Penger

Et selskap som kreves ansatte til å ta ferie. Her er hva som skjedde neste

Et selskap som kreves ansatte til å ta ferie. Her er hva som skjedde neste


Med voksende forskning som støtter ønsket om balanse mellom arbeid og liv, kommer mange bedrifter med innovative måter å gjøre ansatte fornøyde og fortsatt opprettholde produktiviteten.

Medisinsk forsikring og fleksible arbeidstimer er viktige, men betalt avgang konsekvent rangerer høyt på listen over fordeler ansatte verdsetter mest.

Noen bedrifter tilbyr ubegrenset ferie tid for å oppmuntre balanse mellom arbeid og liv, men det kan faktisk føre til at ansatte tar enda mindre tid.

Luftfartsstrategi-firmaet SimpliFlying bestemte seg for å ta tak i paradokset ved å eksperimentere med en obligatorisk avgangspolitikk designet for å finansielt påvirke ansatte som ikke tok ferietiden de hadde tjent.

Selskapet betalte bare folk for sin tid hvis de også slått av arbeids-e-post, meldingsplattformer og andre metoder som arbeidstakere bruker for å holde kontakten med kontoret.

Det kan virke som en strålende perk - men er det?

Obligatorisk tid av høres bra ut i teorien

Selv om det er sjeldent, er obligatorisk fridag ikke en helt ny ide. For eksempel, Federal Deposit Insurance Corp. mandater at arbeidstakere i finansnæringen tar av to påfølgende uker med arbeid som en del av sin svindelbeskyttelsespolitikk.

Den største fordelen (forkaste ordspillet) av obligatorisk fridag er muligheten til å nyte ferien uten skyld. Tross alt er det ganske vanskelig å føle at du lar teamet ditt nede når sjefen din mandat ditt fravær.

SimpliFlying CEO Shashank Nigam sier bare 12 uker etter at feriepolitikken trådte i kraft, rapporterte ansatte allerede at de følte seg lykkeligere og mer produktive.

Mange skrev til og med blogginnlegg om hvordan de "endelig fant tid til å krysse ting fra sine bøttelister - endelig holde en kunstutstilling, lære et nytt språk, eller reise et sted de aldri hadde vært før," sier Nigam.

Men det er en downside Nigams eksperiment.

Obligatorisk feriepolitikk kan ikke være for alle

For å sørge for at lag aldri ble stående mens folk var ute av kontoret, SimpliFlying valgte ferie datoer for alle sine arbeidere i stedet for å la dem planlegge datoene de ønsket.

Prescheduled betalt tid kan ikke være en stor sak hvis du har en kjærlighet for spontanitet og wanderlust i hjertet. Men hvis du har familieansvar eller skoleplaner å vurdere, kan forhåndsplanlagt ferie ikke være en verdig fordel i det hele tatt.

Betalt tid er en arbeidsplass trend jeg håper vil fortsette å vokse. Diktat nøyaktig når ansatte kan ta ferie, skjønt? Jeg kan ikke få det bak.

Hva er meningen med å ta deg tid hvis jeg ikke kan koordinere det med folkene jeg vil bruke det med eller ting jeg planlegger å gjøre? Det virker helt kontraproduktivt for en stressfri ferie, hvis du spør meg.

Nigam sier at eksperimentet lærte ham at det er viktig å svinge ferie ganger, slik at lag ikke mangler for mange mennesker på en gang. Han bestemte seg også for å sende folk på ferie hver åtte uker i stedet for den opprinnelige syv.

SimplyFlying-ansatte må ha vært OK med forhåndsvalgte ferie datoer fordi Nigam ser ut til å være inkludert i den nye feriepolitikken.

Finn ditt arbeidssaldo

Selvfølgelig er det bare en del av å finne arbeidslivsbalanse ved å bruke opp tildelt ferietid.

Du kan også redusere arbeidsrelatert stress ved å regelmessig øve oppmerksomhet og huske at hvis jobben din virkelig stresser deg, er du i det minste ikke alene.

Lisa McGreevy er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun trenger aldri å bli oppfordret til å ta ferie, men innrømmer at hun fremdeles sjekker sine arbeidsmeldinger når hun er ute.

Skrive Inn Din Kommentar