Liv

Det er ok å si nei å være en brudepike - her er når og hvordan man gjør det

Det er ok å si nei å være en brudepike - her er når og hvordan man gjør det

Når en av vennene dine blir gift, kan det føles som en ære å bli bedt om å være en brudepike.

Men med stor ære kommer flott ansvar. (Det er slik det sier, ikke sant?)

I tilfelle av å være en brudepike, skjønt, betyr det vanligvis finansiell ansvar.

Og mens du kanskje tenker på penger, er det ikke noe objekt når det gjelder nuptials av din nærmeste og kjære venn, ditt brudepikebudsjett kan ikke strekke ganske langt når bruden er ikke verken en venn eller en særlig kjære.

Så her er noe du kanskje trenger å høre før vi går inn i det tykke bryllupsåret: Det er ok å si nei til å være en brudepike.

"Men hvordan?" Spør du. "Vil ikke min venn / fetter / romkamerat / medarbeider / løpende kompis / hunden groomer hat meg hvis jeg ikke bruker tusenvis av dollar for å støtte henne på sin store dag ?! "

Vel, kanskje - men en sann venn egentlig burde det ikke. I det minste ikke så lenge du pleier saken din riktig.

Kostnaden for å være en brudepike

Den typiske brudepikeens regning vil variere, men det er ikke uvanlig (og faktisk det er vanlig) for en brudepike å betale opp på $ 1000 for å stå ved siden av en brud på sin store dag.

Ifølge tallene som ble publisert av WeddingWire i 2017, er prisen på å være brudepike gjennomsnittlig hele 1200 dollar, men kan raskt øke til så mye som $ 1800 før alle (løfter) blir sagt og gjort.

Lurer på hvordan i verden opplevelsen av å stå av din kjære søte venn kan koste deg mer enn en måneds leie?

Her er en oversikt over de gjennomsnittlige kostnadene for brudepiker.

Kjole: $ 208 (Trenger den endret? Legg til en annen $ 70.)

Sko og tilbehør: $ 120

Hår og sminke: $ 132

Reise og overnatting: $ 320

Bachelorette party, brudesuite, etc .: $ 400 til $ 800

Totalt: $ 1,180 til $ 1,650

Og det er før tilfeldigheter som flyplass mat eller brunsj etter bryllup.

Ja, å være en brudepike er dyrt, så det er ikke en økonomisk forpliktelse du vil gå inn i lett.

Hva du bør vurdere før du sier ja til brudepikeens kjole

Det er ikke svart-hvitt svar på spørsmålet om du bør være enig i å være i brudefestet, uansett hva ditt forhold til bruden er. Det er et personlig valg, og det bør ikke gjøres uten noen reell vurdering.

Jen Glantz, grunnlegger av Bridesmaid for Hire og forfatter av Always a Bridesmaid (For Hire), sier at noen livssituasjoner bare må ha forrang.

"Før du sier ja, ta en samtale med deg selv og spør," Hva skjer i livet mitt som ville gjøre det vanskelig for meg å være en ekstra god venn i løpet av denne tiden? "Sier Glantz. "Hvis du har komplikasjoner i ditt personlige liv, økonomiske liv eller arbeidsliv, så vil du kanskje si nei."

Hvis du er på gjerdet om å stå sammen med bruden på sin store dag, er det noen ting å vurdere som kan hjelpe deg med å ta avgjørelsen din.

Hva er ditt forhold til bruden?

Hvis personen som ber deg om å bli med henne på forsiden på bryllupsdagen, er en nær venn eller slektning, er det fornuftig at du ønsker å ære henne på en måte du kan.

Men hvis den aktuelle bruden er en gammel høyskolevenn som ikke brydde seg om å holde vennens slutt, eller en ny bekjent som bare trenger organer oppe ved siden av henne, er du ikke forpliktet til å betale hundrevis - eller tusenvis av dollar for henne å si "Jeg gjør" i en seremoni, er du egentlig ikke investert i.

Husk også at du en dag kan være (eller allerede) i brudens stilling.

Hvis det var tilfelle, ville du (gjorde du) be denne bruden å gjøre det samme for deg? Vil du spørre denne personen om å tilbringe flere hundre dollar for å stå ved siden av deg på bryllupsdagen? Hvis ikke, må du sannsynligvis ikke føle at du må gjøre det samme for henne.

Hvorfor spør hun deg?

Tenk på hvorfor bruden ber deg om å være en del av hennes bryllupsfest.

Er det fordi du faktisk er gode venner, og hun kunne ikke forestille seg dagen uten deg? Eller er det fordi hun hørte at du var super nyttig eller sjenerøs (med tiden din eller penger) i løpet av det siste bryllupet du var i? Eller fordi hun bare trenger en person til å avrunde bryllupsfesten sin?

Du kan være en sikkerhetskopi (eller en sikkerhetskopi til sikkerhetskopien) - og hvis det er tilfelle, ville det være en ekte bummer å bruke over $ 1000 for å støtte noen som ikke bryr seg om deg.

Vil din vennskap overleve?

Hør, jeg sier ikke at du skal basere din hel (økonomisk konsekvens) avgjørelse om ditt forhold vil overleve falloutet, men det er viktig å vurdere alle vinklene her.

Ville forholdet ditt overleve uforskammet hvis du skulle si nei til å være en brudepike? Vil du være hjertebrudd hvis forholdet ditt ikke overleve? Er vennskapet verdifullt nok til å holde fast på hvis en ærlig samtale om økonomien din og behovet for å sitte denne ut kan gjøre uopprettelig skade?

Glantz har sett mange brudepikeforholdene surt på grunn av bryllupsmessige krav.Å være en brudepike er en sann test av vennskap, sier hun. "Hvis du kan gjøre det ned midtgangen uten å føle motvilje mot bruden, er vennskapet sterkt og motstandsdyktig."

En ekte venn (en du vil beholde, uansett) ville forstå din økonomiske vanskelighet og ville ikke holde den mot deg i fremtiden.

Har du andre livssituasjoner som vil holde deg fra å være fullt investert?

Det er noen omstendigheter som bare må ta topplasseringen noen ganger.

Skal du være ni måneder gravid på datoen for bryllupet? Er du i ferd med å kjøpe et hjem, tildele hver siste cent til nedbetalings- og sluttkostnadene? Vet du allerede at du må kjøpe en bil en gang i år? Krever arbeid at du reiser ofte, eller med liten varsel?

Mange scenarier kan forhindre deg i å gjøre en tid eller økonomisk engasjement.

"Å være en brudepike kan bli dyr og være en stor tidssuger," sier Glantz. "Ofte glemmer bruder at deres brudepiker har sitt eget liv på gang, noe som betyr at de ikke alltid kan gjøre alt og alt som blir bedt om dem."

Hvis du har situasjoner som vil holde deg fra å være en god venn og brudepike når bryllupsdagen nærmer seg, bør du gjøre denne informasjonen veldig tydelig før bruden kommer inn i de tykke stressende bryllupsforberedelsene.

Hvor mye vil det koste deg, alt i?

Før du bestemmer deg for et fast "nei", ta kontakt med bruden eller hustruen for å se hvilke typer aktiviteter du vil bli forventet å delta i.

Er det ting du kan hoppe over? Må du være på bachelorette fest? Alle tre brudesalonger? Den dameundertøy dusj? Spahelgen? Post-wedding debrief brunch?

Hvis du virkelig vil være i stand til å ære din venn på sin spesielle dag, og hvis du har nok penger til en kjole og sko, men ikke for tre dusjer og en bachelorette fest, se om du kan delta uten hele regningen.

Ingen harde følelser

Glantz sa at hun har sett bruder "brann" sine brudepiker eller ærespiker fordi de ikke hadde råd til å kaste en brud dusj eller en bachelorette party opp til brudens standarder - og det er ikke en situasjon du vil sette deg selv eller bruden opp for fordi det kan (og vil) avle avsky.

"Mange ganger," sier Glantz, "relasjoner kan bli tainted på grunn av forventninger som går sør."

Så hvis målet er å opprettholde ditt forhold til bruden uten å skape en dårlig vilje, må du balansere ditt ønske om å være der for din venn med ditt ønske om å holde håndtaket på økonomien din, selv om det betyr at du unnskylder deg fra flertallet av bryllupsfester.

Bunnlinjen er dette: Du vil ikke ende opp med å motstå vennen din for hånden din i kredittkortgjeldet ditt - men du vil heller ikke at hun skal fornye deg for å bøye seg ut på en mindre enn nådig måte.

Hvordan si nei til å være en brudepike

Så du har gått gjennom overvejelsene ovenfor, agonized over din pro og con liste og endelig besluttet å risikere skuffende noen (ugh).

Nå er det på tide å finne ut hvordan man sier nei til å være en brudepike.

Trinn ett: Be om tid til å tenke

Du trenger ikke å ta din beslutning med en gang - spesielt hvis det vil avhenge av noen få økonomiske detaljer.

La bruden vite at du må sjekke timeplanen din og, ved hjelp av ærlighet fra get-go, budsjettet ditt. Dette vil sette grunnlaget for større penger samtaler senere, la bruden vite at du har - eller velger - å være økonomisk bevisst.

Hvis du har allerede avtalt å være en brudepike og nå må gå tilbake på din forpliktelse, er situasjonen litt mer usikker. Hvis du er for nær bryllupsdagen, må du kanskje bare suge den opp hvis din beslutning om å motta kausjonen ville koste bruden (eller resten av bryllupsfesten) mer penger. Hvis bryllupet fortsatt er en betydelig mengde tid unna, kan du fortsatt være i stand til å unnskylde deg selv. Bare følg resten av disse trinnene for å gjøre det så smertefritt som mulig.

Trinn to: Be om å møtes i privat

Avvisning av enhver type stikk, ikke sant? Så prøv ikke å "bryte opp" med brudepikeoppgaver foran en mengde. I stedet spør bruden til å ta kaffe med deg og snakke om det når det er færre mennesker rundt.

Og ja, du bør faktisk møte opp for denne delen. Hvis du er seriøst konfronterende, kan det være fristende å bøye seg over tekst, slik at du ikke trenger å se skuffelsen på brudens ansikt.

Dette er en dårlig ide.

"Tekstmelding kan gi for mye plass til feilkommunikasjon," sier Glantz. På grunn av manglende evne til å formidle tone eller følelser, kan det være lett for tekstsamtaler å bli misforstått - og en allerede vanskelig samtale kan spiral ut av kontroll. "

Trinn tre: Vær rett og slett, fast og høflig

Vær snill, men vær ærlig.

Hvis du gjør unnskyldninger, vil din venn plukke opp din løgn og være mer fornærmet enn om du bare fortalte sannheten. Ikke gjør antagelser om brudens intensjoner eller følelser, og hold deg til å uttrykke ditt eget synspunkt.

Glantz foreslår å si noe som: "Jeg er beæret om at du ba meg være din brudepike, og jeg vil virkelig være der for deg, men akkurat nå i mitt liv har jeg X ting på gang, og jeg tror ikke jeg kan gi 110 prosent som medlem av bryllupsfesten.Jeg vil fortsatt være der for å støtte deg og vil gjerne hjelpe med andre oppgaver. "

La bruden være klar over at du er spent på sin store dag, og at du fortsatt vil være der for henne, uansett hvordan du kan, men at du må være realistisk om hvor langt du kan strekke deg selv og budsjettet ditt riktig nå.

Trinn fire: Nåværende alternativer

Glantz anbefaler å presentere alternative måter du kan være involvert i de kommende hendelsene.

Tilbyr å hjelpe bruden med noen DIY-elementer eller diverse oppgaver som må gjøres før den store dagen, eller se om det er en måte du kan være meningsfullt involvert på bryllupsdagen selv - men i en rolle som krever mindre økonomisk ansvar.

Du kan lese et dikt under seremonien, sier Glantz, eller har en koordinerende farge som skiller deg fra som en "æres brudepike" selv om du ikke står opp ved siden av bruden.

Hvis bruden fortsatt vil at du skal bli med på bryllupsfesten på bachelorettepartiet, bør du vurdere å delta som gjest - men vær klar over din rolle, slik at du ikke forventes å planlegge (eller finansiere) hendelsen.

Made av ære

Det er noen mulige utfall til denne samtalen, men mer enn sannsynlig vil bruden forstå situasjonen din og oppfordre deg til enten å delta som gjest eller delta i brudepike-lignende aktiviteter uten økonomisk engasjement.

Dessuten betyr ikke nei at du forlater din venn på bryllupsdagen, sier Glantz. Det betyr bare at du må finne alternative måter å ære og støtte bruden på.

"Du gjør ikke noe galt ved å si nei," sier hun. "Faktisk gjør du mye riktig fordi du tar vennskapet og forholdet seriøst og gjør det som er best i det lange løp."

Hvis du blindt går inn i brudepike uten å vurdere økonomi, er det en god sjanse at du vil ende opp med å ødelegge ditt forhold til bruden på ubestemt tid - enten ved å nekte å kjøpe en $ 500 kjole, eller ved å lade den kjole på et kredittkort og tydelig fuming som du Hold gjelden din mot vennen din i flere måneder (eller til og med år).

Ved å bøye deg ut av din rolle som brudepike, sikrer du din evne til å beskytte vennskapet ditt - og økonomien din - og du vil kunne feire din venns ekteskap med henne i årene som kommer.

Grace Schweizer er en stabskribent på The Penny Hoarder.


Skrive Inn Din Kommentar