Banker

Hvorfor du bør sjekke kreditt rapporten regelmessig

Hvorfor du bør sjekke kreditt rapporten regelmessig

Dette er et gjesteinnlegg fra Patrick fra Cash Money Life. Veteran, far, ektemann, blogger og en svulmende fyr rundt.

Kredittrapporten din er en av de viktigste økonomiske regnskapene du har når du søker om et lån eller prøver å leie et hus eller en leilighet. Men kredittrapporten din kan også brukes som et verktøy som hjelper deg med å overvåke eller forbedre din økonomiske situasjon. Det er derfor jeg anbefaler å sjekke kredittrapporten din ofte for nøyaktighet og / eller svindel.

Sjekk kreditt rapporten jevnlig

Siden kredittrapporteringen og poengsummen er så viktige, er det fornuftig å sørge for at de er nøyaktige. Du kan få en gratis kopi av kredittrapporten fra hvert hovedkredittilsyn en gang per år, og mens disse gratis kredittrapporter ikke inneholder en gratis kopi av kredittpoengene dine, er det måter å få din kredittpoeng gratis også - men mer på det om et minutt. Først må vi diskutere hvorfor du må sjekke kredittrapporten din, og diskutere noen av de vanlige feilene som finnes på kredittrapporter.

Sjekk ut FreeCreditReport.com >>>

Hvorfor må du sjekke kredittrapporten din

Kredittrapporten din er en historie for hver kredittkonto i ditt navn. Den siste tingen du vil ha, er unøyaktig informasjon som fører til at du har problemer i veien, eller noen andre får tilgang til kredittprofilen din (for eksempel ID-tyver). Den beste måten å opprettholde nøyaktigheten på kredittrapporten din er å sjekke det ofte og bekrefte at de personlige opplysningene som er oppført på rapporten din, er nøyaktige, og at det ikke er noen falske aktiviteter som skjer.

Grunner til at du bør sjekke kreditt rapporten ofte:

  • nøyaktighet
  • Svindel Deteksjon
  • Å undersøke hvordan du kan forbedre kredittpoengene dine.

Se etter feil på kredittrapporten din

Feil skjer - noen av disse kan være ærlige feil, og noen av disse kan tyde på svindel. Husk å kontrollere hvert ordrelinje nøye. Det er ikke uvanlig at noen har kontoen for å få på kredittrapporten din når SSN er en eller to siffer, eller hvis de har samme navn. Her er en liste over vanlige feil; Du må kontakte kredittbureauet som viser feilen hvis du finner noen uoverensstemmelser.

Vanlige kredittrapporteringsfeil:

  • Feil personlig informasjon. Navn, SSN, adresse osv.
  • Feil / utdatert kontoinformasjon. Har du nylig lukket en konto eller endret kredittgrenser?
  • Feil delinquencies eller tapte betalinger. Sørg for å bekrefte utbetalingene dine gjennom kontoutskrifter.
  • Mangler kontoer. Har du noen kontoer som ikke er oppført? Finn ut hvorfor.
  • Duplikatkontoer. Den samme kontoen kan bli oppført to ganger, noe som kan påvirke kredittpoengene dine negativt.
  • Phantom Accounts. Disse kan være kontoer i ditt navn som du aldri har åpnet eller en konto som tilhører en annen person (vanligvis med et lignende navn eller SSN).
  • Negative problemer over 7 år gammel. I de fleste tilfeller bør kredittpoengene bare vise negative elementer som går tilbake 7 år. Kontakt kredittbureauet for å fjerne disse elementene over 7 år.

Slik sjekker du kreditt rapporten gratis

Du kan få en gratis kopi av kredittrapporten fra hver av de tre store kredittbyråene en gang per år. Alt du trenger å gjøre er å besøke AnnualCreditReport.com og registrere deg for din gratis kredittrapport. Du kan få en gratis kredittrapport 3 ganger per år hvis du sprer ut hvilket kredittkontor du bruker for å sjekke kredittrapporten din. For eksempel, få din gratis kredittrapport fra Experian, vent fire måneder, hent den fra TransUnion, så 4 måneder senere, få den fra Equifax. Bruk en kalender eller e-postpåminnelse for å holde oversikt over timeplanen din.

Få din gratis FICO Credit score

Din FICO kreditt score er ikke inkludert i kredittrapporten din, så hvis du vil sjekke kredittpoengsummen din, må du enten betale for en kopi av kredittpoengene dine, eller få din gratis FICO kreditt score ved å registrere deg for en gratis prøveversjon med et kredittovervåkingsselskap, for eksempel freecreditreport.com, og deretter avbryte tjenesten før slutten av den frie prøveperioden. De gratis prøveperiodene varierer vanligvis fra 7 til 30 dager, noe som gir deg nok tid til å motta en kopi av kredittrapporten og kredittpoengene. Det er en gratis måte å holde deg oppdatert og overvåke din kreditt.

Skrive Inn Din Kommentar