Liv

Denne mamma fant en gratis måte å spare timer på apoteket (og noen penger)

Denne mamma fant en gratis måte å spare timer på apoteket (og noen penger)

Zarinah Francois hatet å gå til apoteket. Hadde det. Hun måtte gå hele tiden, og det var et mareritt hver gang.

Den 37 år gamle California-moren på fem måtte gå til apoteket mye for å hente medisiner for seg selv og hennes vedtatt 6-årige datter. Zarinah har lupus, og hennes adopterte datter har cerebral parese.

Zarinah tar åtte medisiner i måneden for å administrere lupus nefritt, en smertefull og plagsom nyrebetennelse. Hennes datter Isabella har seks medisiner for sine egne symptomer.

Heldigvis er Zarinahs ektemann en brannvesenets kaptein, så familien har helseforsikring. Og California's Medicaid-program betaler for Isabellas cerebrale parese.

Likevel betydde en familie på syv med 14 resepter mange turer til apoteket. Zarinah husker dem godt.

"Jeg tilbrakte mesteparten av tiden på apoteket!"

Flashbacks til apoteket

"Jeg må shoppe for å se hvem som bærer hver medisinering," husker hun. "Alt dette løper rundt, ringer rundt, plukker opp medisiner, noen ganger faktisk å måtte gå inn i butikken for å vente i lange linjer. Deretter finner du ut at den ikke er på lager, eller den har ikke blitt godkjent ennå. Du må komme tilbake i morgen og vent igjen. "

"Det var en slik smerte i nakken."

Hun endte opp med å finne to forskjellige apotek, Rite Aid og Walgreens.

Noen ganger Rite Aid fordi de hadde medisiner som Walgreens ikke gjorde. Noen ganger Walgreen er fordi de var bedre på fakturering Medicaid.

Denne harried mor på fem husker andre problemer som pleide å forsinke henne på apoteket:

"Labs er ikke åpne. Venter på at seniorapoteket er tilgjengelig for godkjenning av medisinsk resept. Lang venter på telefonen for å høre at det er fire samtaler foran deg for å se om reseptet er klar for henting. "

Her er hvor mye av et problem det var:

"Denne prosessen ville være så lang, ofte ville jeg bare gå uten meds på grunn av apotekets forsinkelser."

Når det er bare for mye av en trøbbel

Hun er langt fra alene.

Nesten halvparten av alle amerikanere - 119 millioner mennesker - tar reseptbelagte piller, ifølge U.S. Centers for Disease Control.

Forbrukerne er tvunget til å håndtere problemer med flere resepter alle av seg selv. På grunn av vanskeligheter, opptil 20% av forbrukerne ikke konsekvent fyller sine forskrifter.

Folk som ikke tar pillene, forårsaker $ 100 - $ 300 milliarder i helt ekstra, helt unødvendige medisinske kostnader hvert år.

Alle disse kampene førte Zarinah til å prøve noe annerledes.

Gjør den Heavy Lifting som en boss

Det var et og et halvt år siden.

I dag bruker hun Phil, en online reseptbelagte leveringstjeneste som prøver å endre måten folk får medisiner på - ved å gjøre det enklere.

Bunnlinjen: Zarinah bruker Phils app til å planlegge automatiske påfyll for familiens 14 forskrifter. De kommer i postkassen sin, akkurat slik. Boom boom boom.

Best av alt: Phil tar på seg bryet med å koordinere med apoteker, leger og forsikringsselskaper. Det gjør den tunge løftingen, selv fylle ut papirarbeid.

"Det meste av stresset med reseptbelagte medisiner handler med forsikringsselskaper," sier Zarinah. "Phil gjør alt legworket."

Hun setter spesielt pris på hvordan Phil hopper gjennom alle de byråkratiske hoops som kreves av California Children's Services, et statsprogram for alvorlig funksjonshemmet eller syke barn, som betaler for Isabellas cerebrale paresemedisiner.

"Vanligvis sier de andre apotekene at det ikke kan gjøres. Det blir veldig stressende, sier hun. "Med Phil gjør de alt."

Nøtene og boltene

Her er hva annet hun hadde å si om Phil:

  • Hennes forskrifter sendes i diskrete, polstret pakker.
  • Det er i utgangspunktet gratis. Hun betaler ingenting mer enn hennes vanlige copays, og levering er gratis.
  • Reseptbelagte fyllinger kommer en uke eller to før hun går ut.
  • Hun er i stand til å snakke med Phil-ansatte online når hun trenger det. "Kundeservice ser ut til å være døgnet rundt," sier hun. "De svarer nesten alltid med en gang via appen."
  • Hun viser at hun sparer $ 30 til $ 100 i måneden ved ikke å bruke penger på varer hun ikke trenger hos apotek.

Så, hvilke råd vil denne veteranen fra apotekskrigen gi andre til å vurdere å gjøre denne bryteren?

"Hvis Phil blir tilbudt i ditt område, bruk det," sier hun. "Det vil spare deg for gass, penger, tid og stress."

Mike Brassfield ([e-postbeskyttet]) er en senior forfatter på The Penny Hoarder. Jo mer senior han får, jo flere resepter han har.

Skrive Inn Din Kommentar