Virksomhet

Hva du bør vurdere før du finner din første jobb

Hva du bør vurdere før du finner din første jobb

Hvis du er utdannet college i vår, donerer du dine svarte kjoler og caps og går på scenen om noen uker (eller kanskje du allerede har) for å få det diplomet du har jobbet så hardt for.

Gratulerer!

Jeg vet at dette er en spennende tid for deg - du er endelig ferdig med college.

Jeg vet også at på baksiden av tankene dine mens begynnelsen er gitt er en ting: lander din første jobb som en høyskole kandidat.

Hele prosessen kan være overveldende; men ikke hvis du bryter den ned i bittestørrelser.

Så i dagens artikkel skal jeg presentere deg med syv faste faktorer du må vurdere før du finner din første jobb for å sikre at den kommer til å passe bra.

La oss komme i gang.

1. Din grad er bare et stykke av kaken

Mens ditt diplom er en kvalifiserende faktor for din første jobb, er det bare en faktor på en liste over andre som vil få deg til å ansette.

Arbeidsgivere er vanligvis på jakt etter folk som kan demonstrere at de vil produsere konkrete resultater for selskapet.

Utover ditt ferskt mintede diplom, hva tar du med til selskapet?

For å finne ut dette, er det viktig for deg å se på historien din og finne noen erfaringer du har hatt som genererte de konkrete resultatene selskapet leter etter.

La oss si at du søker om markedsstilling og på college mens du er i foreningenes styre, var du i stand til å skaffe oppmerksomhet for et arrangement som tiltrukket 200 personer. Det er et bestemt markedsføringsresultat du kan markere på ditt CV.

Så gå videre.

Ta en penn og et stykke papir og skriv ned bestemte resultater fra fortiden din - ikke bekymre deg for at du aldri ble betalt for disse resultatene, eller hvis de virker "små" eller ubetydelige.

Pass på at du legger til disse opplevelsene i ditt følgebrev og gjenoppta når du ser etter din første jobb.

Et ekstra punkt som er verdt å understreke: Ikke bare send ut "cookie-cutter" CV. Tilpass ditt CV for hver jobb du søker etter, med de spesifikke resultatene selskapet leter etter. Du vil øke sjansene for et intervju og bli ansatt hvis du gjør det.

2. Finn en jobb som passer perfekt for deg

Alle ønsker å finne drømmejobb. Dette er flott.

Det er imidlertid mulig at du som en ny grad ikke vil landlegge drømmejobben din umiddelbart.

Ikke la dette bomme deg ut.

På den annen side er det grader som vil ta enhver jobb de kan få sine hender på, fordi de skolelånsmedlemmene kommer til å banke på en måned eller to.

Det er midt mellom begge ekstremer - finne en jobb som passer perfekt for deg.

Tenk på din personlighet, menneskene som jobber der, dine ansvarsoppgaver og turn-around tider for å snu i oppgaver og prosjekter. Fungerer det for deg? Hvis det gjør det, ta jobben.

Hvis det ikke gjør det, er det noen ganger bedre å ta feil på siden av forsiktighet enn å ta noe du vil enten bli overbelastet av eller en der du er bokstavelig talt redd for at du kan miste jobben din hver dag, uansett hvor hardt du arbeid.

Også, ikke skam deg for å finne arbeid på siden hvis du tror du mangler lidenskap eller ønsker å lære mer.

3. Gjør din forskning på selskapet

Å gjøre din forskning før du enten går på et intervju eller tar et tilbud, serverer deg på noen få måter:

  • En sjanse til å vite hva selskapet handler om, og hva de forventer av deres nye leier, slik at du ikke er helt clueless når du intervjuer.
  • En sjanse til å vite hvem de viktigste personene er i selskapet, og som kanskje til og med kan intervjue deg.
  • En sjanse til å høre hva tidligere ansatte har å si om selskapet.
  • En sjanse til å lære om bedriftskultur.

Å gjøre undersøkelsen kan bestå av en rekke aktiviteter:

  • Du kan bruke Indeed, gjør et raskt Google-søk eller bruk Quora for å finne ut hva andre sier om selskapet. Gitt, vil du alltid finne en håndfull villig misfornøyde tidligere ansatte som ikke har noe godt å si om selskapet. Imidlertid vil kommentarene du finner stort sett gi deg en balansert visning av erfaringene fra andre tidligere ansatte.
  • Hvis du kan, besøk selskapet incognito og bare gå rundt på stedet eller sitte i kafeteriaen for å få en "følelse" av stedet.
  • Fortsett med informasjonsintervjuer.
  • Under intervjuet, spør folk direkte hva deres erfaringer har vært på plass.

Ved å bruke en eller en kombinasjon av disse forskningsteknikkene, vil du få deg tilstrekkelig kunnskap til å gjøre det bra i intervjuene dine, og enda viktigere, vil det hjelpe deg med å godta det riktige tilbudet.

4. muligheter til å vokse

Hvis det er ett spørsmål du absolutt må spørre under intervjuet, bør det være å finne ut hvilke muligheter selskapet gir deg for vekst.

Et tegn på et godt selskap som forblir vellykket og opprettholder levetiden, er at det har muligheter for sine ansatte til å vokse.

Men som de fleste gode ting, blir disse mulighetene ikke diskutert før du tar dem opp. Så finn ut hvordan du kan gå videre i din karriere mens du jobber med et bestemt selskap.

 • Hvor lenge vil det ta deg for å komme til neste nivå?
 • er kravene til forfremmelse?
 • Gir selskapet læringsmaterialer - seminarer, webinarer, internkurs mm - som gjør at du kan fortsette å utvide din kunnskapsbase slik at du kan gjøre jobben din bedre, legge til ferdighetssett og klatre opp stigen?

5. Kompensasjonspakker og forhandlingskapasitet

Sann historie.

En ung dame har nylig uteksaminert fra et sykepleieprogram.Som mange av klassekameratene hadde hun landet et jobbtilbud selv før eksamen. Under eksamen avslørte en av hennes klassekamerater sin startlønn til henne. Han skulle gjøre $ 20.000 mer enn det hun hadde blitt tilbudt!

Hun leste umiddelbart om hvordan man forhandlet lønn og kunne få arbeidsgiveren til å betale henne $ 15.000 mer per år enn det opprinnelige tilbudet.

En viktig del av forskningen når du ser etter din første jobb, er din lønn og kompensasjonspakken som tilbys til deg.

Les opp hvordan du forhandler lønn, slik at du ikke blir grovt underbetalt ved din første jobb - et problem som kan legge til dine frustrasjoner.

6. Plassering. Plassering. Plassering.

Hvis du planlegger å flytte til et nytt sted for å starte en ny jobb, vurderer plasseringen også viktig.

Betyr pendelen fornuftig? Hva med leie? Er levestandarden høyere enn du er vant til? Hvordan passer din lønn inn?

Mens de fleste arbeidsplasser betaler deg, tar du hensyn til områdets generelle levestandard, er dette ikke alltid tilfelle.

Hvis du skal ta hjem $ 3200 etter skatt og gjennomsnittlig leie i området er $ 1500, kan det være lurt å finne en romkamerat å dele kostnadene hvis det er nødvendig.

Din pendling vil du være avhengig av offentlig transport eller kjøring i? På steder som New York City kan trafikk og toller inn og ut av byen alene koste deg en liten formue hver måned.

Hvis du må kjøre inn fordi offentlig transport i området er upålitelig, hvor mye skal det koste deg i gass? I de fleste byer hvor arbeidsstedene er funnet i og rundt sentrum, kan leie være så mye som tre ganger, det er bare 10 eller 15 miles unna. Vil det være fornuftig for deg å betale tre ganger mer leie slik at du kan gå på jobb, eller du har ikke noe imot den 15-mil / 40-minutters pendelen om morgenen mens du betaler mye lavere leie?

Dette er alt å tenke på.

7. Utnytte kraften i nettverket ditt

Nettverket ditt er din nettoverdi.

Det er ikke bare noen motiverende mumbo-jumbo.

Når du ser etter din første jobb, ikke glem å dra nytte av muligheter til å samarbeide med nøkkelpersoner på de selskapene du vil jobbe på.

Utover det, snakk med venner og familie og la dem få vite at du er tilgjengelig for jobb. De kan ha tilkoblinger også som kan tjene deg godt i det lange løp.

Siste tanker

Leter etter din første jobb kan beskatte følelsesmessig og psykologisk. Gå lett på deg selv og bry deg ned i trinn. Jeg ga deg bare syv ting å vurdere og handle på når du søker etter din første jobb. Bruk dem.

Gratulerer med din oppgradering og alt det beste i ditt søk!

Hva har din erfaring vært som å lete etter din første jobb? Har du lykkes landet en? Hva er noen andre suksess tips du vil anbefale?

Skrive Inn Din Kommentar