Penger

Disse 5 statene vil miste de fleste jobber hvis Kina pålegger truede tariffer

Disse 5 statene vil miste de fleste jobber hvis Kina pålegger truede tariffer

Som USAs og Kina's handels taksttrusler er en ting sikkert: Washington, D.C., vil trolig føle de minste effektene av kinesiske takster på produkter vi lager.

Washington-staten er imidlertid ikke så heldig.

Den nordvestlige staten er spesielt utsatt for potensielle avgifter på luftfartsområder, som USA sender til Kina, ifølge en ny rapport fra Brookings Institution. Til sammen er rundt 150.000 arbeidsplasser i Washington innenfor industrier truet av potensielle takster - det er sammenlignet med 216 i D.C.

Og andre Midwest-stater, som Nebraska og Indiana, er også sårbare.

"Handelsdiplomati kan ofte virke som en internasjonal og fjern aktivitet", sier rapporten. Men når det kommer ned til spesifikke lister over foreslåtte tariffer på bestemte produkter som amerikanerne produserer, fra ginseng til fly, blir det høye nivået i Washington og Beijing plutselig blitt mer ekte. "

Om disse kinesiske takstene ... Vent ... Hva er en tariff?

Så du kan lure på: Hva pokker er en tariff? Vi vil gjøre vårt beste for å forklare:

I kjernen er en tariff en skatt. En skatt som landene takker for varer de importerer fra eller eksporterer til andre land, og dermed får prisen på varer som kommer fra landet til å stige. I det minste skal det gjøres.

Landene legger oftest toller av to primære grunner: å beskytte bedrifter som produserer det samme produktet som et annet land, eller for å motbevise seg for hva de anser urettferdig handelspraksis (for eksempel å selge en gjeng med stål for super billige å underbytte utenlandske produsenter).

Så en kinesisk tariff for eksempel som soyabønner, for eksempel, gjør det vanskeligere for amerikanske soyabønneprodusenter å konkurrere med kinesiske soyabønnefirmaer. Det kan til slutt føre til oppsigelser i den amerikanske soyabønneindustrien.

Selvfølgelig er dette bare spekulasjon for nå, siden Kina ikke har offisielt lansert de nye takstene. Men hvis du bor i en stat med næringer som kan bli påvirket, bør du definitivt holde øye med denne politiske situasjonen.

Kinesiske tariffer kan ha størst effekt på disse statene

The Brookings Institution kikket på de 40 amerikanske industriene som er ansvarlige for å produsere de 234 produktene Kina har truet med å slå takst på. Ved å bestemme hvilke stater som hadde de høyeste konsentrasjonene av arbeidsplasser i disse sektorene, kan vi se områdene i landet som er mest utsatt for de foreslåtte kinesiske takstene.

De mest risikofylte næringene inkluderer flyproduksjon, plastproduksjon og blant annet frukt og nøtter.

"Våre topplinjeestimater antyder at mens det totale antall jobber som potensielt forstyrres av en all-out handelskrig, forblir beskjedne, omfatter tellingen en variert og skarpt valgt" hitliste "av kjente amerikanske industrier - en som ser godt ut til å skremme både rødt og blått Amerika, sier rapporten.

Her er de fem statene mest utsatt hvis Kina følger gjennom med sine foreslåtte tariffer:

var divElement = document.getElementById ('viz1523644360334'); var vizElement = divElement.getElementsByTagName ('objekt') [0]; vizElement.style.width = '750px'; vizElement.style.height = '777px'; var scriptElement = document.createElement ('script'); scriptElement.src = 'https://public.tableau.com/javascripts/api/viz_v1.js'; vizElement.parentNode.insertBefore (scriptElement, vizElement);

1. Washington

% av jobber i fare: 4.5%

Totalt antall jobber i fare: 153,731

2. Kansas

% av jobber i fare: 3.5%

Totalt antall jobber i fare: 48,516

3. Nebraska

% av jobber i fare: 3.2%

Totalt antall jobber i fare: 30,556

4. Indiana

% av jobber i fare: 3%

Totalt antall jobber i fare: 89,441

5. Kentucky

% av jobber i fare: 2.7%

Totalt antall jobber i fare: 50,686

Igjen har Kina bare foreslått tariffer så langt, men som du kan se, kan de påvirke en bred del av USA

Alex Mahadevan er data journalist på The Penny Hoarder. Det tok ham hver unse styrke for å unngå å bruke uttrykket "tariff-ic" i denne artikkelen.

Skrive Inn Din Kommentar