Penger

Hvordan kjøpe din første leie eiendom

Hvordan kjøpe din første leie eiendom

Å kjøpe en investeringseiendom er en stor avtale. Det er en stor ressurs for de fleste enkeltpersoner, og det krever arbeid. Mange individer ser faktisk å eie en utleie eiendom som mer lik en liten bedrift enn en investering, fordi det involverer leietakere (kunder) og leverandører.

Hvis du tror du er klar til å ta sjansen, er det noen skritt å vurdere ...

Boliglånet

Først må du svare på spørsmålet: Hvor mye kan jeg låne? For å finne ut dette, kan du bruke et boliglån kalkulator og plugge inn grunnleggende eiendomsinformasjon (pris, lånebeløp, etc.). Siden dette er en utleie eiendom, er det viktig å huske at du må se på kjøp for å la boliglån, ikke bare vanlig eier okkupert boliglån.

Hva er forskjellig er at långivere av kjøp å la boliglån se mer på eiendommen som en investering i stedet for om eieren har råd til det. Dette betyr at utlåner vil se på potensiell kontantstrøm og utgifter til eiendommen. De vil sannsynligvis også sammenligne leier av lignende enheter i området, og kan til og med be om en leieavtale som skal signeres før garantien begynner.

Når du finner ut boliglånet, er det viktig å se på de andre kostnadene.

Extras

Hver eiendom skal ha følgende som må betales av eieren:

  • Eiendomsskatt
  • Vedlikehold

Du kan vanligvis få eiendomsskatten sitert fra din lokale vurderer kontor. Når det gjelder vedlikehold, må en utleier budsjettere for reparasjoner til eiendommen, samt landskapsarbeid om nødvendig. Disse kan legge opp hver måned, så omhyggelig plotte ut kostnadene.

For litt vedlikehold kan du muligens få tilbake kostnadene fra leietakerens depositum dersom skaden er forårsaket av dem. Slitasje er imidlertid ikke vanligvis dekket av dette, og du må betale for det.

Andre utgifter kan dekkes av enten leietaker eller eier, og det avhenger av situasjonen:

  • verktøy

Eieren vil kanskje betale for noen verktøy, for eksempel vann, fordi feil av leietaker å betale kan skade eiendommen, for eksempel landskapsarbeid. Eller, i tilfeller der det er flere enheter på en meter, betaler eieren noen ganger og inkluderer verktøy i leien.

Leietaker dekker imidlertid vanligvis alle utgifter knyttet til det indre av enheten, for eksempel strøm eller kabel.

Beregning av potensiell retur

Når du har regnet ut kostnadene dine, og sett på potensiell leie, er den sanne testen av enhver investering avkastningen på investeringen. Her er hvordan du kan bryte ned avkastningen på en leiebolig:

Først tar du din egenkapital og deler den med årlig avkastning. Du kan beregne årlig avkastning ved å gjøre følgende:

Bruttoinntekt - Utgifter (inkludert boliglånsbetaling) = Kontantstrøm
Kontantstrøm - Inntektsskatt + Hovedbetaling = Return

For å beregne avkastningen på investering = nåværende egenkapital / total avkastning.

Det er viktig å beregne denne avkastningen årlig, spesielt i forhold til andre investeringer, slik at du kan sammenligne leieforholdets ytelse. For en kjøper er dette en viktig beregning før du kjøper.


Skrive Inn Din Kommentar