Banker

5 Sneaky Ways Du sparer penger

5 Sneaky Ways Du sparer penger

Nå som folk over hele nasjonen har kommet ut av deres Powerball-induserte dis, er det en tanke at millioner deler: Jeg har bare kastet bort pengene mine.

Men så enkelt som det er å plukke på lotterispillere for å betale den "dumme skatten", er de ikke de eneste som spyler penger ned i avløpet: sjansen er, det gjør du også. Men som navnet antyder, er de fleste av oss for dumme til å innse hvordan vi sparer penger.

Her er noen vanlige måter vi alle kaster våre hardt opptjente penger ut av vinduet.

Kjøpesnavn

De fleste av oss holder seg til generiske resepter på apoteket, men sliter med å bruke den mentaliteten til andre produkter. Enten det er frokostblanding, medisin eller kontorrekvisita, å kjøpe generisk i stedet for navnemerket, er en enkel måte å spare penger på, og produktet du får, er sannsynligvis ikke veldig annerledes.

Prøv å bytte navnet ditt merkevare kjøper til generisk for å se om du merker en forskjell. Du kan ikke engang være i stand til å fortelle, og det prøver ikke å skade. Du kan gjøre dette eksperimentet med papirforsyninger, mat - selv barnas leker.

Betaler høye avgifter

Noen avgifter er lettere å få øye på og redusere enn andre. Minibanker gir deg beskjed når du skal betale et gebyr, men hvilke andre avgifter betaler du uten å innse det?

Mange betaler høyt gebyr for deres pensjonskonto. Velg et 401k eller IRA fond som har et kostnadsforhold på mindre enn 1% - det er et godt gjennomsnitt å treffe.

Hvis du betaler avgifter hver gang du trekker penger fra minibanken, kan du prøve å velge en bank eller kredittforening som vil tilbakebetale dem. På baksiden er å velge et selskap med flere minibanker, som Chase eller Bank of America.

Å ha en stor skatt refusjon

Mange mennesker tenker på selvangivelsen som et lotteri - du vet aldri hva du skal få. Men IRS har et enkelt system som bestemmer om du får refusjon eller om du skylder - og det er et system du kan lære.

Det kalles tilbakeholdende og det er det du bestemmer når du fyller ut en W4 i begynnelsen av hver jobb. På W4 oppgir du hvor mange unntak du vil ha. Hvert unntak du tar forteller at arbeidsgiveren tar mindre penger ut av lønnsslippet for skatter. Mennesker som tar for mange unntak ender på grunn av; de som tar for få betaler mer enn de burde i skatt og ender med å få refusjon.

Hvorfor er det dårlig å ha en stor tilbakebetaling av skatt? Fordi det er penger, kan du ikke få tilgang til du sender tilbake. I stedet for å investere pengene i en 401k eller sette den mot en HSA, gir du regjeringen et rentefrit lån. Det kan virke fint å få en stor sjekk hvert år, men det spenningen dør ned når du skjønner at det var pengene dine til å begynne med.

Kjøpe små serveringer

Enten du får individuelle bokser med Diet Coke på bensinstasjonen eller kjøpe havregryn som kommer i pakker, vil du sannsynligvis betale for mye. Å kjøpe i bulk kan ofte spare deg for penger - derfor er butikker som Costco og Sams Club så populære.

Når vi betaler for noe, betaler vi ikke bare for varen, men også for emballasje, frakt og produksjon. Å kjøpe i bulk er billigere fordi det er færre materialer brukt til å produsere en stor vare i motsetning til fem mindre.

Prøv å handle på hoveddelen av dagligvarebutikken din, bli med i din lokale medlemsbaserte butikk eller handle grossist. Pass på at du ikke kjøper noe du ikke kan bruke før det går dårlig - det vil bare være et annet avfall.

Kjøper nytt i stedet for brukt

Altfor ofte kjøper folk noe nytt når de kan spare ved å kjøpe det som brukes. Biler det mest kjente eksemplet - du mister 10% av verdien når du kjører en ny bil fra forhandleren.

En bil er ikke det eneste du bør kjøpe brukt. Bøker, DVDer, videospill og klær kan alle kjøpes brukt til en brøkdel av kostnaden, og er ofte skiller seg fra når de var nye.

For hva du vil bruke på en kostbar kostyme fra Banana Republic, kan du finne en designerversjon på en sendingsbutikk. Butikkbutikker holder ofte brukte klær fra de samme butikkene du ofte, og i mange tilfeller kan du få de brukte klærne skreddersydd mens de fortsatt kommer inn under den opprinnelige prisen.

Kjøper noe på bensinstasjonen - i tillegg til gass

Hvis du fyller opp tanken, hold deg utenfor, med mindre du trenger å bruke toalettet. Alt du kjøper på bensinstasjonen er enormt merket. Enten det er energidrikker eller junk food, er nærbutikken full av fristende kjøp som nesten alltid er sløsing.

Velg en bensinstasjon i nærheten av en matbutikk hvis du er sulten - på den måten kan du stoppe inne for en rask matbit. Du vil sannsynligvis spare mer enn 10% ved å velge et annet kjøpsdestinasjon.

Hva mer vil du legge til i listen?

Foto Kreditt: stoupa / 123RF arkivfotografi

Skrive Inn Din Kommentar