Banker

Beslutningsdag: Forstå din økonomiske hjelpepris

Beslutningsdag: Forstå din økonomiske hjelpepris

Hurra! Du har blitt akseptert til din valgfrie skole og blitt tildelt en økonomisk hjelpepakke. Dette er absolutt en spennende tid, men når du åpner den økonomiske hjelpeprisen og begynner å lese, blir spenningen din til forvirring og frustrasjon.

Velkommen til den årlige tolkningen av din økonomiske støttepris. Selv om det er noen retningslinjer for skolene som skal følges når du oppretter økonomiske støttepriser, uansett grunn, er det ikke noen strenge krav til formatering. Dette forlater ofte mange skoler ved hjelp av ukjente formater og terminologi.

Ukjente språk og kryptiske koder finnes i mange økonomiske tildelinger. Lån og tilskudd kan klumpes sammen. Koder som "L" eller "LN" er noen ganger den eneste indikasjonen på at et beløp faktisk er et lån. Faktisk mottar de fleste økonomisk hjelp studenter komme i form av studielån.

I tillegg er de sanne kostnadene for å delta på skolen ofte undervurdert på tildelingsbrev. Dette kan føre til at studentene hele tiden kommer opp for å betale for skolen. I denne artikkelen lærer du hvordan du forstår din økonomiske støttepris.

Kostnad for college terminologi

Å forstå vilkårene som brukes til å beskrive kostnaden for høyskolen, kan hjelpe deg med å bedre tolke din prisbrev og stille spørsmål når noe ikke ser ut til å være fornuftig.

Fra og med "nettokostnad", er dette forskjellen mellom kostnaden for oppmøte (alle studiekostnader) og total økonomisk støttepris. For eksempel:

Kostnad for oppmøte

 • $ 45.000: Undervisning og avgifter
 • $ 15 000: Rom og styret
 • $ 2000: Bøker og rekvisita
 • $ 1000: Transport
 • $ 3.500: Diverse

$ 66 500: Totalt

Finansiell hjelpepakke

 • $ 6000: Fed Pell Grant
 • $ 2500: Federal Perkins L.
 • $ 13 000: foreldre pluss L.
 • $ 8000: Fed Unsub Staf

$ 29 500: Totalt

$ 37.000: Forventet netto kostnad

Fra det ovennevnte trekker nettoomkostnaden ut alle former for økonomisk hjelp, hvorav det er to:

 • Gavehjelp: Stipend og stipend (penger som ikke må tilbakebetales)
 • Selvhjelpsstøtte: Lån og studentarbeidsstudier (penger som må tilbakebetales)

Formelen for "netto kostnad" er: Netto kostnad = Kostnad ved oppmøte - (full) økonomisk støtte.

Netto pris trekker ut kun gavehjelp. Ved hjelp av eksemplet ovenfor vil det se slik ut:

Kostnad for oppmøte

 • $ 45.000: Undervisning og avgifter
 • $ 15 000: Rom og styret
 • $ 2000: Bøker og rekvisita
 • $ 1000: Transport
 • $ 3.500: Diverse

$ 66 500: Totalt

Gavehjelp

 • $ 6000: Fed Pell Grant

$ 6000: Totalt

$ 60 500: Forventet Netto Pris

Formelen for "nettopris" er: Nettopris = Kostnad ved oppmøte - gavehjelp.

Hva betyr forskjellene mellom nettokostnad og nettopris? Netto kostnad kan gi inntrykk av at økonomisk støtte dekker mer kostnad enn i nettopris. Dette er misvisende. Studenten skal fortsatt betale tilbake lån eller delta i arbeidsprogrammer som inngår i nettokostnad.

Netto pris kan betraktes som rabattklistreprisen på høyskolekostnad. Dette er nummeret som du må betale for.

Avhengig av tildelingsbrevet vil nettkostnad eller nettopris bli brukt. Ikke la heller kaste deg av. Nå vet du hva som er involvert i å komme til begge tallene.

"Forventet familiebidrag (EFC)" er et annet nummer som kan bli begravet i din prisbrev. Det kan inkluderes i nettokostnadsnummeret siden det er penger som studenten må komme opp med.

Kommer til den sanne kostnaden for høyskolen

Uansett hva din prisbrev ser ut, er det ikke sannsynlig å vise den virkelige prisen på høyskolen. I eksemplene ovenfor har kostnaden for deltagelse flere linjer inkludert. Ikke bli overrasket hvis skolen din kun viser opplæring og avgifter. Dette kan gi ut $ 20K i kostnad når andre utgifter blir lagt tilbake i.

Hvis skolen beregner nettoprisen basert på bare to linjeposter for kostnaden for oppmøte, vil dette bli grovt undervurdert. Mange studenter blir fanget av dette faktum og forstår det bare når de er noen måneder i utdanningen.

Dette skaper en situasjon der en student krypterer for å finne noen måte å finansiere ulike kostnader forbundet med utdanning. I verste tilfelle gi enkelte studenter opp og forlater skolen.

Frontloading og Private Stipendier

Vær oppmerksom på at noen høyskoler tilbyr høyere gavehjelp i løpet av det første året og mye mindre etter det. Dette er en praksis referert til som "front-loading." Ta kontakt med finanshjelpskontoret for mer informasjon om dette er noe skolen gjør. Du får kanskje ikke et rett svar. I så fall kan US Department of Education's College Navigator være til hjelp. Uansett, gjør ditt beste for å få svar slik at du kan planlegge riktig.

Hvis du mottar private stipendier, kan de få en negativ innvirkning på din behovsbaserte finansiell støtte. Avhengig av skolen, kan enten gavehjelp eller selvhjelpshjelp reduseres. Igjen vil du sjekke med skolen om hvilken innvirkning det kan ha på private stipendier på din økonomiske hjelp.

Mer enn ansiktsverdi

Tildeling av finansiell støtte kan være forvirrende og misvisende. Å vite hvordan du leser mellom linjene og forstå deres forskjellige nyanser er avgjørende for å gjøre din høyskoleopplevelse en suksess.Forhåpentligvis har denne artikkelen bevæpnet deg med det innsiktet som trengs for å mer nøyaktig tolke din prisbrev.

Skrive Inn Din Kommentar