Virksomhet

Få betalt det du fortjener - det du trenger å vite!

Få betalt det du fortjener - det du trenger å vite!

Denne uken gikk jeg gjennom Flipboard-appen på iPad, og kom over en historie om en grafisk designer som tilsynelatende var lei av å se Craigslist-annonser som ville ha erfarne designere som ikke ga noen lønn overhodet. Som svar ga han opp sin egen morsomme annonse:

Hei, jeg er grafisk designer og siden folk på Craigslist alltid spør meg om å designe logoer og nettsteder gratis, antar jeg at de også må gjøre jobben sin, eller gi sine tjenester gratis.

Jeg ser for å ansette alle typer mennesker (ingen amatører takk) for å gjøre alle slags jobber for meg, så lenge jeg ikke trenger å betale noe. Bare tenk, du vil få mer erfaring, og jeg vil sette ordet for deg og la alle få vite hva fantastisk arbeid du gjør. Tenk på det som et stykke for ditt CV! Denne muligheten vil gi deg massevis av ubetalt arbeid, men alle vil elske deg. Så hvis du har en jobb eller tjeneste du gir, og vil gjøre det gratis, vennligst gi meg beskjed fordi jeg er sikker på at jeg har jobb for deg og jeg vil ansette deg om et sekund.

Send meg epost med tjenesten du kan gi, når du kan starte, og ta med referanser. Og bare for å forsikre deg om at du leser denne annonsen, og at du er seriøs med å jobbe med meg, vennligst sett "Jeg jobber gratis" i emnet i e-posten din.

Jeg gleder meg til dine gratis tjenester.

Ha en flott dag, Me.

Jeg kan forholde seg til hans frustrasjon 100%. Jeg ser annonser som dette hele tiden på Craigslist når du ser etter videoredigeringsjobber. Ikke bare det, men de vil ha ferdigheter så avanserte at de langt overgår selv min kvalifikasjoner, og jeg har gjort dette i over femten år!

Her er grunnen til at folk kommer unna med å legge ut disse annonsene: fordi noen faktisk vil gjøre det!

Men skal jeg ikke betale min avgift?

Vi starter alle et sted, ikke sant? En del av mitt høyskoleprogram i fjernsynsproduksjon krevde at jeg skulle gjøre en internship for to kvartaler. Det var med Ford Motor Company, og heldigvis betalte min selv litt. Først var det mye grunt arbeid. . . Ting som de fleste ikke ville gjøre. I utgangspunktet betalte jeg min avgift.

Men det vi snakker om, er noe helt annet. Utover internships kan du ta post-college, som kanskje eller ikke kan betale, må du verdsette deg selv og dine ferdigheter nok til at du heller ikke jobber gratis, eller for så små penger du ikke har råd til å legge mat på bordet.

Her er hva som vil skje, eller i det minste hva som har skjedd med meg: Du vil ringe fra noen som ønsker å ansette deg for et prosjekt. De vil beskrive prosjektet og få det til å høres ut som den kuleste tingen / største blockbuster. . . dokumentareren som vil vinne en Oscar, etc. De vil pumpe opp det opp til deg så mye du faktisk begynner å rydde ditt mantel for å få plass til din fremtidige Oscar.

Deretter slipper de bombehallen: "Saken er vi ikke faktisk har et budsjett for dette prosjektet, så nå ber vi alle om å jobbe gratis (eller ekstremt lav lønn). På dette punktet vil du kutte inn, men de repeterte denne talen slik at de fortsetter, "Buuuuuuuut, dette vil se ut fantastisk på hjulet ditt. Og vi har mange klienter interessert i oss, bare for å jobbe med oss ​​igjen, så vi vil for sikker ansette deg på fremtidige prosjekter. Å, vi gir deg også en kreditt. "Hvis jeg hadde en krone for hver gang jeg hørte denne talen, ville jeg faktisk være rik bare fra det alene!

Jeg lærte å si dette: "Jeg setter pris på tilbudet, og det tar litt tid å vurdere prosjektet og komme tilbake til deg." Jeg vil vanligvis sende svaret mitt tilbake til dem for å si nei. Til tider ville jeg til og med få en fiendtlig respons om hva en stor feil jeg gjorde (det er en annen grunn jeg er glad jeg ikke ville jobbe med dem).

Hvorfor du trenger å si nei og få betalt det du fortjener

Du setter en standard for deg selv. Enkelt og greit. Hvis du tar prosjekter som kontinuerlig ikke betaler deg hva du er verdt, så er det som om en kosmisk energi sendes ut til universet, som informerer hver fremtidig klient som du vil ta noen jobb på noen pris.

Og hvis du allerede har jobbet for en klient til en lav pris, så sjanser overbeviser dem om å gi deg mer penger på et annet prosjekt, vil være utrolig utfordrende.

Men hva om jeg ikke har noen penger til å betale min leie denne måneden?

Jeg pleide å følge mange selvhjelpsguruer tilbake på dagen, som alle sa at du fortsatt skulle si nei, og at universet skal ta vare på deg på en eller annen måte. Se, jeg skal ikke mate deg som B.S. Hvis du ikke kommer til å kunne betale din leie, eller vil gå inn i ytterligere gjeld ved ikke å ta det lavt betalte prosjektet, så er min tro du ha å gjøre hva du ha å gjøre.

Men . . . .

Etter at prosjektet er ferdig, er det på tide å jobbe med å skape dine egne muligheter, slik at du ikke trenger å si ja på de ikke-betalende eller lavtliggende prosjektene.

Hvordan vet jeg hva jeg skal betale?

Dette er alltid en skummelt ting for frilansere. Vi ønsker ikke å undercharge, men vi vil heller ikke overbelaste. Begynn med å spørre rundt og snakke med andre frilansere med samme nivå av erfaring i ditt felt. Selv om det aldri føles hensiktsmessig å spørre heltidsansatte hva deres lønn er, er frilansere mye bedre (som de burde være) å diskutere sine priser. Du kan også finne rekurs online som gir deg ballpark estimater.

Så det er opp til deg å bestemme hvor du tar det herfra. Husk, hvordan du ser og verdsetter deg selv, er hvordan klienter og fremtidige arbeidsgivere vil se og verdsette deg også.Vær trygg på deg selv og dine ferdigheter.

Noen frilansere eller entreprenører der ute, er enige eller uenige?

Redaktørens merknad: Hvis du er interessert i å lære mer om freelancing, må du sjekke ut "Kan ikke finne en jobb? Prøv Freelancing. "

Skrive Inn Din Kommentar