Penger

Folk kaster akse for moro - og denne kvinnen bidrar til å få det til å skje

Folk kaster akse for moro - og denne kvinnen bidrar til å få det til å skje

På en gitt lørdag samles flere mennesker i et uoppdaget lager i Philadelphia East Kensington-nabolaget for en økskastende konkurranse.

Instruktører lærer første timere hvordan de skal sikte og kaste akser, mens veteranene slår øye med øynene og fremkaller skål fra medlemmene av folkemengden når de tar imot brygger fra BYOB-kjølerne.

Fra utseendet av det, ville du tro at økskast er amerikansk favoritt tidsfordriv, men Urban akser er en av de første fasilitetene i sitt slag i USA Sin Philly-beliggenhet åpnet mindre enn to år siden. Siden da har en plassering i Austin, Texas, åpnet. En annen i Baltimore holder for øyeblikket private arrangementer, og vil snart komme inn på walk-ins.

Konkurransedyktig akse kaste?

Idretten stammer fra Toronto - tilsynelatende i noen bakgård - for 10 år siden, men nå er det sakte, men infiltrert i USA, takket være spireplasser som Urban Axes.

Lily Cope, Urban Axes '"ax master general" (eller daglig leder), sier sporten ser ut til å vokse organisk.

"Det er noe veldig spennende og snilt av å sette øks i noen hender og få dem til å kaste det på et mål," sier Cope.

Litt å sammenligne med dart, er målet med økskast å slå øynene 15 meter unna. Avhengig av deres foretrukne stillinger, konkurrerer konkurrenter vanligvis øksen over hodene deres og slenger den overhånden på målet.

Hva er det som å være en Axe Master General

Hadde du spurt Cope for noen år siden, hvis hun noen gang hadde jobbet i et økskast-anlegg, ville hun ha svart med en forvirret "nei".

Det er fordi hun aldri hadde hørt om sporten.

I løpet av våren 2016 sluttet Cope hennes jobb på et lokalt demonstrasjonskjøkken, hvor hun arrangerte matlagingskurser og kokkemoser. Hun var på utkikk etter en ny utfordring, et nytt eventyr.

Det var da hun fikk en tekst fra en venn som sa at han hadde funnet sin neste konsert: "Jeg spurte hva det var, og han snakket meg tilbake og sa at han kaste, og jeg sa til ham:" Jeg tror at telefonen din er autokorrigert. Hva mener du egentlig? '"

"Og derfra ... her er vi," sier hun. "Jeg kan fortelle deg at dette ikke er hvordan jeg trodde at karriereveien min ville gå."

Cope kastet sin første økse i mai.

"Det sugde," sier Cope av det første kasta, som hoppet av skogen og traff bakken. Men hun fikk et øye på hennes andre forsøk.

"Så ble jeg hekta," sier Cope. "Det var denne galne oppsiktsvekkende følelsen."

Med sin nye lidenskap for økser som kaster sammen med sin bakgrunn i markedsføring og forretningsvirksomhet, brukte Cope 2017 å forberede plass på 6000 kvadratmeter, ansette en stab av "axeperts" (og fortsatt ansette!) Og markedsføre den nye, ukjente sport til amerikanske forbrukere.

I dag anslår Cope at hver uke besøker nesten 1000 mennesker hver Urban Axes-plassering. De arrangerer gruppeturneringer, ligaer og innkjøringsøkter.

I det hele tatt sier hun at resepsjonen har vært "ganske freakin positiv".

Cope favoritt del om jobben sin? "Å se på folk opplever noe nytt, noe de aldri har gjort, og den spenningen og glede ... Det er som om de er barn, vet du?"

Carson Kohler (@CarsonKohler) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er klar for Urban Axes å utvide til St. Petersburg, Florida, så hun kan begynne å lindre litt stress.

Skrive Inn Din Kommentar