Banker

Prosessen med å gjøre den endelige studielånsbetalingen

Prosessen med å gjøre den endelige studielånsbetalingen

Målet med alle med studentlånsgjeld: betaler det av. Men prosessen med å faktisk betale studentlån er ikke alltid så enkelt som å sende en sjekk. Du kan ende opp med å ikke betale nok, og deretter pådra seg interesse og straffer hvis du ikke sjekker det.

Jeg snakket med en leser, hvem vi skal ringe til Sam, som gikk gjennom denne svært kampen. Han fikk en bonus på jobben, og ønsket å betale sin resterende studielånsaldo. Ifølge hans siste uttalelse skyldte han $ 6 457,21. Han skjønte, hei, jeg sender bare inn for balansen fra erklæringen og gjøres med disse lånene - så det var det han gjorde. Og så feiret han!

Feil var, han fortsatte å få en uttalelse fra sin utlåner og han åpnet ikke engang dem. Han skjønte bare at de må være markedsføring eller annen søppel, fordi hei, hans lån var betalt. Det var, til han fortsatte å motta brev, og de så mer presserende. Til slutt åpnet han et brev, og han hadde en fortid balanse på $ 111,14.

Problemet var at hans siste utsagnssaldo ikke var den faktiske saldoen på grunn av hans utbetalingsdato. Deretter savnet han betalingen, hadde sen gebyrer og straffer lagt til, da renter påløpte. Han var kort $ 18,43 på studielånene, og det spredte seg til $ 111,14.

Derfor er det viktig at du forstår hvordan du skal betale dine studielån.

Prosessen med å betale av studentlånsgjeld

Når det gjelder å faktisk foreta den endelige betalingen, må du forsikre deg om at du vet "Lånets utbetalingsbeløp". Dette beløpet kan avvike fra utsagnsbalansen din fordiRenter tilfaller daglig på studielånets gjeld.

Avhengig av når du vil foreta betalingen i måneden, vil dinUtlånsbeløp vil variere.

Når du er klar til å foreta betalingen, er det to måter å finne ut av lånets utbetalingsbeløp:

  1. Logg inn på din utlåners nettsted, og vanligvis etter "Fakturering og betaling" -området, bør det være en seksjon som heter Loan Payoff
  2. Ring din utlåner og be dem om lånets utbetalingsbeløp

Når du går til prosessering av lånebeløpet, vil det be deg om en dato du vil foreta den siste betalingen. Denne datoen er hva som beregner hvor mye du skylder.

Hvis du sender inn betalingen din, må utlåner få betaling innen 7-10 dager (varierer av utlåner), ellers kan utbetalingsbeløpet forandre seg, og du kan ende opp som Sam over.

Pass på at lånene dine er betalt av

Når studielånet ditt er betalt, vil du bare bekrefte det.

Først bør du motta et brev fra din långiver som gratulerer deg og bekrefter at lånene ble betalt. Lagre dette brevet for alltid. Det er viktig å kunne vise at du er gjeldfri hvis noe skulle skje med långiveren i fremtiden.

For det andre liker jeg alltid å bekrefte på min kredittrapport at lånet var merket som betalt. Dette kan hjelpe din kreditt, men bare hvis det er korrekt. Etter ca 90 dager med utbetaling, trekk din kredittrapport (ved hjelp av Credit Karma eller AnnualCreditReport.com), og kontroller at saldoen din er $ 0. Dette er et godt sikkerhetsnett for å forsikre deg om at lånet ditt er virkelig rapportert som betalt.

Den nederste linjen er at du vil sikre at du er ferdig med studielånets gjeld. Dette kan også skje med andre lån også. Har det noen gang skjedd med deg?

Skrive Inn Din Kommentar