Investere

Hvordan forskning og finne de beste fondene å kjøpe!

Hvordan forskning og finne de beste fondene å kjøpe!

Hvis du er som flertallet av befolkningen, vet du nesten ikke hva et verdipapirfond enn si vet hvordan du finner en god en. Hvis du har din 401 (k) satt opp gjennom din arbeidsgiver, så har du sannsynligvis et veldig lite utvalg av midler å velge mellom. Hvis dette er tilfelle, kan jeg likevel hjelpe deg med å finne en flott en med bare noen få hurtige sjekker.

For de som ønsker å investere i midler alene eller gjennom en privat megler, har du ganske mange forskjellige verdipapirfond å velge mellom! Faktisk, hvis du bestemmer deg for å investere gjennom et medium som Scottrade, kan du finne hundrevis om ikke tusenvis av forskjellige verdipapirfond!

Så hvor i jorden begynner du? Og hvordan vet du om du har funnet en god en?

Velg ditt investeringssegment

Det er ikke for mange mennesker som blindt kaster pengene sine til markedet i disse dager. De har kanskje ikke mye å fortsette, men i det minste er det en metode for sine investeringer.

For det meste er det lurt å først tenke på et bestemt markedssegment som du tror vil gjøre bra i fremtiden. For eksempel, siden det er ganske mange baby boomers som når pensjonsalder, vil du kanskje investere i noe som er medisinsk relatert, så start søk med det. Du vil fortsatt finne mange alternativer i det aktuelle segmentet, men du vil begrense dine generelle alternativer nok til å grave ned og utføre litt mer grundig analyse på ulike fond.

Husk, selv i segmenter, er det forskjellige fondvalg. For eksempel kan du ha et likevekt indeksfond, eller et kapitaliseringsvektet indeksfond. Forskjellen er viktig!

Sjekk de historiske dataene

Tradisjonelle investorer (som inkluderer meg selv) tror at et fond bør ha en bevist bankkort før de velger å investere sine hardt opptjente dollar inn i det aktuelle fondet. I et marked oppdager jeg at et fond bør ha en årlig inntjening på minst hva de store indeksene returnerer. I et down-marked bør de fortsatt være bedre enn indeksene.

Samlet sett liker jeg å se et fond som gjennomsnittlig gir en bedre avkastning hvert år enn markedet. Jeg vet at dette høres høyt, men med så mange fondsmuligheter, bør du kunne finne dette.

Kontroller fondssjefens historie

På samme måte som administrerende direktører, kan disse fondslederne ikke unnslippe sin fortid. Hvis de løp et fond i bakken noen år tilbake, er det nå en del av deres track record, og de kan ikke gjemme det.

Jeg foreslår at du finner navnet på fondlederen og bare gjør et raskt søk på deres navn. Hvis de har hatt tidligere midler som de har klart, hvor bra gjorde de? Hvis de har en god track record og alt annet sjekker ut, kan dette bare være den rette investeringen for deg.

Er lederen investerer?

Fondforvalterne har siden 2005 fått beskjed om hvor mye de investerer i sitt eget fond. Rapportene deres er ikke i eksakte dollar, men de er i syv forskjellige trinn fra $ 0 til $ 1 million, så du bør ha en fin ide om hvor trygg lederen er i sine egne evner. Jo mer de investerer i seg selv, jo mer komfortabelt kan du føle med deres fond.

Når alt kommer til alt, når du har egne penger på spill i et bestemt prosjekt, tar du ganske interesse i det, ikke? Det er den samme ideen her. Hvis lederen investerer mye penger, så skal han gjøre alt for å få det til å øke verdien i fondet!

Finn No-Load Funds

Hvert fond har en litt annen belastnings- og avgiftspolitikk. Noen midler har front-end laster, noen har back-end laster, og andre har bare avgifter uten laster.

Hvis du finner et fond som har en "belastning", betyr det egentlig bare at det er en prosentvis avgift enten på forsiden (når du kjøper fondet) eller på baksiden (når du selger fondet). Fortrinnsvis vil du finne et fond med lav prosentavgift og har ingen belastninger. Dette vil minimere de utgiftene du vil betale i løpet av hele siktet du investerer i dette fondet.

Større er ikke bedre

Vi typiske amerikanere tror alltid at større er bedre, men når du leter etter verdipapirfond, er dette vanligvis ikke tilfelle. Her er hvorfor. SEC har en grense på antall aksjer et fond kan kjøpe av en bestemt aksje. Hvis fondet stadig får flere og flere eiendeler, kan det være mer penger enn hva fondsleder har interesse for å investere.

Med andre ord kan lederen virkelig likne utsiktene til en bestemt aksje, men fordi han har nådd sin grense på hvor mange aksjer han kan kjøpe av aksjen, må han nå investere i noe annet, som han ikke har like mye interesse i.

Derfor, når et fond blir for stort, kan mye av investeringene gå mot aksjer som aldri ville ha blitt kjøpt hvis det var mindre, men pengene måtte gå et sted, så det er det. Større er ikke alltid bedre. Spesielt i situasjoner som disse.

Det er på tide å kjøpe

Bare ved å lese denne artikkelen, vet du nå mer om fond som investerer enn 95% (eller mer) av befolkningen. Alt du trenger å gjøre er å gå ut på et nettsted som tilbyr et bredt utvalg av midler, begrense søket ditt til et bestemt segment (eller grupper av segmenter), og så begynne å grave inn i hvert fond som ser bra ut til deg.

Et godt utgangspunkt er Best Mutual Funds liste etterUS News & World ReportBruk verktøyene du lærte her, og bruk dem på listen.

Har det en sterk historie? Har det vært en stund? Hvem forvalter fondet? Har de en god track record? Investerer de noen av sine egne penger inn i fondet? Hvor stor er fondet? Og til slutt er størrelsen på fondet større enn gjennomsnittet? Jeg vet at dette virker som mange spørsmål å svare, men svaret på hver enkelt av dem kan lett bli funnet på nettet. Invester klokt, undersøk dine midler, og du vil bare ha det bra. God investering!

Hva ser du etter når du prøver å finne de beste fondene?

Skrive Inn Din Kommentar