Virksomhet

Hva du bør vite før du starter en bedrift med venner

Hva du bør vite før du starter en bedrift med venner

De fleste av oss, på et tidspunkt i våre liv, har satt seg sammen med venner når noen sier, "Hei, det er en god ide! Du bør helt bygge det (start det, prøv det, gjør det, åpne det, lag det, opprett det osv.). "Denne enkle validering av en ide kan være gnisten som trengs for å starte en vellykket bedrift.

Å gå fra denne enkle validering til å skape en bedrift, er imidlertid utrolig vanskelig - og hvorfor 99% av forretningsidéene aldri tjener penger.

Å starte en bedrift kan være vanskelig, men det trenger ikke å være umulig, og du trenger ikke å gå alene.

Oppstart av virksomheten din selv gjør en god suksesshistorie, men det er ikke den eneste måten å starte en bedrift, og det er heller ikke den beste måten.

Hvis du er seriøs om å starte en vellykket bedrift, bør du starte en bedrift med vennene dine.

Bestemmer roller

Å starte en bedrift med vennene dine er unik fordi du allerede kjenner hverandres kunnskap, ferdigheter og evner. Avhengig av hva ideen din er, og hvilken type virksomhet du kjører, vil disse evnene nøye definere rollene til hvert medlem av virksomheten. Disse evner vil sannsynligvis også bestemme hvilken stilling hver venn skal spille med virksomheten din.

For eksempel har jeg en god venn som studerer for å få en doktorand i trådløs kommunikasjon. Han kan ikke gjøre den beste konsernsjefen eller finansdirektør, men han ville være fantastisk som sjefsteknologistyret. Det samme gjelder for min venn som er i økonomi. De ville lage en stor finansdirektør, men en forferdelig IT-fyr.

Å bestemme rollene til hver person vil være nøkkelen til å legge grunnlaget for din virksomhet. Jo mer tydelig og gjennomsiktig du kan være i å sette opp virksomheten din, desto lettere blir det å fungere i rollene. Det er også viktig å være sikker på at hvert medlem av virksomheten er på samme side. Kommunikasjon blant venner bør være ryggraden i virksomheten din, og bør tillate deg å kommunisere bedre enn fremmede.

Vet din ide

Å starte en bedrift med venner krever ofte en "vetting" av en ide før virksomheten starter selv. En bedrift bør opprettes for å løse et problem. Dette kan være å designe et produkt som løser et problem, eller å tilby en tjeneste som løser et problem. Se på oppstartskollegiet Anmeldelser, som prøver å bidra til å løse problemet med å finne ut hvilken høyskole å velge basert på studentomtaler. Se for å løse et problem.

Uansett hvilken type virksomhet du starter, må den løse et problem, og det må løse dette problemet bedre enn noen andre.

Å ha venner involvert i virksomheten din, gjør det mulig å grundig forstå din ide og sikre at den virkelig løser et problem før du går videre med etableringen av en faktisk bedrift.

Gode ​​venner er de som kan være ærlige med deg, og de er de du vil evaluere dine produkter. Ærlig tilbakemelding er viktig i den første oppstartsfasen av virksomheten din.

Jo mer tilbakemelding du får i denne fasen, desto lettere blir din forskning og utvikling.

Vær gjennomsiktig

Dette er den ene fasen der en virksomhet blant venner vender mot sør. Folk som er nærmest deg vet hvordan du trykker på alle knappene dine, og kan ofte skade deg den dypeste. Å starte en bedrift blant venner kan være en fantastisk opplevelse, men det kan også bli stygg i en hast hvis ikke det blir klart.

Du må være gjennomsiktig og klar fra begynnelsen. Hvis du planlegger å inkorporere virksomheten din, bør du alle være enige om roller og prosenter av de ulike medlemmene. Skyggefulle avtaler nedover veien vil være mye vanskeligere hvis de originale forretningsdokumentene er i riktig rekkefølge, og alle er i fullstendig avtale.

Kommunikasjon er også nøkkelen. Pass på at du har daglige, ukentlige og månedlige oppdateringer og planleggingsmøter for å holde hverandre informert. Dette gjelder spesielt hvis du ikke er fysisk lokalisert i samme rom. Å la hverandre vite hva som skjer, er en viktig del av en vellykket oppstart av virksomheten.

Har du alle sett filmen "Sosialt nettverk"? Ikke la det skje med deg! Selv om de er alle utrolig rike, så kanskje det ikke var så ille heller. . . .

Redaktørens merknad: Hvis du likte denne artikkelen, og trenger litt mer motivasjon, sjekk ut hvordan du blir en millionær med 25.

Skrive Inn Din Kommentar