Mat

Er dyrt sjokolade verdt prisen? Vi tastet 5 merker for å finne ut

Er dyrt sjokolade verdt prisen? Vi tastet 5 merker for å finne ut

På The Penny Hoarder er vi ikke fremmede for det harde arbeidet med prissammenligning.

Vi løper rundt til forskjellige dagligvarebutikker for å sikre at vi alltid får de beste prisene. (Og når vi finner ut det hjelper vårt dagligvarebudsjett, vil vi til og med regelmessig besøke to eller flere butikker hver uke.)

Vi har gjort fotverket for å finne ut det mest verdifulle lagerklubbmedlemskapet, og legwork-ordspillet - å finne ut de beste billige leggings.

Det er ikke alltid lett, og det kan være tidkrevende, men å finne det aller beste tilbudet er alltid verdt det.

Så da vi ble møtt av dette viktigste spørsmålet, visste vi at vi var opp til utfordringen, så tøff som jobben kan være.

Er dyr sjokolade faktisk verdt det?

For å svare på dette ambisiøse spørsmålet, Jeg tilbrakte en hel morgen med å fôre sjokolade til mine blindfoldede kolleger og spurte dem hva de trodde. For vitenskap.

(Ja, jeg elsker jobben min.)

Vi valgte fem typer melkk sjokolade på varierende nivåer av fancy og bekostning, som alle er tilgjengelige landsomfattende på dagligvarebutikker.

Full avsløring: Jeg er virkelig mer av en mørk sjokolade person, meg selv.

Og selvsagt kan du enkelt finne dyrere, mer avansert sjokolade under glass på din lokale gourmetchocolatier - eller tilbringe en pakke på en premium, mørk sjokolade med enkel opprinnelse.

Men vi ønsket å sammenligne søtsaker du ville bestemme mellom når du går til hjørnebutikken for å stille din søte tann klokka 11.00. på en tirsdag. (Ikke bekymre deg, ingen dom her ... vi er der med deg!)

Dette er hva vi oppdaget.

Hersheys Milk Chocolate: 54 cent per unse

Selv om det er ganske billig, måtte vi bare inkludere denne tidløse klassikeren. Det er så godt elsket og nostalgi-inspirerende det mange av våre smakere var i stand til å identifisere det riktig, blindfoldet og alt!

Mens vår mellomstore bar koster 54 cent per unse, kan du finne disse ting enda billigere.

På CVS rundt hjørnet fra kontoret - som ikke er akkurat den beste handelen butikken i byen - fant vi en 7 ounce Hersheys bar som brøt sammen til bare 46 cent per unse.

Men Selv om våre smakere anerkjente Hersheys, stemte ingen av dem som favoritt etter å ha fullført smaken.

Faktisk, når du smaker det ved siden av andre sjokolader av høy kvalitet, kalte tastere det "grunnleggende" og "for søtt." Noen sa at teksturen var kalkaktig etter å ha prøvd de glatte, pricier barer, og en nevnte at Hershey smeltet på henne fingrene raskere enn andre stolper.

TPHs seniorredaktør Heather van der Hoop oppsummerte det bra: "Det bare ... smaker som det som kommer i din Halloween-veske hvert år."

Kjennelse: Denne rimelige klassikken er en go-to (spesielt på påske og Halloween), men det kan være verdt å oppgradere nå og da.

Cadbury Dairy Milk Chocolate: 71 cent per unse

Det britiske svaret på en amerikansk klassiker som Hersheys klare gamle Cadbury melke sjokolade er ganske billig også.

Selv om 3,5 ounce baren jeg kjøpte for $ 2,49 ved CVS kom ut til 71 cent per ounce, så jeg senere på samme størrelse på Publix for bare $ 1,89, som ville ha vært den samme 54 cent per unse som vår Hersheys bar.

Tasters 'reaksjoner var omtrent på nivå med prisen - lignende, hvis litt oppgradert.

Mange kommenterte at Cadbury var "kremere" enn Hersheys de hadde smakt før, hvis tekstur virket "chalkier" i sammenligning. Men et par medarbeiderne nevnte at Cadbury hadde en tendens til å sitte fast i tennene deres, i stedet for å smelte i munnen som andre.

Helt få var skeptiske: "Jeg er ikke sikker på om jeg er en fan," sa redaksjonær intern Jacquelyn Pica.

Og direktør for fotografering Sharon Steinmann trakk ikke slag, kaller Cadbury "veldig kjedelig." (I hennes forsvar vokste Steinmanns ektemann i Venezuela, så hun vet en eller to ting om god sjokolade.)

Jeg går videre og legger kortene mine på bordet, skjønt: Cadbury var min favoritt av gjengen, selv om jeg ikke gjorde min smakende blindt. Jeg var imidlertid alene i min hengivenhet.

Bedømmelse: En litt annerledes opplevelse enn Hersheys, men lik på et kvalitetsnivå (og i pris).

Hvis du skal til en billig, vil det heller fungere - det avhenger bare om din smak kjører mer i USA eller USA.

Dove Milk Chocolate: 75 cent per unse

Yup, du kan få en stolpe med samme Dove-sjokolade du kjøper av posen (individuelt innpakket med folier hvis "løfter" er mer sykelig søtt enn noen melk sjokolade kan noensinne håpe å være).

Og denne pricier baren var den første av sjokolade som viste et nivå av kompleksitet, ifølge medarbeiderne.

Vår administrerende redaktør Alexis Grant kalte det "litt bitterere" enn andre alternativer, men på en god måte. "Det er mindre flatt," sa hun. "Jeg vil gjette det er dyrere."

Juniorforfatter Carson Kohler sa at smaken var "mer tilstede og kompleks", og mindre søt enn Hersheys eller Cadbury.Hun sa også Doves tekstur var rikere og litt fastere enn de andre stolpene hun hadde prøvd. (Kohler var en av de to smakerne som regnet Dove som favoritt.)

Personaleforfatteren Dana Sitar konkluderte umiddelbart baren "[felt] fancier" i form alene, før du smaker det selv. Baren bryter inn i Dove kjente små kupler, og det kan mangle noen intrigue firkantede rektangler.

I alle fall er det ikke så oppriktig søtt som mange andre alternativer, uansett pris. Det er "ikke overveldende", sa redaktør og markedsføringsstrategi Kathleen Garvin. Det er sannsynligvis at kontoadministrator Hadley Seprish innrømmer at hun kunne "spise en hel pose."

Kjennelse: Fortsatt rimelig, dette er et flott alternativ hvis du vil ha en smakfull søt som er litt mindre grei og kjent. To av våre ni smakere kalt Dove deres favoritt.

Lindt Classic Oppskriftsmelk Sjokolade: 84 cent per unse

Denne sjokolade markerte vår første satsning inn i en mer "seriøs" verden, hva med Lindts sveitsiske linjer og elegant innpakning.

Men kanskje delvis på grunn av å ha begynt å smake med søtere alternativer - eller kanskje på grunn av en kjærlighet til god, gammel, søt amerikansk sjokolade, tok Lindt blandede reaksjoner fra vår mengde.

Garvin om oppsummerte det: "Jeg har kompliserte følelser om denne."

Seprish avviste det som "kjedelig"; senior forfatter Susan Shain sa til og med "smaker som ingenting" og utgjorde "bortkastet kalorier".

Igjen, våre medarbeidere kommenterte sjokoladeens form, som er flat og ren, til tross for den mer avanserte statusen: "Uncreative," sa Shain. "Ingen bonuspoeng for formen."

Men de som likte denne sjokolade egentlig likte det, og foretrakk det til alle de andre alternativene med en bred margin. For dem var Lindt et friskt ånde - eller i det minste ikke-ganske-så-cloyingly-søt-luften.

"Denne er fantastisk," sa van der Hoop. "Det smaker som en høyere kvalitet sjokolade." Hun sa også at det smeltet godt i munnen hennes.

Det var også Grants favoritt, hun sa at den hadde "riktig mengde søthet."

Bedømmelse: Hvis du ville ha en oppgradert opplevelse og din søte tann er en berøringsskjerm som andre, er Lindt et rimelig sveitsisk sjokoladealternativ - og det var favoritt for to TPH-ansatte.

Men hvis du bare trenger å tilfredsstille et enkelt ønske om søtsaker, kan du sannsynligvis komme seg unna med å bruke mindre.

Godiva Melk Sjokolade: 99 cent per unse

På nesten en full dollar per unse var dette langt unna den mest pricy sjokolade vi tasted.

Men som det viser seg, får du det du betaler for.

Denne baren var favoritt av fem av våre ni deltakere - mer enn halvparten!

Men ifølge deres beskrivelser er den overveldende preferansen for Godiva fornuftig. Denne baren syntes å bringe all sødme og kremhet av rettferdig, billig melkk sjokolade som Hershey til et forhøyet nivå med større dybde av smak.

Alle elsket tekstur, beskriver den som kremaktig, smelter og glatt.

Det vant seg selv over vår nyutnevnte bosatte sjokoladesnip, Steinmann, som sa at Godiva "smaker som europeisk sjokolade: Nice og søt, men med litt kropp og smak til det."

Kjennelse: Selv om pricy, er denne baren verdt hver krone - Selv om det ikke var en enstemmig favoritt, vant det med et voldsomt skred. Hvis du virkelig vil opp for ante, bør du vurdere å shelling ut for å prøve.

Tross alt, hva bedre grunn til å hakke pennies enn å bruke dem på fantastisk sjokolade?

Din sving: Hva er ditt favorittmerke av melksjokolade?

Jamie Cattanach er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hennes skriving har også blitt omtalt på The Write Life, Word Riot, Nashville Review og andre steder. Finn @JamieCattanach på Twitter for å bølge hei.


Skrive Inn Din Kommentar