Banker

Hvorfor akademikere trenger å vite sine kreditt score

Hvorfor akademikere trenger å vite sine kreditt score

Etter at du forlater college og begynner å bygge livet ditt, vil tallene du tar hensyn til, endres. I stedet for GPA og eksamen score, vil fokuset ditt skifte til bankbalanser og kreditt score.

Som en siste høyskole grad er det viktig at du har en bevissthet om disse tallene helt fra starten slik at du kan bygge et solid økonomisk fundament for deg selv. Dessuten vil du bli sjokkert over hvor mange personer som har feil på rapporten, og du må få de faste. For eksempel kan studielån skape store problemer på kredittrapporten din.

Et av tallene du burde vite godt er kredittpoengene dine. Her er hvorfor.

Hvor mye penger et godt kreditt score kan spare deg

Din kreditt score er viktig for en rekke årsaker. En av de mest kjente (og svært viktige) er å få en god rente på gjeld.

Gjennom hele livet ditt er det sannsynlig at du skal trenge gjeld i noen form om det er et boliglån, et billån eller kanskje å refinansiere studielånene dine. Din kreditt score vil ikke bare avgjøre hvorvidt du kan ta ut et lån, men det vil avgjøre hvor mye du betaler i renter i løpet av lånets løpetid.

La oss si at du er klar til å kjøpe ditt første hjem. Du finner et hus for $ 100.000. Du har en utmerket kreditt score på 780, slik at du er i stand til å sikre en 30 år boliglån med en rente på 4%.

Din bror kjøper også et hus som er identisk med din for $ 100.000. Dessverre er hans kredittpoeng ganske mye lavere enn din på 695. Han er i stand til å få et 30-årig lån med 6% rente.

Din månedlige betaling er $ 477. Du ender med å betale totalt $ 171, 870 i løpet av ditt 30-årige boliglån.

Din brors månedlige betaling er $ 600. Han betaler totalt $ 215, 838 i løpet av hans 30-årige boliglån.

Din bror slutter å betale en ekstra $ 43.968 mer enn deg for nøyaktig samme hus!

Mange vil hevde at det vil være vanskelig å finne et hjem på $ 100.000, og det kan være. Hvis du bor i Midtvesten, er denne prisen rimelig, men hvis du er i en høyere boligkostnad med dyre boliger, kan dårlig kreditt koste deg mye mer enn $ 43k. Jo mer penger du trenger for å låne mer, vil du betale for renter - dette gjør din kredittoppgave ekstremt viktig.

Utover rentesatser - Andre grunner til kredittpoengsaker

Hvis du ønsker å spare penger (og egentlig, hvem gjør det ikke?) Er kredittpoengene dine avgjørende. Men det stopper ikke der. Kredittresultatet ditt kan påvirke deg langt utover å bestemme låneberettigelse og rentenivå.

Leie - Hvis du prøver å leie i et konkurransedyktig marked, tror du bedre at kredittpoengene dine blir en stor faktor. Utleiere ønsker ansvarlige leietakere som vil betale på tid og ta vare på eiendommen deres. Siden en kreditt score er et mål for ditt finanspolitiske ansvar, er det en god indikator på hvilken type leietaker du vil være. Nesten alle utleiere i større byer driver kredittkontroller på leietakere. Sen betaling og andre karakterer på kreditt kan koste deg den leiligheten du vil ha.

Forsikring - Mange hjem- og bilforsikringsselskaper bruker en versjon av kredittpoengene dine for å avgjøre premien din. Jo lavere kredittpoeng er, desto høyere er risikoen forsikringsselskapet tar på og jo mer du skal betale.

Arbeidsmuligheter - Vi ser igjen her at kreditt blir brukt som et mål på ansvar. Noen arbeidsgivere sjekker nå kredittrapporter for å ta en titt på dine økonomiske vaner. En spotty betalingshistorie kan holde deg fra drømmejobben din. (Potensielle arbeidsgivere må ha din tillatelse til å trekke din kredittrapport selv.) Videre, hvis du planlegger å holde en jobb som krever sikkerhetsgodkjenning, må du ha god kreditt eller du kan miste muligheten.

Hvordan sjekke, overvåke og forbedre kredittpoengene dine gratis

Nå som vi har dekket nøyaktig hvorfor kredittpoengene dine har betydning, har jeg noen gode nyheter for deg: uansett hvor lite eller hvor dårlig kreditt du har er det noen enkle ting du kan gjøre for å forbedre det.

Ditt første skritt er å vite nøyaktig hvor du står.

Du kan gå gjennom denne linken for å få din gratis kreditt score fra Credit Sesame. (Det tar bare et par minutter å registrere deg så gå dit og se hvor du står hvis du ikke allerede vet det.)

Når du vet din kreditt score må du forstå hvordan tallet beregnes ....

  • Betalingshistorikk 35%
  • Beløp skyldte 30%
  • Lengde på kreditthistorikk 15%
  • Nytt kreditt 10%
  • Kredittmix 10%

Som du kan se betalingshistorikken din og beløpet du skylder utgjør en hel del 65% av kredittpoengsummen din! Dette betyr at de to viktigste tingene du kan gjøre for å forbedre kredittpoengene dine er å alltid betale dine regninger til rett tid og å redusere mengden av gjeld du har, forutsatt at du har en høy gjeldsbelastning.

(Et godt kredittutnyttelsesforhold er et sted mellom 1-20%. Kredittfordelingsforholdet er forskjellen mellom hvor mye gjeld du har og hvor mye kreditt du har til disposisjon.)

Fokus på å gjøre betalinger i tide, få et godt håndtak på gjeldssituasjonen din og ikke søke om ny gjeld, med mindre det er nødvendig og når det er godt planlagt. Andre ting som lengden på kreditthistorien din og kredittmiks syk faller på plass over tid.

Det er også tilrådelig å fortsette å overvåke kredittpoengene dine.

Hvis du registrerer deg med Credit Sesame, kan du overvåke kredittpoengene dine månedlig, få personlige tips og verktøy, og motta gratis kreditt- og svindelvarsler.

Mens du forbedrer kredittpoengsummen, er du ikke rask eller enkel, trinnene du trenger å ta er enkle. Hold deg til planen og overtid vil du se en betydelig forbedring.

Denne artikkelen ble brakt til deg av Credit Sesame, men alle meninger er våre egne.

Foto Kreditt: wirojsid / 123RF arkivfotografi

Skrive Inn Din Kommentar