Banker

Vil Student Aid Bill of Rights ta den forandringen vi trenger?

Vil Student Aid Bill of Rights ta den forandringen vi trenger?

Den 10. mars 2015 snakket president Barack Obama til en brølende mengde studenter ved Georgia Tech. Hans tale redegjorde for hans planer for det nye "studenthjelpsreglementet", som håper å gjøre det litt lettere for låntakere å betale tilbake sin byrdefulle gjeld.

"Vi skal kreve at de virksomheter som betjener lånene gir klar informasjon om hvor mye du skylder, hva alternativene dine er for å tilbakebetale det, og hvis du faller bak, kan du komme tilbake i god stand med rimelige avgifter på en rimelig tidslinje, "uttalte Obama.

Personlig tror jeg dette er fantastisk. Studentlån har vært et problem for Millennials i årevis, og informasjonen der ute er i beste fall middelmådig, men oftere enn ikke helt forvirrende. Det er mye feilinformasjon der ute og ikke mange biler som faktisk gir deg mulighet til å betale av gjeld.

Jeg har hatt min egen frustrerende tid å betale tilbake studielånene mine. I lang tid hadde jeg to tjenesteleverandører for studielånene mine: ACS og Nelnet. Men min bachelorlån med ACS syntes å være kjøpt og solgt av nye selskaper noen få måneder de siste årene, og jeg kunne nesten ikke følge med hvem som faktisk eide min gjeld.

Heldigvis servicerer Nelnet nå alle mine lån. Jeg nyter kundeservice og det faktum at de bryter ned hvor mye jeg betaler for interesse og hvor mye jeg betaler til rektor. Men finne ut alle mine tilbakebetaling vilkår, utlåner info, renten, og mer var alt på egen hånd. Jeg forstår hvordan denne informasjonen kan bli presset til veikanten. Forhåpentligvis vil denne lovforslaget medføre endringen vi trenger for studielån, men er det fortsatt noen skeptikere.

I tillegg til det ovennevnte forslaget har Obama gjort et interessant skifte som ber statskassen og utdanningsavdelingene samt forbrukerfinansieringsbyrået å rapportere innen 1. oktober om konkurslovene bør endres for å imøtekomme studielån. Foreløpig vil fokuset være på private studielån som vanligvis ikke har råd til de samme beskyttelsene som føderale studielån.

Alle disse foreslåtte endringene, hvis de faktisk skjer, er slated for 2016. Det vil være interessant å se hvilke endringer som implementeres i de kommende årene for å bidra til å lindre studentlåntakere og gjøre tilbakebetalingsprosessen enklere for låntakere å forstå.

Hvordan ser ideen om studielånsreform ut?

Skrive Inn Din Kommentar