Penger

Tenker på å selge din gamle telefon? Slik får du mest ut av det

Tenker på å selge din gamle telefon? Slik får du mest ut av det

Jeg har nylig oppgradert telefonen til en bedre modell, men min eksisterende telefon var bare ett år gammel. Det tok måneder å overbevise meg selv om at det var riktig å kjøpe en ny telefon.

Min gamle telefon var en 16 GB iPhone, som ikke ga nok lagringsplass for alle (nødvendig) bilder og videoer av barnet mitt.

I stedet for å oppgradere til en litt større kapasitet, bestemte jeg meg for å gå helt og kjøpte en 128 GB erstatning.

Men siden min gamle telefon fortsatt var i god form, bestemte jeg meg for å selge den for å betale for oppgraderingen min.

Hvis du er i en lignende båt, kan din nåværende smartphone hjelpe deg med å få tilbake noen av pengene du vil bruke på en ny telefon. I det minste vil det sette noen ekstra dollar i lommen når du trenger det mest.

Slik selger du telefonen og får mest penger til det.

Gjør din forskning

Ingenting er ganske som følelsen av å få en helt ny telefon.

Med ny teknologi som kommer ut på hyppig basis, er det enkelt å snakke deg selv om en oppgradering, selv om den gamle telefonen din er i god form. Hvis du vet at du planlegger å oppgradere telefonen, se på den beste tiden å selge den nåværende.

For eksempel, si at du venter på den nyeste iPhone-utgivelsen. Hvis du er i stand til å selge din nåværende telefon før utgivelsen, gjør du det, anbefaler Sarah Jacobsson Purewal og Rick Broida i en CNET-artikkel. Telefonen din er verdt mer enn en stor utgave enn etterpå - noen ganger så mye som 10% til 20%.

Sjekk på kommende iPhone- og Android-utgivelsesdatoer på nettsteder som CNET og phoneArena for å sørge for at du selger telefonen til rett tid.

Bestem hvor du skal selge den

Quick-salg nettsteder

Med så mange smarttelefoner i omløp, er det ikke rart at det er så mange forskjellige steder å selge telefonen din.

Du har sikkert hørt om Gazelle, som lar deg handle i telefonen for en rask kontantutbetaling. Nettstedet tilbyr gratis frakt og utbetales via Amazon gavekort, PayPal eller sjekk.

Et annet alternativ er ecoATM, som betaler deg for å resirkulere telefonen. ecoATM er tilknyttet Gazelle og har kiosker hvor du kan slippe av telefonen, lagre en tur til postkontoret (min nærmeste kiosk er hos min lokale Kroger). Du blir vanligvis mindre for at telefonen din selger denne måten, men du får umiddelbar kontanter tilbake.

Du kan også velge å selge telefonen din via et nettsted som Decluttr. Bare skriv inn telefontype, størrelse og tilstand, og du får et øyeblikkelig sitat. Du kan også bruke Decluttr-appen til å selge telefonen.

Hvis du har tid, er det best å sjekke rundt de forskjellige nettstedene for å se hvilken som vil gi deg den beste prisen.

Online Listings

Nettsteder som Gazelle er ikke ditt eneste alternativ når det gjelder å selge telefonen. Du har også muligheten til å notere den på nettsteder som eBay, Facebook Marketplace, Craigslist og Amazon.

Siden du er ledig til å oppgi prisen på disse nettstedene, kan du ende opp med å få mer penger på den gamle telefonen. Men det er alltid sjansen for at du ikke vil få prisen du vil, og du må utforske en annen telefonsalgssted i stedet.

Hvis du viser din telefon på et av disse nettstedene, sjekk ut hvor mye lignende telefoner selger og pris dine i dette området.

Ring en venn

Det er alltid lettere å selge til noen du kjenner enn til en fremmed online. Spør vennene dine og familie om de (eller noen de kjenner) leter etter å kjøpe en brukt telefon.

Du kan også dra nytte av oppslagstavler på din lokale matbutikk, bibliotek eller samfunnshøyskole. Bare vær sikker på at du sjekker reglene for å legge inn klassifiserte annonser på et av disse stedene først.

Handel det med din leverandør

For meg var den enkleste måten å tjene penger på min gamle telefon, å handle med leverandøren min. Min telefon var ikke i høy etterspørsel (ingen ønsker 16GB - Apple tilbyr ikke engang den størrelsen lenger), og jeg var bare ute etter å hente ut noen av kostnadene til min fancy nye telefon.

Jeg brukte Sprint Buyback-programmet til å kontanter inn på min tidligere telefon. Alt jeg måtte gjøre var å legge inn litt informasjon om telefonen min, og selskapet ga meg et tilbud og sendte meg en boks i posten, slik at jeg kunne sende den. Etter omtrent en måned fikk jeg en kreditt på kontoen min og hadde ingen regning å betale for et par måneder.

Andre tilbydere, som AT & T, Verizon og T-Mobile, har lignende programmer. Sjekk med leverandøren din for å se hva den vil tilby deg for telefonen din.

Før du selger

Selvfølgelig må du ta noen skritt før du gir opp den gamle telefonen.

Sikkerhetskopiere telefonen

Før du tar skritt for å tørke dataene dine, er det viktig å sørge for at du har lagret den informasjonen du trenger.

Hvordan du gjør det, avhenger av hvilken type enhet du har. For Apple-produkter kan du bruke iCloud til å lagre bildene og innstillingene dine og bruke dem på den nye telefonen når du er installert. Alternativt kan du sikkerhetskopiere enheten din med iTunes, sier Laura Sanicola med CNN Tech.

Du har noen flere alternativer med Android-enheter, forklarer Android-autorisasjon. Du kan bruke Googles sky, en tredjepartsapp eller koble telefonen til datamaskinen din ved hjelp av en USB-kabel for å sikkerhetskopiere den.

Fjern SIM-kortet

I en artikkel om CNET anbefaler Lexy Savvides å fjerne SIM-kortet, samt ekstern lagring (for eksempel et microSD-kort) fra telefonen før du selger den.

Slett dataene dine

Personvern er alltid en bekymring, spesielt når du selger en gammel smarttelefon.

Ta kontakt med leverandøren din om hvordan du gjør en fullstendig tilbakestilling av fabrikken og rengjør informasjonen fra enheten. Jordan McMahon med Wired lister grunnleggende om hvordan du tørker data fra en iPhone eller en Android.

Merk serienummeret

Før du sender den gamle telefonen til sitt nye hjem, noter du serienummeret og annen relevant informasjon, anbefaler Savvides.

Hold disse tallene i postene dine hvis du må følge opp med en tredjeparts selger (eller til og med leverandøren din).

Så lenge det er i anstendig form, bør du kunne tjene godt ut av den gamle telefonen. Få den beste prisen ved å gjøre din forskning og handle rundt for det beste tilbudet først.

Catherine Hiles er en lojal iPhone-bruker, selv om hun ønsker at hun ikke var så avhengig av Apple. Hun bor i Dayton, Ohio, med sin ektemann, datter, snart født sønn og hund.

Skrive Inn Din Kommentar