Penger

4 kreative måter å lære barna om sammensatt interesse

4 kreative måter å lære barna om sammensatt interesse

Sammensatt interesse er et vanskelig konsept for at selv de mest økonomisk savnerne voksne skal kunne forstå - ideen om at pengene våre tjener interesse, interessebyggingsinteressen og så videre, er vanskelig å beregne.

Nå tenk hvor utfordrende det kan være å forklare sammensatt interesse for et barn som bare lærer grunnleggende om å spare penger og økonomisk ansvar.

Hvis dette setter deg i en foreldringsproblem, ikke vær redd: Det trenger ikke å være så komplisert som å forklare relativitetsteorien. Det handler i utgangspunktet om hvordan tiden påvirker verdien av pengene.

Prøv noen av disse enkle, grunnleggende måtene å lære barna om sammensatte interesser.

Først Forklar hva interessen er

"Interesse" pleier å være et ord som vi tar for gitt, siden vi vanligvis ikke har måttet forklare det for noen.

Hold det enkelt, spesielt hvis barna er yngre: Interesse er hva en bank betaler deg for å holde pengene dine der. Jo lenger pengene blir i banken, jo mer penger tjener du.

Få dem til å tenke på det. For eksempel spør dem om de vil ha $ 10.000 nå, eller en krone.

Naturligvis vil de fleste barna velge det større beløpet.

Deretter utdype spørsmålet ditt, og vær ikke redd for å overdrive for å illustrere hvordan interessen virker. Fortell dem at kronen vil fordoble verdien hver dag de forlater den i banken. Vil de fortsatt ha $ 10 000, eller vil de nå velge krone?

Ved den utrolige hastigheten, etter 30 dager, ville de ha over 5,3 millioner dollar. Ved dag 31 ville de ha $ 10 millioner! Denne veksten er ikke sannsynlig, men det hjelper med å gjøre poenget.

Selvfølgelig vil du også snakke om det andre aspektet av interesse: betale det.

Når regninger ikke betales i tide, fortsetter interessen å legge opp - bare i stedet for å tjene flere penger, vil de skylde mer. Denne forklaringen er spesielt viktig når barna blir eldre og nærmer seg alderen de kan få sitt første kredittkort.

Selv små barn kan lære om å tilføre interesse neste gang du låne dem noen få dollar. Forklar hvordan du låner penger når du betaler det, når du låner penger.

Fortell dem at du skal låne dem $ 5 de trenger, men de vil faktisk skylde deg $ 5,25 for privilegiet å låne pengene - og hvis de tar for lang tid å betale det tilbake, vil gjelden fortsette å vokse.

Når du har forklart litt om hvilken interesse som er, kan du prøve disse trinnene for å illustrere hva du mener:

1. Lær at restraint er lik belønning

Før du prøver ut mynter og valuta med mindre barn, vis verdien av å spare mot utgifter med den klassiske marshmallow-testen.

Gi barnet ditt en marshmallow (eller en favoritt candy) og fortell dem om de ikke spiser det i dag, de får en annen i morgen. I morgen skal de ha to, og hvis de legger dem til side, har de tre neste dag.

Dette kan være en god, konkret leksjon om hvordan forsinkelse av tilfredsstillelse kan øke noees verdi, ifølge Kasasa.

2. Lær dem for å tjene interesse med mynter og kontanter

Gi barnet ditt en spargris eller plastkanne, foreslår Jason, bloggeren bak The Frugal Dad og far til en 8 år gammel datter. Gi dem en pose med pennies og fortell dem å sette inn en øre per dag inn i "Bank of Mom eller Dad."

Hver annen dag, når de fortsetter å gjøre innskudd, legger du en ny krone i barnets bank som "interesse".

Mens du kan matche dem penny for penny, som Jason forklarer, "Jeg ville ikke sette den uvirkelige forventningen om at det er enkelt å fordoble pengene dine på kort tid."

Senere kan du begynne å legge til kontanter og andre regninger i blandingen for å legge til variasjon og lære dem at pengene består av alle slags mynter og papirregninger.

Denne banken er som en minibank: Barn kan ta pengene sine ut når som helst, men det vil ikke være noen igjen å samle interesse. Dette gir dem incitamentet til å se pengene deres vokse og lærer dem om valg.

3. Lag et spill ut av målet

Som en leksjon, vil den synke inn bedre når det er gøy.

Prøv kontrollpanelmetoden. Start med en stor pose med mynter. På dag 1, plasser barnet ditt en krone i venstre bunnfelt på brettet.

Hver dag samler de dobbelt interesse fra banken (det er du) og legger disse mynter på neste torg. På dag 2 vil de ha to pennies, dag 3 de har fire pennies, dag 4 de vil ha åtte pennies, og så videre.

Når de har samlet nok interesse og stablet penniene til de faller, har de nådd sitt sparemål.

4. Opprett en visuell

Er det leketøy eller gave som barnet ditt virkelig vil ha?

Lag en avtale: Fortell dem om de sparer en viss sum penger, du vil kjøpe den. Etablere i begynnelsen hvor mye interesse de vil tjene på sine besparelser, for eksempel 5% eller 10%.

For å hjelpe barna å spore deres fremgang mot et besparelsesmål og ta hensyn til sammensatte interesser, hold ting visuelt. Prøv å lage et besparelsesmåltabell og sette det på veggen.

På slutten av hver uke (og spesielt på slutten av hver måned) merker du fremgangen. Skriv ned hvor mye de har i besparelsene, sammen med hvor mye interesse de har tjent.

En del av avtalen kan være at de trekker tilbake noen av sine rentebærende besparelser for å betale for det - et godt springbrett for en diskusjon om budsjettering.

Hvordan har du lært barna om sammensatt interesse?

Mens du tilbyr 40% eller 50% interesse, er nyttig for å demonstrere effektene av sammensatt interesse, forklar barna dine at renten fra en ekte bank ikke vil bli så høy.

Med tiden kan du veilede dem underveis når det kommer til alle ting som er relatert til interesser, for eksempel å få et kredittkort, ta ut deres første billån eller studielån eller sikre et boliglån.

Din sving: Har du lært barna om sammensatte interesser? Hvilke strategier eller spill brukte du til å illustrere konseptet og hjelpe dem å forstå sin makt?

Paul Sisolak (@PaulSisolak) er frilansskribent som skriver om alt personlig økonomi. Han har vært omtalt i blant annet USA News & World Report, The Huffington Post og Business Insider.

Skrive Inn Din Kommentar