Penger

Kjærlighetspotjoner er virkelige - og denne kvinnen gjør en levende selger dem

Kjærlighetspotjoner er virkelige - og denne kvinnen gjør en levende selger dem

Mara Fox var alltid interessert i parfymering, men ingen formell trening forberedte henne helt på den virksomheten hun ville tilbringe hennes livsbygning.

«Jeg hadde vært en kosmetisk tellerpike i mine tenåringer, men jeg kan egentlig ikke si at forberedt meg på dette,» forklarer Fox.

Hun la merke til tidlig, men duften til å "konstruere en atmosfære", sier hun.

For eksempel, "Hvis du vil at folk skal føle seg koselig og trygg, vil vanilje eller duften av varme kaker gjøre det hver gang. Duften av honning eller musk får folk til å tenke på sex. Friske, rene, grønne dufter er knyttet til suksess og respekt, etc. "

Da hun begynte å selge Love Potion Perfumes i 1986, var folk ikke særlig oppmerksom på dette fenomenet, forklarer Fox. "Jeg trodde jeg kunne introdusere (dufter) som noe en person kunne ta kontroll over for å skape en ønsket atmosfære eller aura."

Hun var så tidlig i spillet at faktisk ifølge hennes nettsted, Love Potion Perfumes "er de amerikanske registrerte varemerkeinnehavere av begrepet" Love Potion "for duftstoffer ... og er de eneste som er offisielt autorisert til å bruke denne setningen, inkludert variasjoner av uttrykket. "

Fox solgte første gang hennes concoctions fra en messe i Venice Beach, California. Av og til forgrenet hun seg til et messesenter, kunstners marked eller konvensjon, men hoveddelen av hennes lille virksomhet var den messen.

I 1995 kjøpte hun sin første datamaskin og ble koblet til World Wide Web.

"Det var da AOL var verden," sier hun. "Det var som AOL var et kjøpesenter, og WWW var et stort ødemark som omgir kjøpesenteret med ingenting for miles og miles."

Hun tok klokt sin virksomhet på nettet.

"Jeg var den eneste personen som gjør det jeg gjør når jeg først startet på nettet, og jeg har fortsatt viet kunder som først fant meg der og fortsatt er med meg i dag."

Hver duft selger for rundt $ 25 per 1/3-fluid-ounce flaske konsentrert olje, eller $ 35 for en unse spray. For mange dufter i selskapets faste linje, kan du også kjøpe et utvalg for $ 5.

Hva er en Love Potion?

Kombinasjonene og bruken av essensielle oljer virker uendelige.

Den opprinnelige Love Potion Parfyme alene har blitt manipulert for å produsere 18 varianter av forskjellige dufter og hensikter.

Originalen har til hensikt å "inspirere følelser av kjærlighet, lyst, lidenskap og lyst."

Love Potion Black er en rikere, mer erotisk blanding beregnet på forførelse, blant annet magiske egenskaper.

Love Potion Homme reagerer på menns "mørke mysterium", som inneholder woody dufter for å støtte ikke bare sexappell, men også klarhet, fokus og besluttsomhet.

Butikken kan til og med skryte av en blanding Love Potion # 9 - hvilken Fox skapt med Mike Stoller og Jerry Leiber, berømt sangskriving og produserer duo bak sangen (registrert av The Searchers i 1959) som gjorde den fiktive potjonen kjent.

Stoller og Leiber nærmet seg Fox i midten av 1990-tallet, ifølge produktbeskrivelsen. "Paret var medvirkende til å velge duften", som er en muskier versjon av den originale duften for både menn og kvinner.

"Konseptet er på vei i verdensbevisstheten, sier Fox," ... men jeg vil si at det fortsatt er et felt i sin barndom. "

Mens vitenskapen bak aromaterapi og virkningen av essensielle oljer på helse og humør er lite og tilbyr blandede anmeldelser, har de som bruker produktene en tendens til å evangelisere sine resultater.

En Perfumerie-kunde, under brukernavnet rain_dancer, rapporterer en økt tillit mens du sporter Honeyed Love Potion med Gotcha! som hjalp dem med å nærme seg en professor med et problem på vegne av sin klasse.

Tok deg! er en feromonformel som beskrives som "en sensuell seksuell attraktivitet, men enda viktigere med litt ekstra noe ... noe som kan hjelpe til med å ødelegge sin frykt, noe som hjelper ham med å gi slipp på hans inhiberinger, noe som kan hjelpe til med å knuse ham av den ubesluttsløse klippen og inn i dine armer."

"Jeg bestemte meg for å ha den i de siste par dagene med det formål å bruke Gotchaen til å knuse min indre mannlige mot å være mer i harmoni med den feminine og WOW, jeg vil si det fungerte ..." forklarer rain_dancer i anmeldelsen.

"Jeg er vanligvis veldig behagelig, så jeg føler at Gotcha hjalp meg til å føle seg avslappet og trygg nok til å snakke opp. Kanskje det gjorde inspirer min indre mannlige til å stå opp for meg. "

Hvis du er nysgjerrig på de magiske egenskapene til parfymer, forklarer en ansvarsfraskrivelse på nettstedet:

"Ingenting" av ingrediensene er avledet fra folklore og religioner verden over og over tid. Mens vi oppretter dufter med tilsiktet formål, er ingen garanti for suksess gitt eller underforstått. "

Bygge virksomheten

"Jeg startet virksomheten for 30 år siden og gjorde det en krone om gangen," sier Fox.

Da hun startet virksomheten, var Fox en heltidsmusiker, men "brøt" mesteparten av tiden. Hun brukte virksomheten til å finansiere sin musikk karriere.

Etter å ha gjort det i 20 år, sier hun: "En dag begynte det bare på meg: Hvis jeg ikke fortsetter å dumpe alt jeg tjener inn i musikkbransjen, kan jeg kanskje ha et fint liv."

Det var rundt 2007, husker hun, og hun bestemte seg endelig for å "trekke tilbake" fra musikk og fokusere helt på parfymeforretningen.

Kjører Love Potion Parfumer full tid, med liten sideinntekt fra musikkavgift, kunne Fox kjøpe sitt første hus i 2014.

De Love Potion Perfumerie Nettstedet har vært aktivt nå i 21 år og har forgrenet seg som nye markedsplasser oppstår.

"I disse dager er det plattformer som Etsy og Scotts Marketplace og til og med Amazon Handmade, som tillater håndverkere som meg et flott sted å starte og få sine kreasjoner sett og solgt."

Da hun startet virksomheten, var disse tjenestene ikke tilgjengelige, men hun anbefaler dem for håndverkere i gang i dag - spesielt de med lite oppstartspenger.

"Jeg har aldri hatt noen investorer og hadde bokstavelig talt ingen penger til å starte opp," hun sier. "Jeg investerte et par dollar i begynnelsen (rundt $ 25- $ 40) og holdt bare på å sette fortjenesten tilbake til virksomheten til den vokste og vokst.

"Virksomheten har ingen gjeld, og jeg har ikke rørt et kredittkort i godt over et tiår," forklarer Fox. "Vi bruker kun det vi har råd til, vi gjør ikke forsinket fakturering når vi kjøper, og vi aksepterer det heller ikke når vi selger våre kreasjoner engros. Vi gjør bare det vi har råd til, ingen urimelig risiko.

"Ingen tvil om at vi kunne ha utvidet seg raskere med reklamepenger og investorer, men vi er i en svært stabil posisjon som den er nå. Det er ingen wobbly pyramide av gjeld som de fleste andre bedrifter har. "

Butikken har vært på Etsy mindre enn to år, Fox rapporter, og har gjort over 2500 salg. Hun sier at de brakte mange kunder med seg. Suksessen med denne virksomheten ser ut til å lyve i stor grad i kundeloyalitet.

Bruke flere plattformer

I dag driver Fox forretningen med fire heltidsansatte og seks deltid "House Elves."

"Det er veldig hardt arbeid kreativt, så vi har fylt vår lille verden med svært kreative og raskt tenkende mennesker," sier hun om laget. "... Det tar en bestemt slags å holde tritt med oss, og vi er godt egnet som et lag."

Nettsiden, LovePotionPerfume.com, forblir selskapets viktigste kilde til salg, samt hjem til a samfunnet av mer enn 1700 medlemmer.

"Vi har et blomstrende forum med meldingsbrett hvor vurderinger deles, parfymer byttes mellom medlemmer, og folk kommer bare til å slappe av og snakke om deres daglige liv.

"Det er et av de mest unike samfunnene på nettet, siden jeg har en regel om atferd ... alle er ansvarlige for deres handlinger. Medlemmene er utrolig hyggelige og støttende til hverandre, nyttige i å gi anbefalinger og råd, sier Fox.

I tillegg til de elektroniske markedsplassene har de også kunnet åpne en butikk i Vancouver, Washington.

Hvert av disse salgsstederne tjener sin egen hensikt for håndverkere, så det er nyttig å ha elementer på flere hvis du har båndbredden for å opprettholde dem. Fox forklarer:

"Vi lister for det meste bare våre faste dufter på Amazon, fordi de har en veldig rask svingningspolicy. Ting må sendes innen 24 timer, og det kan vi bare gjøre hvis vi ikke trenger å gjøre ting fra grunnen til hver ordre.

"Etsy er der vi viser våre Going Going Gone parfymer og Private Editions - bare noen få flasker av hver ting, sist av sist.

"I butikken har vi parfymer - og de er fortsatt den største attraksjonen - men vi kommer til å selge alle de andre produktene vi lager som vi ikke regelmessig oversetter online: Smykker, magiske wands, krystaller, alle slags håndverk, håndlagde skjønnheter fra andre kunstnere, også våre bad og kroppsprodukter som såper og skrubber og kremer, forklarer Fox.

Nøkler til suksess

"Det som har vært viktigst for overlevelsen min, sier Fox," er innovasjon. "

Hun var i stand til å komme inn i duften og essensielle oljesektoren foran mange konkurrenter, og det hjalp henne med å bygge en lojal kundebase før industrien blåste opp.

"Mine mest vellykkede prosjekter har vært de hvor ingen andre gjorde det, men meg, og hvis folk ville ha det til det, måtte de komme til meg for det," sier hun.

Etter hvert som industrien vokser rundt henne, sier Fox at hun står overfor konkurranse fra copycats, som noen ganger har mer penger til forfremmelse.

"Jeg har funnet ut at den eneste måten jeg kan bekjempe dette på er å konstant innovere, å være en non-stop ide person med nye ting for folk å se og bli begeistret over hver eneste måned.

"Folk har kort oppmerksomhet spenner i denne digitale tidsalderen og trenger nye ting å bli begeistret over hele tiden. Hvis du bare laster et statisk nettsted med produkter som aldri endres, har kundene ingen grunn til å komme tilbake en gang, sier Fox.

Samfunnet hennes virksomhet fremmer også bidrar til en unik faktor mot suksess.

"De fleste bedrifter av denne typen bruker skapende blogger som innholdsforsyning, men vi tillater at våre kunder lager innholdet som folk kommer tilbake for å se hver dag, og vi belønner dem for det, sier hun.

Kunder kan tjene store kreditt for innlegging i fora, og mange har selv bygget sin egen lille fan base i samfunnet.

Innovasjonen stopper aldri, virker det. Fox sier at laget kommer ut med omtrent et dusin nye utgivelser hver måned - som å ta opp et album.

Lærdommene hun lærte som musiker, følger med på hvordan hun driver virksomheten nå, og låne ut til kreativiteten og innovasjonen av teamet hennes.

"Jeg driver denne virksomheten som om det var et band," sier Fox. "Alle våre peeps, vi kaller dem våre bandkamerater.

"Det vi gjør her er veldig kreativt og beveger seg veldig fort, vi er alltid på en tidsfrist, og vi kommer alltid sammen med nye ideer sammen, akkurat som når du skriver en sang som en gruppe."

Din sving: Har du vurdert å bygge en parfymerende eller annen kunstnerisk virksomhet?

Dana Sitar (@danasitar) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun er skrevet for Huffington Post, Entrepreneur.com, Writer's Digest og mer, prøver humor hvor det er tillatt (og noen ganger hvor det ikke er).


Skrive Inn Din Kommentar