Penger

Få betalt for å stå i kø: Gjør $ 25 per time som profesjonell linje sitter

Få betalt for å stå i kø: Gjør $ 25 per time som profesjonell linje sitter

Et år på svart fredag ​​ventet Mike Bramble i kø for en billett på Walmart for sjansen til å kjøpe en billig TV.

På et tidspunkt den kvelden innså han at det var sannsynligvis noen andre i Philadelphia-metroområdet som ønsket at billetten mer enn han gjorde.

Han la en annonse på Craigslist og innen fem minutter ringer telefonen på kroken. Han solgte billetten, i hovedsak et sted i kø, for rundt $ 75.

Slik ble Bramble, en 40 år gammel bilmekaniker, betalt for å vente i kø for første gang.

Hvorfor folk betaler for å unngå å vente på linje

"Tro det eller ikke, det er veldig enkelt," sier Bramble. Han innså at han kunne få litt ekstra inntekt på denne måten, siden familien hans er stor på Black Friday shopping, men han trenger ikke en jumbo-TV eller en ny skriver hvert eneste år.

Fra sitt synspunkt, hvis folk får noe de virkelig vil ha og de får mye, de er villige til å gaffel over litt ekstra penger, så de ikke trenger å håndtere bryet. Hvis du noen gang har kjøpt Black Friday - som i, bodde oppe hele natten camped utenfor Best Buy - du vet at det kan være kaldt. Og mørk. Og ubehagelig.

Og noen ganger er folk som venter i kø, ikke veldig hyggelige.

"Det er ikke så galt det blir," sier Bramble. "Det er det folk prøver å unngå. Ingen ønsker å vente på linje slik. "

Bramble er en del av en voksende gruppe entreprenører som har funnet ut at folk hater å vente i kø så mye at de er villige til å betale noen andre for å gjøre det. Noen mennesker går den uformelle ruten, legger inn en annonse eller to på Craigslist når det er fornuftig, og andre har skapt fullverdige bedrifter ut av ideen. Himmelen er grensen på denne innovative, pengeproduserende ideen.

Venter på Cronuts, Broadway-billetter og iPhones

Robert Samuel har ventet på linje for omtrent alt du kan forestille deg i New York City - iPhones, brunsj, Broadway-billetter og Cronuts (de latterlig populære bakverkene som blander croissanter og donuts) for å nevne noen.

Samuel sier at hans virksomhet drives av en form for sosial angst som heter FOMO - frykten for å gå glipp av. Folk ønsker ikke å gå glipp av det nyeste konditoriet eller teknologien, sier han, men de har også arbeid, barn og andre forpliktelser som hindrer dem i å vente på lange linjer. Plus, noen mennesker liker ikke å vente i kø.

"Det er alle hverdagslige mennesker," sier han. "Noen ganger får jeg en kunde som ikke kan komme seg ut av jobben i tide for å vente på en filmpremiere eller noen på Upper East Side som egentlig vil ha en ny Xbox, men ikke vil stå i kulde i syv timer før det går på salg. Det er en hel medley. "

Skriv inn sin virksomhet, solgt. Det står for Same Ole Line Dudes, som Samuel startet etter at han mistet jobben sin i 2012. I sin første noensinne linje venter gig, tjente han $ 325 på 19 timer for en iPhone 5.

Han belaster $ 25 for den første timen og $ 10 for hver ekstra halvtime. Han har til og med spesielle Cronut-priser - $ 60 til $ 65 får deg et par deilige bakverk levert. Han trummer opp virksomheten ved å legge ut bilder av lange linjer på sin Twitter-konto, og viser folk ulempene de kunne unngå ved å ansette sitt firma.

Vent på linje, Score kontanter

Ønsker du å komme inn i linjesittende virksomheten for deg selv? Kanskje du jobber hjemmefra eller har en fleksibel tidsplan og ønsker å tjene litt ekstra inntekt.

Du kan prøve den mer uformelle, Craigslist-ruten - finne noe som folk er villige til å vente i kø for, gå og stå på linjen og tilby tjenesten online til høyeste budgiver.

Eller vurder å bli en Tasker. TaskRabbit vil hjelpe deg og hjelpe deg med å tilby dine line-ventetjenester til massene på nettet, med deres godkjenningsstempel for å vise at du er pålitelig.

Selskapet lanserte sin "Hopp over linjen" -kampanjen i 2013 med utgivelsen av iPhone 5S og iPhone 5. Brukerne satte sine egne priser, men selskapet foreslo en pris på rundt $ 14 per time for å vente i kø - du kunne rakke opp noen seriøs endring i den hastigheten, avhengig av hvor mye tid du har.

Noen Taskers har gjort opp $ 1500 på vent fordi andre mennesker bare er det i nye iPhones. Vi kan tenke på en rekke grunner til at folk ville betale deg for å vente på linje på TaskRabbit, inkludert å få reservasjoner på en ny hip restaurant, komme inn i et prøvesalg for designer klær eller scorer første dibs på et bryllupsmuseum.

"Når Apple lanserer et nytt produkt, ser vi en tilstrømning av oppgaver på TaskRabbit," sa TaskRabbit-talsmannen Johnny Brackett. "Apple har mange sanne entusiaster som ikke kan vente med å få disse telefonene, og det er en åpenbar mulighet for oss å hjelpe dem ut."

Din sving: Har du noen gang tjent penger mens du ventet på linje? Vil du prøve det som en sidebedrift?

Sarah Kuta er utdannelsesreporter i Boulder, Colo., Med en forkjærlighet for helgedrift, oppussing av møbler og gode tilbud. Finn henne på Twitter: @sarahkuta.


Skrive Inn Din Kommentar