Liv

Søknad om pass? Her er hvorfor du kanskje vil gjøre det før 2. april

Søknad om pass? Her er hvorfor du kanskje vil gjøre det før 2. april

Planlegger en stor ol 'internasjonal (eller kanskje til og med innenlands) tur i år?

Da skal du slutte å dra føttene på passeprogrammet, fordi prosessen er i ferd med å bli litt pricier.

Tusen takk, passavgift.

I en uttalelse publisert til Federal Register, US Department of State kunngjorde at det vil øke "eksekveringsavgiften" på visse passapplikasjoner fra $ 25 til $ 35 den 2. april.

Ekspedisjonsgebyret er en håndteringsavgift belastet alle første gangs pasbok- eller kortansøkere over 16 år, alle søkere under 16 år og eventuelle søkere som reapplies etter rapportering av et tidligere pass som tapte eller stjålet.

Faktisk passebok eller kortpriser endres ikke. For å forstå hvilke avgifter du kan støte på under passeprosessprosessen din, kan du bruke US Department of State's avgiftsberegner her.

Avdelingen forklarer at det er å justere dagens avgiftsplan for å bedre tilpasse seg de oppdaterte kostnadene for å levere konsulære tjenester. (Betydning: Noen må gjøre arbeidet med å behandle papirarbeidet ditt og den personen må betales.)

Siste gang avgiftsplanen ble justert i 2008, senket avdelingen utførselsgebyret fra $ 30 til $ 25, der det har stått de siste 10 årene.

Tilbake i september 2016 ga departementet melding om den foreslåtte regelen, og åpnet en 60-dagers kommentarperiode. Flere kommentatorer uttrykte at en $ 10 økning ville ikke hemmer forretningsreise eller personlig reise - men et par kommentatorer var uenige og sa at økningen på $ 10 kunne være en byrde for noen reisende.

Instituttet reagerte ved å si at mens det er "sympatisk for virkningen", kan gebyrøkningen ha en nødvendig bevegelse på dette punktet.

Og la oss være virkelig ekte i et sekund: Hvis $ 10 betyr forskjellen mellom å kunne ta en internasjonal tur eller ikke, bør reisende ta en titt på feriebudsjettet - eller vurdere en alternativ, rimelig måte å få pass på.

Men hvis du er planlegger å søke om pass i år, ville det ikke skade å få søknaden din inn før den planlagte 2 april prisstigningen.

Å holde en ekstra $ 10 i lommen gjør aldri vondt, ikke sant?

Grace Schweizer er en junior forfatter på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar