Tilbud

Er det greit å kjøpe feriepresentasjoner på en butikkbutikk?

Er det greit å kjøpe feriepresentasjoner på en butikkbutikk?

Vi er alle kjent med butikkbutikker. Lang rack av brukte klær. Hyller stablet med tilfeldige knickknacks og housewares. Et uendelig utvalg av brukte bilderammer. Den sporadiske skatten som holder spenningen kommer tilbake.

Men i tykkelsen av høytiden, rammer vi på et spørsmål om etikette: Er det akseptabelt å gi noen en julegave du har kjøpt på en butikkbutikk?

La oss sette på våre Miss Manners hatter og finne ut.

Er det greit å gi gaver fra en butikkbutikk?

Noen kan si at det er en faux pas.

Din snooty tante Sadie kan godt slå opp nesen hennes på noen tidligere eide dødad du oppdaget på Goodwill. Andre på din handleliste er nok mer vant til å motta helt nye gaver ledsaget av gavekvitteringer.

"I fjor kjøpte jeg fire gaver fra Goodwill til å gi som julegaver. Det var noen blandede følelser, "leser Danielle Abeyta skrev i vår Facebook samfunnsgruppe.

"Noen mennesker likte og verdsatt gaver, men et par gjorde det ikke. De slags så ned på det på grunn av at det var brukt. "

Men det viser seg at mange av våre dedikerte Penny Hoarders er helt i orden med å kjøpe gaver i butikkbutikker - innenfor grunn.

"Jeg har gitt mine barn og ektemannsprodukter jeg har kjøpt brukthånd," sa Tonya Williams. "Jeg tror det avhenger av gaven. Jeg har funnet den mest fantastiske originale kunsten på speditørbutikker og ville være begeistret hvis noen fikk meg noe de trodde jeg ville elske. "

"Hvis det ser tattered eller brukt, ville jeg selvfølgelig ikke gi det," la Kathy Dion til. "Men hvis det er noe personen vil, ville jeg gjøre det."

Hvis du noen gang jakter på gaver i din lokale butikkbutikk, er du ikke alene. USA har om lag 3200 Goodwill butikker, 1200 Salvation Army familie butikker, nesten 400 St. Vincent de Paul Society butikker og utallige drift butikker som drives av individuelle kirker og veldedige organisasjoner. Som alle butikkene ser nesten alle av dem høyere trafikk i høytiden.

"Vi hører at" hvite elefant- "eller" Secret Santa "-gaver er populære på Goodwill, da folk ser etter uvanlige og morsomme gaver for å finne venner, familie og kolleger, sier Goodwill-talskvinne Lauren Lawson-Zilai.

Kjenn din målgruppe

Nøkkelen, thrift shoppers sier, er å vite hvem du kjøper for. Jo bedre du kjenner målets interesser, desto mer sannsynlig vil du finne en gave som passer dem.

Selvfølgelig er det alltid tilfelle, men det er enda viktigere når du kjøper hos butikkbutikker. Det er tøffere (og ofte umulig) å returnere en gave til en butikkbutikk enn, sier Macy.

"Det er hensiktsmessig hvis mottakeren mottar noe du sikkert vet, er hva de ville være interessert i," skrev Terry Boblet i vår fellesskapsgruppe. "Jeg ga en gang med vintage kanel og sukker shakers fra en butikkbutikk til sjefen min. Han likte 1950-årgangen. "

"Du må kjenne giftee," tilføyde Julie P. Brusca. "Jeg kjøpte et smykke kjede til kostyme på en videresalgsbutikk for en kjæreste, og hun elsket det. Men jeg vet at hun liker retro ting. Hvis noen foretrekker nye ting, ville jeg ikke risikere å gi dem noe brukt og prøve å spille det av. "

Billige julegaver til kjøp hos butikkbutikker

Leker: Hvis leketøyet virker, vil barnet ikke bryr seg om alle lagene av plastemballasje som den opprinnelig kom inn. Tørk av med desinfeksjonsduk, hold den i en gavepose, og du er god å gå.

DVDer og CDer: Sjekk etter riper.

bøker: De er så billige på sparsommelighet, og det er så stort utvalg.

Smykker: Ditto.

klær: Denne er tøffere. Du må kjenne mottakerens størrelse og smak. For kvinnene på listen, sørg for å sjekke ut båndene og skjerfene også.

Punger og poser: Du kan finne designer etiketter i overraskende god stand.

rammer: Hver sparsommelighet butikk overalt har et stort utvalg av innrammede plakater og kunstverk. Se etter kule, unike rammer. Hvis du ikke liker hva som er inne i rammen, skal du grøft det og erstatte det med et familiefoto eller en utskrift av din elskede favorittartist.

Gjør og ikke gjør

Å finne thrift butikker er en bris. Nonprofits som Goodwill, Frelsesarmen og St. Vincent de Paul Society har butikklokere på deres nettsider. Eller bruk thethriftshopper.com for å se speditørbutikker i nærheten av deg.

Her er noen insider tips fra et par mine sparsommelighet-shopping venner og slektninger:

  • Morgen er det beste tidspunktet for å treffe speditørbutikker fordi du får første valg av elementene de legger ut over natten.
  • Plasseringen gjør en forskjell. Speditørbutikker i nærheten av rikere områder har en tendens til å ha bedre ting.
  • Ta deg tid til å se gjennom stativene. Butikkbutikker er vanligvis ikke like strengt organisert som vanlige butikker.
  • Hopp over brukt elektronikk. Hvis du er på et budsjett, har du det bedre å få noe nytt og billig på Walmart eller på Amazon.
  • Hvis du ignorerer forrige tips og kjøper elektronisk utstyr, må du prøve det før du forlater butikken.
  • Kontroller gjenstander nøye før du kjøper. Sjekk om sprekker, sjetonger, hull, tårer, flekker eller rust. Test skuffer, glidelåser, spenner og snaps.

Så, er sparsommelighet butikken jule shopping virkelig akseptabelt?

Det er en fin linje å gå. Det er en måte å finne unike og personlige gaver, og få en tilkobling. Samtidig må du passe på at du ikke fornærmer noen på din juleliste.

Leser Erin McElroy sier det kommer ned til å kjenne dine kjære godt: "Jeg tror det avhenger av mottakeren. Jeg elsker forsiktig brukte gjenstander, men jeg har venner som ville bli fornærmet. "

"Men det er tanken som teller."

Din sving: Vil du kjøpe en julegave i en butikkhandel?

Mike Brassfield (@mikebrassfield) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Når han ikke jobber, leser han eller er far. Han kan nås på [e-postbeskyttet]


Skrive Inn Din Kommentar