Banker

Hvordan finne ut hvem som eier studielånene dine

Hvordan finne ut hvem som eier studielånene dine

Når du har uteksaminert eller gjenopptatt å betale studielån etter en overbærenhetstid, kan det hende du oppdager at studielånet ditt har endret seg. Dessverre hviler oppgaven med å finne og betale det rette selskapet på låntakeren, sammen med andre fakta du sikkert ikke visste om studielånene dine.

Hvis du ikke vet hvor du skal sende betaling eller hvem du skal kontakte for studielån, må du finne ut det. Hvis du forsinker, kan du gå glipp av en betaling og se studielånene dine går i mislighold. Låntakere må finne ut hvem som eier studielånene, slik at de kan spore studentlånsbalanser og sørge for at utbetalingene blir brukt riktig (for eksempel hvis du foretar betalinger utpekt mot rektor eller interesse).

Hva er en Student Loan Servicer?

En student lån servicer fungerer som en mellommann mellom utlåner og låner. Låntjenesteleverandører samler innbetalinger fra låntakere, og hjelper også med å håndtere tilbakebetaling av studielån ved utsettelse, utholdenhet eller andre tilbakebetalinger.

Til tross for om du finner arbeid etter at du har gått fra skolen, må du identifisere din føderale lånetjeneste, slik at du kan informere dem om situasjonen din, og enten foreta betalingsordninger eller foreta andre planer for å sikre at kontoen din forblir i god stand.

Slik finner du hvem som eier studentlånet ditt

Studentlånstjenesteytere er tildelt både føderale og private lån. Prosessen for å finne lånetjenesten vil være forskjellig avhengig av om du har føderale eller private studielån. Hvis du har begge, har vi dekket deg i forhold til trinnene du må ta for å finne studielånet ditt. Nedenfor har vi de nøyaktige trinnene du kan ta for å finne studentlånet ditt online.

Hvordan finne din Federal Student Loan Servicer

Nedenfor har vi listet opp noen av de vanligste studielånene og deres telefonnummer nedenfor for din bekvemmelighet:

 • Cornerstone: 1-800-663-1662 (Les vår guide til CornerStone her)
 • FedLoan Service (PHEAA):1-800-699-2908 (Les vår guide til FedLoan Service her)
 • Granittstat - GSMR:1-888-556-0022 (Les vår guide til Granit State Student Loans her)
 • Great Lakes Educational Loan Services: 1-800-236-4300 (Les vår guide til Great Lakes her)
 • HESC / Edfinancial: 1-855-337-6884 (Les vår guide til Edfinancial her)
 • MOHELA: 1-888-866-4352 (Les vår guide til Mohela Loan Servicing her)
 • Navient: 1-800-722-1300 (Les vår guide til Navient her)
 • Nelnet: 1-888-486-4722 (Les vår guide til NelNet her)
 • OSLA-service: 1-866-264-9762 (Les vår guide til OSLA Service her)

Hvis du ikke vet hvor du skal begynne, start her.

Opprett din føderale studenthjelp (FSA) ID:

Nylig erstattet Federal Student Aid ID FSA PIN, et firesifret nummer føderal lån låntakere pleide å bruke for å fylle ut FAFSA og logge inn på andre Federal Student Aid nettsteder.

FSA Pin ble erstattet med en føderal ID for studenthjelp i 2015, så du vil opprette et nytt FSA-ID hvis du ikke har logget inn på en finansiell hjelpeside de siste 3 årene.

Ikke bare er FSA ID et nyttig verktøy for å se dine låneopplysninger, du kan bruke den til å søke om direkte konsolideringslån eller en inntektsstyrt tilbakebetaling plan direkte gjennom regjeringen.

Gå til Federal Student Aid FSA ID-siden.

 • Opprett et nytt FSA-ID: Nettstedet vil be deg om å fylle ut e-postadressen din og velge et brukernavn og passord, og klikk deretter Fortsett for å fortsette med programmet etter å ha merket av for aldersbekreftelse.
 • Din FSA-ID må passe din FAFSA-informasjon: Det er viktig å huske at FSA-ID-en din må nøyaktig matche informasjonen på FAFSA. I følge FAQs fra Federal Student Aid er vanlige problemer med mislykkede påloggingsforsøk ofte et resultat av forvirring av FSA-ID-er.
 • Hold FSA-ID-en konfidensiell: Det er viktig for deg å holde FSA-ID konfidensielt, akkurat som et pinnummer for ditt debetkort. Unngå å dele din FSA-ID med noen, inkludert slektninger og venner, spesielt hvis du deler en datamaskin.

Få din kontoinformasjon fra det nasjonale studentlånsystemet

Når du har fått kontoinformasjonen din og oppretter et FSA-ID, kan du se dine låneopplysninger på National Student Loan Data System.

Gå til NSLDS Student Access og klikk på "Financial Aid Review." Skriv inn FSA ID-en din når du har tilgang til nettstedet og godtar nettstedets vilkår og betingelser. Deretter finner du en side som har et diagram som heter "" Sammendrag av hjelpemidler ", som vil vise et sammendrag av lånene dine, inkludert typen av lån, utbetalingstidspunktet og forfall.

Du vil kunne få tilgang til mer informasjon om hvert av lånene dine når du klikker på boksene til venstre for "Type of Loan" -kolonnen. Nederst på siden ser du et diagram som heter "Servicer / Lender / Guarantee Agency / ED Servicer Information." Til høyre finner du "Current ED servicer", som er din student lån servicer.

Når du har gått gjennom disse trinnene, må du registrere deg direkte med din føderale lånetjeneste for å foreta betalinger. Du kan også betale din regning med sjekk, sende betalingen din direkte til din låner. Det er flere fordeler å registrere deg for automatiske innbetalinger fra bankkontoen din - du vil aldri gå glipp av en betaling, så lenge det er nok penger på kontoen din, men bortsett fra det, er det økonomiske fordeler for automatiske innbetalinger.Du kan være berettiget til en liten rente reduksjon hvis du bestemmer deg for å betale via direkte belastning.

Når du er registrert, kan du koble din bankinformasjon og foreta betalinger direkte fra bankkontoen din. Du kan også sende sjekker, men etter min mening er det mye enklere å gjøre det på nettet.

Vanligvis kan du få en 0,25% renteavdrag ved å registrere deg for automatiske betalinger. Hvis du ikke er interessert i automatisk lønn, finn ut om du kan registrere deg for onlinevarsler som blir påminnet når en betaling forfaller.

Hvis lånene dine er i samlinger

Hvis studielånene dine er i mislighold og i samlinger, må du kontakte studielånets gjeldssamler som betjener lånene dine. Her er den komplette listen over gjeldssamlere for studielånsgjeld.

Videre må du ta skritt for å få studielånene dine utelukkende gjennom en prosess som kalles studentlånsrehabilitering.

Hvordan finne din Private Student Loan Servicer

Hvis du har private studielån, kan prosessen ikke være like grei, og det kan ta litt mer arbeid å finne studentlånetjenesten din.

Den beste måten å finne din private student lån servicer er å trekke opp kreditt rapporten. Du kan sjekke din kredittrapport gratis på annualcreditreport.com. Du kan også bruke et gratis verktøy som Credit Karma for å overvåke din kreditt og få hjelp.

Når du ser kredittrapporten din, kan du se alle dine långivere som er oppført. Du vil også kunne få kontaktinformasjon for disse selskapene, sammen med din lånebalanse, kontonummer og mer. Med denne informasjonen kan du begynne å spore studielånene dine.

Hvor får du profesjonell hjelp til studielånene dine

Det høres ut som om det kan være forvirrende, men det trenger ikke å være. Du kan gjøre de fleste ting selv på StudentLoans.gov. Du kan også ringe utlåneren din for å komme i gang.

Hva er noen av de største problemene du har hatt med studielånet? Fortell oss i kommentarfeltet nedenfor.

Skrive Inn Din Kommentar