Penger

Ikke alle kredittreparasjonsbyråer er likeverdige. Slik unngår du svindelene

Ikke alle kredittreparasjonsbyråer er likeverdige. Slik unngår du svindelene

Hvis du finner deg selv med en lavere enn ønskelig kreditt score, kan det være fristende å hoppe på det første tilbudet du får for hjelp. I stedet bør din høyeste prioritet være å finne et anerkjent og legitimt kredittreparasjonsbureau.

Å ha god kreditt kan spare tusenvis av dollar i det lange løp, da det er en av de viktigste faktorene som långivere bruker til å bestemme om du skal låne penger eller ikke.

Så, hvem kan du slå til hvis du finner deg dårlig kreditt? Hvilke kreditt reparasjon byråer er legit? Hvordan kan du unngå å bli svindlet?

Vi ønsket å finne ut, så vi snudde seg til to eksperter for å lære mer om kredittreparasjonsbureauer, hva de gjør og hvilke som skal unngås hvis du befinner deg i gjeld.

Gjeldsforvaltning Organisasjoner

Kredittreparasjonsbyråer kan hjelpe deg med å øke poengsummen din på to måter: ved å hjelpe deg med å administrere og betale av gjelden din, og ved å bestride negative elementer på kredittrapporten din.

La oss snakke om gjeldsstyringsstrategien først. Denne typen kredittreparasjon innebærer god gammeldags hardt arbeid - ingen snarveier.

Hvis du er seriøs med å forbedre kredittpoengsummen, må du også være seriøs om å administrere økonomien din bedre. Disse gruppene kan hjelpe. Mange av dem er nonprofits, noe som betyr at deres primære mål er utdanning, og ikke tjener penger på deg.

"Vi oppfordrer forbrukerne til å engasjere seg i selvhjelp for å reparere egen kreditt," sier Thomas Nitzsche fra Clearpoint Credit Counseling Solutions, en ideell organisasjon basert i Atlanta.

"Å forstå hva som utgjør en kreditt score og bygge gode økonomiske vaner vil være til nytte for dem i det lange løp i stedet for å søke den hurtige (og ofte midlertidige) reparasjonen av et kreditt reparasjonsfirma."

Først vil de få en følelse av ditt fullstendige økonomiske bilde før du informerer deg om alternativene dine.

Sjansene er at hvis kredittpoengsummen er på toalettet, har du også noen gjeld. Det kan være et godt sted å starte, sier Nitzsche.

"Effektiv styring av gjeld kan hjelpe deg med å øke din egen kreditt score økologisk," sa Nitzsche.

En organisasjon som Clearpoint kan hjelpe deg med å sette opp en tilbakebetalingsplan ved å fungere som koordinator mellom deg og dine kreditorer. En kredittrådgiver kan hjelpe deg med å senke renten og de totale månedlige utbetalinger.

En annen fordel med en gjeldshåndteringsplan er at den gir deg mulighet til å gjøre en klumpbetaling som selskapet distribuerer til kreditorene dine - ikke lenger å holde øye med dusinvis av regninger og forfallsdato.

I gjennomsnitt kan en gjeldshåndteringsplan redusere interessen din med halvparten og senke de månedlige utbetalingene med 20%, sa Nitzsche.

Å få på en betalingsplan (som også kan lindre den følelsen av drukning i gjeld) er nesten garantert å øke kredittpoengene dine også.

"I gjennomsnitt øker klientene sine kredittpoeng med 106 poeng i de første 36 månedene hvis de holder fast i sine betalinger," Nitzsche sa.

Det er en månedlig avgift for en gjeldshåndteringsplan som den ene Nitzsche beskriver, men den skal aldri overstige $ 50 per måned, sa han.

Bestrider negative elementer på kredittrapporten din

Andre kreditt reparasjon byråer er for-profit selskaper som bidrar til å forbedre poengsummen din ved bestrider bestemte elementer på kredittrapporten din.

Disse selskapene starter med en detaljert gjennomgang av dine kredittrapporter fra de tre store kredittbyråene: Equifax, Experian og Transunion. Deretter utarbeider de tvistbrev til byråene, motsetter seg de negative elementene på kredittrapporten din.

"Ved lov har du rett til å bestride disse negative elementene," ifølge Lexington Law Firm, som har hjulpet forbrukerne med å forbedre sin kreditt siden 1991.

"Eventuelle negative noteringer du føler kan være unøyaktige, ubegrensede, misvisende, ufullstendige, tvetydige, uverifiserbare, partisk eller uklare kan bestrides med kredittbyråene. Hvis varen ikke kan verifiseres, må den fjernes fra kredittrapporten din. "

Hva betyr "unverifiable"? La oss si at en av dine kreditorer gikk ut av virksomheten - det er ingen måte for byråene å verifisere et element på rapporten fra kreditoren, så de må fjerne det aktuelle elementet.

Disse byråene er også vedvarende. Hvis negative elementer ikke umiddelbart fjernes fra kredittrapporten, vil Sky Blue Credit Repair fortsette å bestride dem for å "maksimere sannsynligheten for å oppnå ønsket resultat", ifølge selskapets nettsted.

Disse selskapene krever en oppstartsavgift, som kan variere fra $ 20 til $ 100, og en månedlig avgift på $ 59 til $ 90. Noen av dem gjør deg ikke lønn til du ser resultater, mens andre har pengene tilbake-garantier hvis du ikke er fornøyd med deres tjenester.

Slik Spot en svindel

Uansett hvilken rute du velger for å forbedre din kreditt score, hvordan vet du om du jobber med en legitim organisasjon? Se etter noen telltale tegn.

Det høres åpenbart nok, men ditt første skritt burde være Googling selskapet eller organisasjonen etter navn. Hvis det er legitimt, sjansene er at det har et veletablert nettsted.

"Å søke et byrå med lang historie og med positiv tilbakemelding fra forbrukerne er også viktig," sier Nitzsche."Et enkelt Google-søk kan fortelle deg mye om en organisasjon, og hvis du ikke finner noe i det hele tatt, er det et stort rødt flagg."

Selskapet har sannsynligvis blitt vurdert av Better Business Bureau, og selskaper med høye karakterer fra BBB fremmer ofte den poengsummen på deres nettsteder.

Vurder hvor du hørte om selskapet. Var det reklame på TV sent på kvelden, og hevdet å jobbe mirakler? Lærte du om det fra en anerkjent nyhetsorganisasjon?

En annen god ting å spørre deg selv: Hvor lenge har dette selskapet eller organisasjonen vært? Mange av de mest legitime kredittreparasjonsbureauene er veletablerte og har et godt bevis på å hjelpe forbrukerne.

"Bedrifter som lover raske løsninger på ting som" kredittreparasjon "eller" gjeldsgjennskap ", bør nærmer seg med stor forsiktighet eller unngås helt, sier Bruce McClary, talsmann for National Foundation for Credit Counseling.

"Ingen kan garantere at gjelden din vil bli helt tilgitt, eller at du vil oppnå en perfekt kreditt score ved å bruke deres tjeneste."

McClary la til at disse organisasjonene eller selskapene bør være på forhånd om detaljene i deres tjenester - du bør vite nøyaktig hva du får for pengene dine, og hvordan tjenesten fungerer.

Han anbefalte også å lete etter akkrediterte organisasjoner eller de som støttes av en medlemsorganisasjon, som National Foundation for Credit Counseling eller Council on Accreditation.

Andre svindel taktikker: Selskapet lover å skape en ny identitet for deg, krever penger på forhånd, er uklart om sine tjenester og når det vil utføre dem, eller vil ikke angi hvor mye penger du skylder.

McClary sa at en vanlig svindel er for en organisasjon å falske knytte seg til et regjeringsprogram eller et byrå. Noen vil til og med prøve å få deg til å tro at det var en presidentdeklarasjon som førte til etableringen av et nytt regjeringsprogram, la han til.

"De kan også bruke direkte markedsføring taktikk som ser ut som offisiell statslig kommunikasjon," sa han. Hvis du ser denne typen svindel, "Det beste å gjøre er å rapportere dem til Forbrukerfinansieringsbyrå eller din statsadvokat."

Din sving: Har du noen gang jobbet med en kredittreparasjon eller gjeldsforvaltningsorganisasjon?

Sarah Kuta er utdannelsesreporter i Boulder, Colorado, med en forkjærlighet for helgedrift, oppussing av møbler og gode tilbud. Finn henne på Twitter: @sarahkuta.


Skrive Inn Din Kommentar