Liv

Vet du hva som er i lommeboken din?

Vet du hva som er i lommeboken din?

I forrige uke hadde en bekjent min pung stjålet. I den hadde hun hele livet av personlige økonomi ting: ID, kredittkort osv. Innen timer, den som stjal det hadde brukt hennes kort, og hun har hatt å tilbringe timer hver dag siden kampen mot tyveri ved å ringe banker, skrive brev , etc. Det er virkelig fryktelig. Men det som gjør det enda verre er at hun hadde sitt trygdekort i lommeboken hennes, så denne kriminelle vil mest sannsynlig stjele hennes identitet og åpne opp kredittkort og andre ting i hennes navn.

En forebyggende dose

Mens det ikke er noe du kan gjøre for å unngå at din veske eller lommebok blir stjålet, er det noen enkle trinn du kan ta for å beskytte deg mot fremtidig skade. Og det begynner hjemme før du tar din veske eller lommebok ut av huset.

1. Opprett en liste over alt i pung eller lommebok. Du bør liste opp alt du har i det, fra ID til video utleiekort, til og med bilder av familie og kosmetikk. For alle kredittkort og debetkort, skriv ned kontonummeret og telefonnummeret på baksiden av kortet slik at du kan ringe. Det samme gjelder for alle andre kort også, skriv ned nummeret. For eventuelle ID-er, må du kontrollere at ID-nummeret er skrevet ned, så vel som utløpsdatoen.

2. Mens du ser på vesken din eller lommeboken, fjern disse elementene. Det er noen ting du aldri bør bære i vesken din eller lommeboken. Hvis du gjør det, ta dem ut umiddelbart og oppbevar dem på et trygt sted hjemme.

  • Trygdekort
  • Pass
  • Kontonumre og / eller passordliste
  • Postkasse eller bankbokser

Du bør også vurdere å aldri bære sjekker, da de lett kan smidges hvis de blir stjålet (hold deg til et debetkort i stedet), og bare bære 1-2 kredittkort om gangen. Et godt valg ville være å beholde et Visa / Mastercard og et Amex-kort, siden noen kjøpere er svært enten / eller om hvilke typer kort de tar.

Hva å gjøre hvis din pung eller lommebok er stjålet

Hvis det verste skjer, her er trinnene du bør følge.

1. Ring politiet og legg inn en rapport. Det er viktig å legge inn en politirapport slik at du ikke blir offer for identitetstyveri, og hvis politiet senere finner kriminelle, blir det lettere å påtale seg. Videre kan enkelte banker og kredittkortsutstedere be om at du sender dem en kopi av politirapporten som bevis, slik at når du bestrider bedrageriske anklager, har du bevis på at identiteten din ble stjålet. Den triste delen av identitetstyveri er at det kan være et slag i mange år. Pass på at du beholder en kopi fordi du kanskje må sende selskaper et kopieringsår fra nå.

2. Ring alle kredittkort- og debetkortutstedere fra listen. Pass på at du ringer dem og fortell dem at vesken din eller lommeboken ble stjålet. Alle utstedere har planer på å håndtere denne typen situasjon. Du må ha varsler plassert på kontoen din og nye kort som er utstedt til deg. Hvis det allerede er gjort kostnader, må du formelt bestride dem skriftlig, og sannsynligvis sende en kopi av politirapporten.

3. Rapporter ditt manglende ID-kort. Rapportering og gjenutstedelse av identifikasjon varierer etter stat, men det er viktig at du raskt gjør det fordi du trenger en ID så ofte i livet.

4. Ring til de 3 største kredittbyråene og be om svindelvarsel. For å forhindre at noen åpner kontoer uten din kunnskap, legg inn et svindelvarsel så snart som mulig. Dette svindelvarselet krever at kreditorer bekrefter identiteten din før du godkjenner kreditt. Du kan kontakte de store byråene her:

  • Experian: 1-888-Experian
  • Equifax: 1-800-525-6285
  • Trans Union: 1-800-680-7289

5. Hvis du hadde nøkler i vesken din, endre låsene dine. Og hvis du ikke var hjemme på den tiden din veske ble stjålet, kom en venn eller politimann hjem med deg når du går for første gang. Hvis tyven har din adresse og nøkler, har de veldig bra gått for å stjele flere ting. Endre deg låser samme dag, og få en eskorte med deg til den er ferdig.

6. Hvis du hadde sjekker i vesken din, kan du kontakte de store kontrollbekreftelsestjenestene. Ikke bare bør du umiddelbart kontakte banken din og lukke sjekkkontoen din (nye kontonumre fungerer ikke for tradisjonelle bankkontoer). Du må også kontakte Kontroll Verification Services som forhandlerne bruker. Ifølge FTC, er det ingen føderal lov som begrenser dine tap hvis noen får dine sjekker og forfalske signaturen din. Imidlertid har mange stater lover. Men for å beskytte deg selv, gi disse tjenestene en samtale:

  • TeleCheck: 1-800-710-9898
  • Certegy: 1-800-770-3792
  • Internasjonale kontrolltjenester: 1-800-631-9656

7. Til slutt, ca 3 måneder senere, trekk din kredittrapport gratis. Du bør vente tre måneder for å sikre at enhver aktivitet som kan ha skjedd, vil bli lagt ut på rapporten. Hvis du gjør det for tidlig, kan du kanskje tro at alt er greit, når det faktisk er, har rapporten ikke blitt oppdatert ennå. Du kan få en gratis rapport hvert år fra Annual Credit Report.com, og se etter mistenkelig aktivitet som ikke er fra deg.

Forhåpentligvis skjer dette aldri med deg. Men identitetstyveri forekommer, og det rammet over 10.000.000 amerikanere i 2010. Det er et stort antall. En unse forebygging kan gå langt for å gjøre utbedringen mye lettere.

Lesere, har du noen gang vært offer for identitetstyveri? Eventuelle andre råd du vil dele?

Skrive Inn Din Kommentar