Penger

Amazon Spark er akkurat som Instagram, bare det vil tømme lommeboken din

Amazon Spark er akkurat som Instagram, bare det vil tømme lommeboken din

Husk når du kan bla gjennom Facebook uten å se en nyhetsmating tilstoppet med annonser for noe du så på nettet i forrige uke?

Husk når ingen kunne betale for innlegg på Instagram, forlater den usynlige hånden for å kontrollere tidslinjen til søte valpbilder?

Det er som alle sosiale nettverk der ute prøver å få deg til å bruke penger - inkludert det nyeste, som synes å eksistere for det eneste formålet med å plassere mellom deg og dine penger.

Amazon Spark er en mashup av Facebook, Instagram og Pinterest, inviterer deg til å legge inn tekst og bilder relatert til produkter du har kjøpt fra megaretailer. Du må være et Prime-medlem for å legge inn innhold eller kommentar.

Det er søtt. Det er enkelt å bruke. Og hvis du liker å handle, er det farlig.

Amazon Spark: Det sosiale nettverket vi egentlig ikke trenger

Amazon Spark er gjemt i funksjonene til iOS Amazon-appen, hvor den lever utelukkende for nå. Velg dine favorittbrukelige interesser, og bla deretter for å se stiliserte, handlebare livsstilsbilder fra enkeltpersoner, merker og, tør jeg si det, influencers.

Det er riktig. Akkurat som Federal Trade Commission har begynt å knekke på kjendiser som forsømmer å utlevere produktplaceringer på deres Instagram-kontoer, kommer en ny sosial kanal som allerede har fått opp med annonser.

Mens utvalgte influencers har blitt invitert til å legge inn sponset innhold, tilbyr Spark ennå ikke et alternativ for vanlige Joes og Janes å tjene penger på å dele bilder av deres favoritt Amazon-produkter.

Amazon planlegger imidlertid å belønne Gnist "entusiaster" (aka brukere) med merker, hvilke TechCrunch notater signalerer et trekk unna å ringe ut "Top Reviewers" på nettstedet. Men disse merkene er sannsynligvis bare for show, for alltid. Amazon har også nylig begynt å la brukerne dele sine gamle tekstbaserte produktanmeldelser på deres Spark-profiler. (Amazon kan ikke muligens nix tradisjonelle vurderinger som ga oss disse største hits ... kan det?)

Annonser eller ikke, Amazon Spark er som godteri for den aspirerende shopperen, og prøver å få akkurat det rette utseendet på skapet sitt, hjemme eller sosialt liv.

Og ved å bo på nettverket - sammen med smilene og kommentarene - i Amazon-appen, holder selskapet deg der den ønsker deg: ser på produktene hele tiden.

Lisa Rowan er forfatter og produsent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar