for å kjøpe arbeidstakers hovedbolig, kan det betales tilbake over en periode på over 5 år.

En ting å være klar over er imidlertid at hvis du forlater arbeidsgiveren din og du fortsatt har en utestående lånebalanse, må du betale den tilbake (innen 60 dager), ellers vil det bli ansett å være en fordeling fra planen, og underlagt vanlig inntektsskatt og, hvis du er under alderen 59 1/2, 10% tidlig uttak straff.

401 (k) Bærbarhet og forskriftsbestemmelser. Hvis du forlater arbeidsgiveren din, kan du ta 401 (k) med deg. Du kan deretter gjøre en skattefri overdragelse enten i 401 (k) planen for din nye arbeidsgiver, en tradisjonell IRA, en 457 plan, en SEP IRA eller en 403 (b) plan.Du kan også overføre en 401 (k) til en Roth IRA eller en utpekt Roth som er en del av en tradisjonell pensjonsplan (for eksempel en Roth 401 (k)), men mengden av overføring vil bli gjenstand for vanlig inntektsskatt i året som konverteringen er fullført. (Se IRS-rullegardinoversikt for sammendragsoversikt).

Legg merke til at rollovers bare kan gjøres etter at du har forlatt arbeidsgiveren som sponset den opprinnelige 401 (k) planen, og ikke mens du fortsatt er ansatt.

401 (k) Investeringsalternativer

Investeringsalternativer i 401 (k) planer kjører spekteret. I noen planer kan du være begrenset til et halvt dusin aksjefond eller ETF, og arbeidsgiverens aksjeselskap. I andre har du så mange alternativer som planforvalteren har tilgjengelig.

For eksempel, hvis planen holdes med Fidelity, er det sjansen for at du plukker fra et utvalg av Fidelity-midler. Det vil trolig inntekt et utvalg av mål dato midler. Blah! I tilfelle du ikke visste, er jeg ikke en stor fan av måldatafond, men det er en historie for et annet innlegg.

403b Plan - Grunnleggende

403 (b) planer er svært lik 401 (k) planer, bortsett fra at hvor 401 (k) planer er sponset av profittforetak, er 403 (b) planer for ideelle organisasjoner som er skattefrie i henhold til IRS Kode 501 (c) 3. Det inkluderer utdanningsinstitusjoner, skoledistrikt, statlige organisasjoner, religiøse organisasjoner og sykehus.

 • Inntektsskattbehandling. Samme som for 401 (k) planen.
 • Bidragsgrenser. Samme som for 401 (k) planen, med unntak av det maksimale tillatte bidragsbeløpet (MAC) nedenfor.
 • Arbeidsgiver Matching. Samme som for 401 (k) planen.
 • Uttakskrav. Samme som for 401 (k) planen.
 • Nødvendig Minimum Distribusjon (RMD). Samme som for 401 (k) planen, bortsett fra at planene for 403 (b) har en spesiell godtgjørelse for planer som mottok før 1987-beløp. I så fall er det ikke nødvendig å distribuere frem til 31. desember året hvor deltakerne blir 75 år eller senere 1 april i kalenderåret umiddelbart etter det kalenderår hvor deltaker pensjonerer.
 • 403 (b) Lånebestemmelser. Samme som for 401 (k) planen.
 • 403 (b) Portabilitet og forskriftsbestemmelser. Samme som for 401 (k) planen, bortsett fra at en 403 (b) plan også kan rulles over i en 401 (k) plan for en ny arbeidsgiver.

Spesiell MAC-regel med 403 (b) Planer

De med 15 års tjeneste til en arbeidsgiver kan deretter legge til ytterligere $ 3000 i deres årlige bidragsgrense, deponere en potensiell $ 21 000 per år i 2017 eller 2018, eller $ 27 000 hvis de er over 50 år. Dette kalles det maksimalt tillatte innskuddet , eller bare MAC.

Dessverre, bare fordi MAC er tillatt under IRS-koden, betyr ikke at arbeidsgiveren må ære det. De må inkludere det i deres plandokument for at det skal gå i kraft. Jeg hadde en klient som oppfylte 15 års kravet, men siden hun var en av de eneste som gjorde, var arbeidsgiveren ikke oppmerksom på MAC-regelen og følte ikke behovet for å inkludere det i sin plan.

403 (b) Investeringsalternativer

De fleste 403 (b) planene gir et valg av fond eller livrenter for investering av lagrede midler. Helt siden de var en shakeup i markedet for 403 (b) for noen år siden, har jeg sett ganske mange fondsbørsforetak trekker ut. Det betyr at du ser mye flere forsikringsselskaper tilbyr en slags livrenteprodukt i planene. Personlig er jeg ikke en stor fan av dette.

403 (b) Regnskap vises vanligvis i ideelle organisasjoner, kirker, skoleorganisasjoner og regjeringen. Det er en betydelig administrativ forskjell fra en 403 (b) som kvalifiserte organisasjoner har mindre papirarbeid til fil med IRS kontra under en 401 (k) plan.

Fordi 403 (b) -planen er billigere å administrere i tillegg, er den foretrukket av små enheter med stramme budsjetter, men fortsatt å tilby arbeidstakere en pensjonsforpliktelse.

Sammendrag: 403 (b) vs 401 (k)

Er en plan bedre enn den andre? På noen måter, ja. Men i de fleste henseender er de samme plan, med 403 (b) planen som tjener samme formål for offentlige og ideelle arbeidsgivere at 401 (k) -planen gir fortjeneste som genererer arbeidsgivere.

De to områdene hvor forskjellene er mest signifikante er med investeringer og MAC. Investeringsalternativer er generelt flere tallrike med 401 (k) planer, spesielt hvis planforvalteren er et av de store investeringsmeglerfirmaene som tilbyr noe nær ubegrenset investeringsvalg.

Men MAC-bestemmelsen er et klart pluss til fordel for 403 (b) planen. Det gjør det mulig for langsiktige ansatte å yte høyere bidrag, selv i tillegg til innhente bestemmelser som normalt tilbys til deltakere som er 50 år eller eldre.

Begge planene gir ansatte en betydelig evne til å holde inntekt fra skatt og spare for deres pensjon, uavhengig av forskjellene mellom de to.

I noen tilfeller leverer arbeidsgivere selv en kamp til de ansatte, avhengig av hvor mye de legger fra sine egne penger. Denne kampen er i hovedsak gratis dollar. Alle bør dra nytte av så mye som mulig når det er tilgjengelig.

Når det er sagt, avhengig av arbeidsgiver, vil en annen plantype være tilgjengelig. Få arbeidsgivere tilbyr begge typer kontoer.

Skrive Inn Din Kommentar