Banker

Slik forbedrer du kredittpoengene dine og hvorfor du bør vare

Slik forbedrer du kredittpoengene dine og hvorfor du bør vare

Å oppnå og opprettholde en god kreditt score er ganske muligens en av de beste tingene som kan skje med økonomien din. Med mindre du tenker på å kjøpe hus eller bil, kan det ikke virke som en prioritet, men som det er tilfellet med de fleste ting knyttet til å investere en god kreditt score krever tid og utholdenhet.

Selv om du allerede har kjøpt ditt første hjem, eller nylig finansiert en ny bil, kan en høy kreditt score fortsatt være gunstig for din økonomi og kan brukes til å spare penger på både kort og lang sikt. Å sette inn tid og krefter nå kan betale seg tifold på lang sikt både når det gjelder penger og tid. Tidligere i uken snakket vi om hvordan kredittpoengene dine kunne skade jobben din.

Også, vi har nylig sett en økning i studielåntaktakere som ser feil på deres kredittrapporter.

Hvis du allerede gjør rettidige og fulle betalinger, betaler ned gjelden din og får din gratis årlige kopi av kredittrapporten, er det fem grunner til at du skal investere i kredittpoengene dine.

Fem grunner til å investere i kreditt score

1. Konkurransedyktige boliglån og refinansieringspriser

En av de mest kjente måtene dine kreditt score kan hjelpe deg med å spare penger er ved å la deg få de laveste og mest konkurransedyktige rentene når det kommer tid til å kjøpe et hjem. Selv om prosentpoengene bare kan være litt lavere, er besparelsene i renter over livet på et femten til trettiårig boliglån betydelig. I tillegg er refinansieringsrenten det laveste de noensinne har vært, så prøv å dra nytte av det mens du kan!

La oss se på noen eksempler ved hjelp av denne kalkulatoren, som er basert på prisen FICO publiserer. I to separate saker angående Jim og Jan har Jim en god kreditt score på 760 mens Jan's score er klassifisert som rettferdig på 620. I de fleste tilfeller vil Jim enkelt bli godkjent for et fast 30-årig lån på et APR på 3.056 %. Dette tilsvarer en månedlig betaling på $ 1 274 eller en total betaling på $ 458 640 over 30 år.

Jan vil imidlertid ikke bare ha en mye vanskeligere tid å finne noen til å finansiere boliglånet hennes, men når / hvis hun endelig blir en, blir hennes APR 4,645%. Dette tilsvarer en månedlig betaling på $ 1 546. Over lånets levetid, som tilsvarer $ 97 920 mer enn Jim vil betale med sin litt lavere rente. Det er definitivt flere faktorer som går inn i et boliglån, men generelt er jo høyere kredittpoengsummen jo bedre du er når det kommer til å kjøpe et hjem.

Hvis du handler for et boliglån, se på disse fantastiske online långiverne som lar deg søke om boliglån på nettet.

2. Kraften til å forhandle

En annen stor fordel for å ha en god kreditt score er at ikke bare vil långivere vil jobbe med deg, men de vil ofte kjempe for å skaffe virksomheten din. Dette er tilfellet med flere typer kreditt, fra billån til kredittkort. En god kreditt score gir deg ikke bare forhandlingsmakt, men makten til å shoppe og gi långivere muligheten til å konkurrere om virksomheten din. Å ha en god kreditt score garanterer ikke at du vil ha muligheten til å forhandle, men det gir deg definitivt en fordel, spesielt når du mangler andre områder som inntekt.

3. Lav rente på kredittkort

Forhåpentligvis betaler du kredittkortene dine i sin helhet hver måned, eller kanskje du opererer på kontanter alene. Kredittkunnige forbrukere kjenner fordelene som følger med belønningskort så lenge de er ansvarlige for å betale av sin månedlige balanse. Noen av de beste belønningskortene tilbyr disse fordelene til forbrukere med den beste kreditt. Men hvis fristelsen til å bruke med et kredittkort er for høyt, kan det ikke være verdt det.

4. Ingen sikkerhetsinnskudd på verktøy

Flere og flere verktøy og telekomselskaper avstår fra det første innskuddet for sine forbrukere med påvist evne til å betale regninger og ikke bære gjeld. Mens et innskudd ikke nødvendigvis er spart penger, er det penger som kan brukes andre steder eller til og med investert for å tjene deg mer penger i stedet for å sitte i bankens brukerkonto, som øker interessen. Disse innskuddene kan være alt fra $ 100 til $ 200 som er betydelig.

Selv din mobilleverandør kan be om at du gir et innskudd for sin tjeneste, selv såkalt "Äuno kontrakt" -selskaper. Poenget er at en lav kreditt score gjør disse selskapene tror du er en risiko for å betale dem tilbake for det du bruker.

5. En lavere premie på bilforsikring

Legg det til auto forsikringsselskaper for å finne en måte å straffe deg for å ha dårlig kreditt score. Forsikringsselskaper angir at personer med dårlig kreditt har en historie med å arkivere flere automatiske krav. Hvorvidt det faktisk er en korrelasjon, vil du definitivt betale en høyere premie hvis kredittpoengene dine ikke er i god stand.

Vi har dette praktiske bilforsikringssammenligningsverktøyet som du virkelig bør sjekke en gang i året, og se om du kan spare.

Slik forbedrer du kredittpoengene dine

Hvis din kreditt score trenger et løft, er det aldri for sent å komme i gang. Her er et par hurtige løsninger som kan implementeres umiddelbart.

1. Revolving Credit v. Bruk

Jo lavere prosentandel av gjeld til grensen på gjelden din, desto bedre, men generelt er tommelfingerregelen å holde den rundt 10%. Hvis du bruker kredittkort, prøv å betale balansen i sin helhet hver malfør uttalelsen lukkes. Dette vil gjøre at kredittkortselskapet kan rapportere saldoen din på grunn av $ 0, noe som øker kredittpoengene dine sterkt.

2. Eliminere saldoer på flere kort

Du kan bli fristet til å registrere deg for kort hos forskjellige butikker for å dra nytte av fordelene, men dette skader faktisk kredittpoengene dine.Mens du åpner flere kort, kan det høres ut som en god ide, det er best å begrense det til to kort. Hvis du er over denne grensen, er det best å betale av balansen på de andre kortene og slutte å bruke dem. Ikke avbryt disse kortene, da det også er skadelig for poengsummen din.

3. Gjør betimelig betaling

Dette bør forhåpentligvis uten å si, men en klar og lang historie med betimelig betaling er den beste måten å opprettholde en høy kreditt score på. Långivere vil se at du ikke bare kan betale din gjeld, men du kan betale det til rett tid. Selv en måneds verdifall kan være skadelig. Hvis du er sen på en betaling, og det er en sjelden forekomst, er det verdt å ringe til din utlåner for å se om de kan fjerne den fra filen din.

En måte at du raskt kan bruke denne delen av kredittrapporten din for å øke kredittpoengsummen, er å bruke en tjeneste som selvutlåner. Med selvutlåner tar du et lån til deg selv og gjør utbetalinger til deg selv. Hvis du gjør betalinger i tide, bør det øke poengsummen din.

4. Bruk et gratis verktøy

Det er mange gratis verktøy som kan hjelpe deg med å forbedre kredittpoengene dine, men jeg anbefaler Credit Karma fordi det er gratis, raskt og enkelt. Du får bare en kredittpoengsum, men du kan se hvor du er, og de har mange gratis verktøy og ressurser for å hjelpe deg med å forbedre kredittpoengsummen og møte dine mål. Jeg har ikke funnet et annet verktøy der ute som gir deg det samme detaljnivået som Credit Karma gjør - i hvert fall ikke gratis.

Bortsett fra de mange fordelene som kan ende opp med å gi store besparelser i løpet av livet, gir en god kreditt score deg trygghet, noe som ofte er uvurderlig. Å ha kontroll over din økonomi, og disiplinen for å opprettholde en høy kreditt score er ikke bare noe å være stolt av, men det gir deg et nivå av sikkerhet og åpner mange dører som noen med dårlig kreditt aldri vil se. Med litt arbeid og tålmodighet kan alle begynne å høste de belønningene som følger med å ha en god kreditt score.

Hvilke andre tips må du fikse din kreditt score og investere i din fremtid?

Skrive Inn Din Kommentar