Liv

Insider Tips om å planlegge bryllupet ditt: En 20-årig leverandørs pengerbesparende råd

Insider Tips om å planlegge bryllupet ditt: En 20-årig leverandørs pengerbesparende råd

Fra det øyeblikket engasjementet er gledet på din forlovedefinger, er det en ting du kan stole på: uønsket bryllupsråd. Fra mor til BFF til kasserer på Safeway, har alle en mening om hvor mye penger du skal bruke på bryllupet ditt.

Du har sikkert gått til dusinvis av bryllup uten anelse om hvor mye de virkelig koster. Virkeligheten kan sjokkere deg. I over 500 bryllup som bryllupsfotograf satte jeg meg aldri med et par som sa: "Vi har et ubegrenset budsjett." Alle har et budsjett, og alle vurderer forskjellige ting. For eksempel, mens du kanskje har et heftig fotobudget, kan du ikke bry deg så mye om fancy invitasjoner. Diskuter hva du verdsetter mest med din kjære før du begynner å planlegge avtaler med leverandører.

Her er noen insider kunnskap fra en bryllupsleverandør som er sett nok til å vite hva som er verdt å spare penger på, og hva som kanskje ikke er.

Planners er ikke bare for platina bryllup

En planlegger kan redde sunnheten ved å hjelpe deg gjennom de store stadiene av bryllupsplanleggingen, og kan til og med være i stand til å angripe avtaler med foretrukne leverandører.

Jeg kastet rutinemessig ekstra timer, spesielle album og andre incentiver til kunder som jobbet med min favorittplanlegger. Hvorfor? Fordi jeg visste at deres bryllup skulle gå greit og jeg kunne drepe det på bildene sine.

Jeg kan ikke engang telle hvor mange ganger jeg har festet på boutonnieres, dirigert gjester hvor de skulle sitte, gravd ut et sykitt fra vesken min for å reparere en ødelagt mas og til og med kutte en bryllupskake da bruden og brudgommen ikke vet at de måtte betale cateringpersonalet for å gjøre det - alt det bankett som ventet på college betalte seg. Å kutte en bryllupskake er ingen vits.

Jeg gjorde disse tingene fordi jeg var #teambrideandgroom, men gjett hva jeg var ikke gjør når jeg gjorde alle bryllupsplanlegger ting? Jobben min. I løpet av disse øyeblikkene hang kameraet mitt ved siden av meg mens jeg gjorde det jeg kunne for å sørge for at showet fortsatte.

Ikke hver planlegger kommer til å være der hele dagen iført et hodetelefon og bærer et utklippstavle ala J-Lo. Mange vil tilby sine tjenester i blokker av tid som kan hjelpe deg med å bare planlegge bryllupet og ansette leverandører. Noen tilbyr også "day-of" -tjenester, noe som betyr at de vil være på bryllupet for en del eller hele dagen. I alle fall er det verdt å ringe til noen for å få dem til å føle seg og noen tilbyr til og med gratis rådgivere for å se om det passer godt.

Å ha en planlegger ombord betyr at leverandørene dine kan gjøre det de gjør best i stedet for å kjøre forstyrrelser for de små, men ikke ubetydelige tingene som alltid går galt på en bryllupsdag.

De Perfekte Pinterest-bildene er ikke alltid ekte bryllup

Vi vet at du klemmer dem. De vakre, elegante bryllupsfigurene til en brud og brudgom på et solfylt felt uten et hår ute av sted med nydelige blomster- og babygutter som danser om.

De kalles "stylede fotoskudd", og fotografer og redaktører elsker dem for magasin og blogginnhold, men de er ikke ekte bryllup. I virkeligheten ville bruden og brudgommen være svette fra fuktigheten, bitt av feil og geitene ville spise brudens blomster.

Jeg hadde en gang en klient som hadde besøkt et bryllupsmøllefotograferingsstudio hvor "representanten" forsikret henne om at det ikke ville være noe problem å få et bilde hun virkelig ønsket i en park foran en lokal bro i Milwaukee. Det eneste problemet var at bildet hun hadde vist dem var fra Golden Gate Bridge i San Francisco. Selv Prince Charming kan ikke slå Hoan Bridge inn i Golden Gate, og hun ble mortified at de ikke hadde rettet henne.

Det er ikke noe galt med å bruke et bilde fra en av disse administrerte redaksjonene for inspirasjon til ditt eget bryllup, men sørg for å klare dine forventninger tidlig. Bryllupsbransjen er et multi-milliard dollar dyr som alltid vil vise deg Cinderella-historien.

På en bryllupsdag er tiden ofte til en premie. Når vi snakket over tidslinjer, ble kundene mine ofte overrasket på den tiden engasjement det ville ta for å få de vakre, solfylte bildene ved solnedgang, som alltid syntes å falle sammen med middagstid. Det er ingenting som vil gjøre en catering manager mer sint enn en fotograf som drar paret utenfor for bilder mens de viktigste ribben overcooks.

Overvei en av-dato eller kortere bryllup

Dette vil variere avhengig av sted, men noen steder vil tilby rabatter så mye som 20 prosent av spillestedet for off-season datoer eller ikke-lørdag bryllup. Fordi "lavsesong" betyr noe annerledes på forskjellige områder, spør bare cateringforvalteren.

Mens du kanskje ikke alltid får rabatt, kan de tilby et tillegg som en gratis champagneskål eller hors d'oeuvres for datoer de vil gjerne fylle.

Hvis du finner deg selv i økende grad stresset av lister over folk som foreldrene insisterer på, må du invitere, vurdere å dype tradisjonelle planer og omfavne den lille bryllupsbevegelsen.

Eller forkort din spesielle dag til et brunsjbröllop. Fordi lokalet kan være i stand til å bestille to arrangementer i samme rom samme dag, kan du få en god del. Dine gjester kan fantasere om Bloody Mary-baren og omelettene - og du kan komme til flyplassen tidlig på ettermiddagen for å fly ut til bryllupsreisen.

Vær ærlig med leverandørene dine

Vennligst ikke forsøk å skjule bryllupet ditt som en "fest" til leverandørene dine når du spørre om deres tjenester. Noen par prøver faktisk denne taktikken for å spare penger fordi de har hørt at leverandører vil øke prisene for et bryllup.

Det er rett og slett ikke sant - og det vet vi godt at den 200 gjestens "hagefest" på en lørdag i juni er et bryllup. Et bryllup er en gang i livet, og har svært spesifikke behov. På samme måte bruker du setninger som "rimelig" og "koster ikke en arm og et ben" når du spørre, vil ikke gi deg noen favoriserer.

Gjør din forskning først for å få en ide om gjennomsnittskostnaden for en tjeneste i ditt område. Sett et budsjett og eier den når du kontakter leverandører. Start samtalen med budsjettet ditt, hva du kan være villig til å gå på kompromiss med og gå derfra.

De fleste bryllupsleverandører er små bedrifter, så de setter pris på ærlighet og ønsker å jobbe med folk som gir det til dem rett.

Hvor vanskelig tror du jeg jobbet for bruden i 2009 som ropte alligator tårer om hennes døende far og hennes begrensede budsjett, sukkede meg til en rabatt og da jeg viste seg dagen hun hadde åtte isskulpturer, strøk Hummer for de 23 -personlig brudefest og matet meg en kald kalkunssmørbrød mens hennes "døende" far sluttet på dansegulvet?

Svar: Ikke veldig vanskelig. La oss bare si at hun fikk noen bilder.

Stol på dine leverandører

I likhet med mange næringer har bryllupsbransjen en tendens til å kjenne hverandre eller i det minste har hørt om hverandre og omdømmet i området. Ikke vær redd for å spørre sted, fotograf, blomsterhandler etc. for henvisninger.

Leverandørene vil ikke styre deg feil fordi de vil jobbe med folk som gjør jobben enklere, som får dem til å se bra ut og som gjør deg glad. Hvis du har budsjettproblemer, spør leverandørene hva du kan gjøre for å redusere kostnadene.

Emily Neubauer, eieren av Belle Fiori Florist i Milwaukee, Wisconsin, tilbyr dette rådet for å spare på ditt blomsterbudsjett: "Ved å la blomsterhandleren velge de vakreste, friske og sesongmessige blomstene som er tilgjengelige i din estetiske, vil du alltid få det beste valget for din buck.

"Hvis du elsker Peonies og gifter deg i slutten av juni, kan vi sikkert kilde dem til deg, men de skal være små, dyre, og absolutt ingenting som de prangende blomstrene vi ser i mai.

"Snakk med oss ​​om visjonen din. Vi kan ha lignende blomster som er nydelige på det tidspunktet du gifter deg om at vi kan fungere som vil bli så mye mer imponerende. Vis oss hva du liker, hva du ikke liker, og la oss gjøre våre ting. "

Ikke bli fanget opp i en trend

Bryllupstrendene kommer og går. 2013's cupcake mani morphed inn i 2017 s donut mani. Under bryllupsplanlegging vil du bli skremt av det siste og beste "must haves" i bryllupsblogger og magasiner og meninger fra hver "ekspert" (det vil si søsteren din som ble gift i 2003) om hva du skulle gjøre for å gjøre bryllupet ditt perfekt.

Det er så enkelt å hoppe over bryllupalbumet, slik at du kan ha de fancy Chivari stolene som du tror vil imponere gjestene eller avgi videografen, slik at du har råd til en matvogn ved midnatt.

Når du prøver å finne ut hva som er viktigst, tenk fremover. Om 10 år kommer du til å være stolt av de fancy stolene (vil dine gjester til og med huske dem?) Og tacos, eller ville den videoen din av pappa gi en tale betyde mer for deg?

Det er bare noen få lovlige krav å være gift. Disse inkluderer en ekteskapslisens, et vitne og noen til å gifte seg med deg - for rundt noen få hundre dollar. Alt annet er en "vilje". Med litt kunnskapsrik planlegging kan du få det du vil ha og fortsatt ha det lykkelig etterpå.

Kimberley Anderson er en nylig pensjonert bryllupsfotograf som tilbrakte 20 år i grøftene. Hun kan fortsatt ikke tro hvor mange ting det skal gjøres på en lørdag i tillegg til å gå til et bryllup. Nå kan du finne henne å hjelpe lokalområdet bryllupsvirksomhet med blogging og sosiale medier.

Skrive Inn Din Kommentar